Η ταχεία ανάπτυξη του Pi Blockchain αποδίδει ως αποκεντρωμένη λύση KYC, 33 εκατομμύρια αφοσιωμένους χρήστες και πολλά άλλα

Στις 14 Μαρτίου 2022, το Pi Network γιόρτασε την 3η επέτειό του με σημαντικές ανακοινώσεις και ενημερώσεις. Το δίκτυο καθόρισε μελλοντικά σχέδια και μοιράστηκε την πρόοδο όσον αφορά την τεχνολογία, τα προϊόντα και την ανάπτυξη της κοινότητας από την περυσινή Pi Day.

Ανάπτυξη δικτύου Pi 14 Μαρτίου 2021 – 14 Μαρτίου 2022
Το Pi Network είχε μια εκπληκτική χρονιά ανάπτυξης γεμάτη με επιτεύγματα που εκπλήρωσαν τους στόχους του οδικού χάρτη του και αύξησαν τη χρησιμότητα του δικτύου. Τον τελευταίο χρόνο, το Pi Network κυκλοφόρησε το Enclosed Mainnet, κυκλοφόρησε τρία ενημερωμένα προσχέδια κεφαλαίων Whitepaper και προηγμένη αποκέντρωση στο δίκτυο, αυξάνοντας σε πάνω από 10.000 ενεργούς κόμβους Testnet. Επιπλέον, η Κοινότητα Pi αυξήθηκε από 15 εκατομμύρια σε πάνω από 33 εκατομμύρια αφοσιωμένους χρήστες (αναφέρονται ως «Πρωτοπόροι» στην κοινότητα).

Την ίδια περίοδο, το οικοσύστημα Pi έχει υποστεί εξέλιξη με εκκινήσεις και επαναλήψεις πολλαπλών εφαρμογών και λειτουργιών του Δικτύου PI, συμπεριλαμβανομένων των Pi KYC, Brainstorm, Pi Browser, Pi Wallet, Pi SDK και Pi Blockexplorer.

Προσβλέποντας στο μέλλον, το Pi Network στοχεύει να επιταχύνει τη μαζική διαδικασία KYC της κοινότητας, να μεταφέρει τα υπόλοιπα των χρηστών του στο Mainnet, να αναπτύξει ένα οικοσύστημα εφαρμογών στην πλατφόρμα του και να μεταβεί στο Open Mainnet.

Κλειστή εκκίνηση Mainnet
Η περίοδος Enclosed Network του Mainnet του blockchain Pi κυκλοφόρησε στις 28 Δεκεμβρίου 2021. Εδώ, ένα τείχος προστασίας αποτρέπει οποιαδήποτε ανεπιθύμητη εξωτερική συνδεσιμότητα με το Mainnet. Αυτή η περίοδος Enclosed Mainnet δίνει χρόνο σε εκατομμύρια Pioneers να περάσουν το KYC και η κοινότητα να δημιουργήσει εφαρμογές Pi βασισμένες σε βοηθητικά προγράμματα. Η περίοδος Enclosed Network παρέχει επίσης την ευκαιρία στο δίκτυο να δοκιμάσει, να συλλέξει δεδομένα και να επαναλάβει το Mainnet και το Pi Ecosystem πριν από τη μελλοντική κυκλοφορία του Open Network.

Ενημερωμένο προσχέδιο Λευκής Βίβλου
Τα ενημερωμένα κεφάλαια Whitepaper κυκλοφόρησαν μαζί με την κυκλοφορία του Mainnet. Αυτά τα κεφάλαια περιγράφουν λεπτομερώς τον οδικό χάρτη Pi Network Mainnet, τις νέες ανταμοιβές εξόρυξης και το μοντέλο του token. Τα κεφάλαια είναι σε προσχέδια μορφή και συνεχίζουν να ενημερώνονται με βάση τα σχόλια της κοινότητας και τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν κατά την περίοδο του Enclosed Mainnet.

Κόμβοι
Τον τελευταίο χρόνο, το δίκτυο αυξήθηκε σε πάνω από 10.000 ενεργούς κόμβους Testnet. Επιπλέον, υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες Pioneers που λειτουργούν την εφαρμογή επιφάνειας εργασίας Node κάθε μέρα, στη λίστα αναμονής για την εκτέλεση του κοντέινερ blockchain. Αν και δεν εκτελούν όλοι οι κόμβοι το κοντέινερ συναίνεσης του Testnet, όλοι παρέχουν στο δίκτυο σημαντικά δεδομένα και υποδομή για να επιτρέψουν πολλαπλές επαναλήψεις του λογισμικού Node και του Testnet. Μόλις ξεκινήσει η περίοδος Ανοιχτού Δικτύου του Mainnet, αυτοί οι Κοινοτικοί Κόμβοι θα μπορούν να συμμετέχουν στην εξασφάλιση της αλυσίδας μπλοκ Pi Mainnet.

