Έκτακτο: Η Ταϊλάνδη απαγορεύει τις πληρωμές μέσω κρυπτονομισμάτων

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Ταϊλάνδης (SEC) εξέδωσε την Τετάρτη εντολές που απαγορεύουν τη χρήση ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων σε πληρωμές για αγαθά και υπηρεσίες. Η απαγόρευση θα ισχύει από την 1η Απριλίου.

Η κίνηση είναι σύμφωνη με τη στάση της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης κατά των πληρωμών με κρυπτονομίσματα. Η Τράπεζα της Ταϊλάνδης έχει επανειλημμένα επιμείνει ότι δεν υποστηρίζει τα κρυπτονομίσματα ως νόμιμο χρήμα. Η απαγόρευση έρχεται επίσης ως συνέχεια των πρόσφατων σχολίων της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ότι θα εξετάσει τη ρύθμιση της χρήσης των tokens για την αγορά αγαθών και υπηρεσιών.

Απαγόρευση για την προστασία της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας στην Ταϊλάνδη
Η SEC είπε ότι οι πληρωμές με κρυπτονομίσματα θα μπορούσαν να επηρεάσουν την οικονομική σταθερότητα της Ταϊλάνδης. Αυτή η στάση πιθανώς υποκινείται από τη μεγάλη αστάθεια που παρατηρήθηκε πρόσφατα στην αγορά κρυπτονομισμάτων, γεγονός που καθιστά το μέσο κάπως αδύνατον να χρησιμοποιηθεί ως προσφορά.

Οι επιχειρήσεις που παρέχουν υπηρεσίες πληρωμών με κρυπτονομίσματα έχουν έως και 30 ημέρες για να συμμορφωθούν με τους κανόνες, ανέφερε το Reuters. Η κίνηση είναι σύμφωνη με την προσέγγιση των περισσότερων άλλων χωρών για τα κρυπτονομίσματα, όπου έχει εγκριθεί ως επενδυτικό μέσο, ​​αλλά όχι ως νόμιμο χρήμα.

Πρόσφατα, η ομότιμη Ινδονησία της Νοτιοανατολικής Ασίας προειδοποίησε επίσης τις χρηματοπιστωτικές εταιρείες να μην διευκολύνουν τις πληρωμές με κρυπτονομίσματα. Μέχρι σήμερα, το Ελ Σαλβαδόρ είναι η μόνη χώρα που έχει υιοθετήσει τα κρυπτονομίσματα ως νόμιμο χρήμα.

Η Ταϊλάνδη εξακολουθεί να έχει ρυθμίσεις φιλικές προς τα κρυπτονομίσματα
Ακόμη και με την απαγόρευση των κρυπτονομισμάτων ως νόμιμο χρήμα, η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης εξακολουθεί να έχει νόμους για την προώθηση της χρήσης των κρυπτονομισμάτων. Πρόσφατα, η κυβέρνηση ακύρωσε τον προγραμματισμένο φόρο 15% στις επενδύσεις κρυπτονομισμάτων και αντ’ αυτού απάλλαξε τον φόρο προστιθέμενης αξίας από συναλλαγές σε ορισμένα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων.

Η κυβέρνηση επέτρεψε επίσης στους traders να αντισταθμίσουν τις ετήσιες απώλειες έναντι των κερδών για φόρους που οφείλονται σε επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα. Οι κινήσεις έρχονται μετά την αύξηση της υιοθέτησης κρυπτονομισμάτων στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Ο συναθροιστής δεδομένων κρυπτονομισμάτων Chainalysis κατέταξε την Ταϊλάνδη ως την τρίτη θέση στον δείκτη χωρών που οδηγούν στην υιοθέτηση του DeFi το 2021. Κατατάσσεται επίσης στη 12η θέση στον παγκόσμιο δείκτη υιοθέτησης κρυπτονομισμάτων του αθροιστή κρυπτονομισμάτων για το 2021.

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: Ambar Warrick

Article: https://coingape.com/thailand-bans-digital-asset-payments/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)