Το Ελ Σαλβαδόρ αναβάλλει τα ομόλογα Bitcoin για τον Σεπτέμβριο: Έκθεση

Η κυβέρνηση του Ελ Σαλβαδόρ φέρεται να αποφάσισε να αναβάλει την έκδοση ενός ομολόγου που υποστηρίζεται από Bitcoin (BTC) λόγω των δυσμενών συνθηκών της αγοράς που τροφοδοτούνται από τη γεωπολιτική κρίση.

Το «Volcano Bond» του Ελ Σαλβαδόρ δεν θα βγει ζωντανά τον Μάρτιο, όπως ανέμενε προηγουμένως η κυβέρνηση του Σαλβαδόρ, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Αλεχάντρο Ζελάγια σε συνέντευξή του σε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι.

Ο Zelaya ισχυρίστηκε ότι η καθυστέρηση οφείλεται στις ασταθείς τιμές του BTC που τροφοδοτήθηκαν από την κρίση Ρωσίας-Ουκρανίας. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση του Ελ Σαλβαδόρ αποφάσισε να περιμένει ευνοϊκές συνθήκες στη χρηματοπιστωτική αγορά, αναμένοντας το αργότερο τον Σεπτέμβριο, δηλώνοντας:

«Τώρα δεν είναι η ώρα για έκδοση του ομολόγου […] Τον Μάιο ή τον Ιούνιο οι παραλλαγές της αγοράς είναι λίγο διαφορετικές. Το αργότερο τον Σεπτέμβριο. Μετά τον Σεπτέμβριο, αν βγεις στη διεθνή αγορά, είναι δύσκολο να αντλήσεις κεφάλαια».

Τη στιγμή της γραφής, το Bitcoin διαπραγματεύεται στα 42.236 $, σημειώνοντας αύξηση περίπου 10% τις τελευταίες 30 ημέρες, σύμφωνα με στοιχεία της CoinGecko. Το κρυπτονόμισμα έχει χάσει σχεδόν το 50% της αξίας του από τότε που η κυβέρνηση του Σαλβαδόρ ανακοίνωσε αρχικά σχέδια για τα ομόλογα Bitcoin τον Νοέμβριο.


Διάγραμμα τιμών Bitcoin 180 ημερών. Πηγή: CoinGecko

Ο Zelaya άφησε να εννοηθεί μια πιθανή καθυστέρηση του ομολόγου Bitcoin του Ελ Σαλβαδόρ την περασμένη εβδομάδα, αναφέροντας την ασταθή πολιτική κατάσταση στον κόσμο ως έναν από τους μεγαλύτερους λόγους για την αναβολή.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το ομόλογο BItcoin 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων είχε αρχικά προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στα μέσα Μαρτίου. Ο βουλευτής του Ελ Σαλβαδόρ, Γουίλιαμ Σοριάνο, πήγε στο Twitter στις αρχές Φεβρουαρίου για να δηλώσει ότι το ομόλογο Bitcoin αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία τη δεύτερη ή την τρίτη εβδομάδα του Μαρτίου.

Ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ Nayib Bukele ανακοίνωσε αρχικά σχέδια για το ομόλογο τον Νοέμβριο του 2021. Το ομόλογο φέρεται να διατίθεται στην αγορά με κουπόνι 6,5% και μέρισμα Bitcoin 50% του κέρδους στην τιμή του κρυπτονομίσματος μετά από πέντε χρόνια. Τα μισά από τα αναμενόμενα έσοδα 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων από την έκδοση πρόκειται να διατεθούν για την κατασκευή της «Bitcoin City», μιας ανάπτυξης αφιερωμένης στην εξόρυξη Bitcoin με γεωθερμική ενέργεια χρησιμοποιώντας κοντινά ηφαίστεια. Τα υπόλοιπα 500 εκατομμύρια δολάρια πρόκειται να επενδυθούν απευθείας στο Bitcoin.

Η καθυστέρηση της κυκλοφορίας του ομολόγου Bitcoin από το Ελ Σαλβαδόρ έρχεται εν μέσω της κυβέρνησης που προφανώς επιβραδύνει τον ρυθμό αγοράς νέων BTC. Ανέφερε στο παρελθόν διαδοχικές αγορές Bitcoin τουλάχιστον κάθε μήνα, η κυβέρνηση του Σαλβαδόρ δεν έχει ανακοινώσει νέα αγορά από τον Ιανουάριο του 2022.

 

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: HELEN PARTZ

Article: https://cointelegraph.com/news/el-salvador-postpones-bitcoin-bonds-to-september-report

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)