Hackathon
Το δίκτυο πραγματοποίησε το πρώτο του #buildPi2gether Hackathon μεταξύ 28 Ιουνίου 2021 και 20 Σεπτεμβρίου 2021 με χιλιάδες Pioneers να συμμετέχουν. Οι πρωτοπόροι υπέβαλαν πολλά πρότζεκτ με μεγάλη ποικιλία περιπτώσεων χρήσης. Μερικοί εκλεκτοί κέρδισαν βραβεία για την εξαιρετική συνεισφορά τους.

Εφαρμογή KYC
Η ανάπτυξη του μυθιστορήματος Pi KYC App ξεκίνησε και συνεχίστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Η εφαρμογή δημιουργήθηκε για να είναι μια αποκεντρωμένη επεκτάσιμη λύση KYC που συνδυάζει την αυτοματοποίηση μηχανών και την επαλήθευση από τον άνθρωπο. Αυτή η λύση KYC βελτιστοποιεί την ακρίβεια και το απόρρητο, ενώ επιτυγχάνει προσβασιμότητα, επεκτασιμότητα για εκατομμύρια ανθρώπους και ευρεία κάλυψη διαφορετικών πληθυσμών. Η ομάδα εργάστηκε σε διάφορα χαρακτηριστικά και εκδόσεις μεταξύ των γύρων δοκιμών, όπως βελτιωμένους αλγόριθμους συσκότισης που κρύβουν τα δεδομένα της Pioneer από ανθρώπινους επικυρωτές, ελέγχους ζωντανότητας που επαληθεύουν ότι ένα πραγματικό άτομο υποβάλλει αίτηση, βελτιωμένη ταχύτητα επεξεργασίας για τη διασφάλιση της έγκαιρης μεταφόρτωσης των εγγράφων της Pioneers και πολλά άλλα περισσότερο. Με τους πολλαπλούς γύρους δοκιμών που έχουν ολοκληρωθεί, το Pi Network έχει πλέον διαθέσει την εφαρμογή KYC (δείτε τις ανακοινώσεις της ημέρας Pi παρακάτω!) σε μεγάλη κλίμακα.

Εργαλεία Οικοσυστήματος
Το 2021, το Pi Network ανέπτυξε και κυκλοφόρησε ένα αυξανόμενο οικοσύστημα εφαρμογών και λειτουργιών που θα υποστηρίζουν την Pioneers καθώς το Mainnet εξελίσσεται περαιτέρω.

Το πρόγραμμα περιήγησης Pi κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2021 για να δημιουργήσει μια πιο ανοιχτή και άμεση πλατφόρμα Pi Utilities για τους Pioneers και τους προγραμματιστές της κοινότητας ώστε να αλληλεπιδρούν και να αξιοποιούν πάνω τους. Μέσα στο πρόγραμμα περιήγησης Pi, ένας Pioneer μπορεί να έχει πρόσβαση στην εφαρμογή Pi KYC και σε άλλες εφαρμογές που δημιουργούνται από προγραμματιστές εφαρμογών της κοινότητας. Καθώς το οικοσύστημα αναπτύσσει όλο και περισσότερες εφαρμογές με πραγματικές περιπτώσεις χρήσης και χρησιμότητα, ο Pioneers θα μπορεί να ξοδεύει το Pi για τις εφαρμογές της επιλογής τους.

Έχουν υπάρξει πολλές βελτιώσεις και προσθήκες στο πρόγραμμα περιήγησης Pi από την κυκλοφορία του, όπως η προσθήκη ειδοποιήσεων και η σύνδεση σε βάθος. Τα νέα χαρακτηριστικά θα συνεχίσουν να δημιουργούνται και να κυκλοφορούν τον επόμενο χρόνο.

Το Πορτοφόλι Pi ανακοινώθηκε την Ημέρα Pi 2021, προσφέροντας στους Pioneers μια μέθοδο χωρίς κράτηση για να κρατήσουν το Pi τους. Κατά την κυκλοφορία, το Wallet επέτρεψε στους Pioneers να αλληλεπιδράσουν με το blockchain Testnet δημιουργώντας συναλλαγές Test-Pi. Για να βοηθήσει τη μετάβαση της κοινότητας στο Mainnet, το Πορτοφόλι Pi έχει ενημερωθεί έτσι ώστε οι Pioneers να μπορούν να κάνουν εναλλαγή μεταξύ της προβολής των μπλοκ αλυσίδων Mainnet και Testnet και να ετοιμαστούν να λάβουν το υπόλοιπο Pi στο Mainnet.

Η εφαρμογή Brainstorm—ένα μέρος όπου οι Pioneers μπορούν να προτείνουν ιδέες για εφαρμογές Pi, να συμμετάσχουν σε υπάρχοντα πρότζεκτ και να συνεργαστούν με άλλους Pioneers για να συμμετάσχουν στα έργα τους—κυκλοφόρησε λίγο πριν από την Ημέρα Pi, 2021. Καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, η εφαρμογή Brainstorm είδε πολλές ενημερώσεις και αλλαγές στις λειτουργίες να φιλοξενήσει το μεγάλης κλίμακας παγκόσμιο διαδικτυακό hackathon και βελτιώσεις διεπαφής χρήστη με βάση τα σχόλια της κοινότητας. Περισσότερες ενημερώσεις για το Brainstorm θα εφαρμοστούν το 2022, επομένως έχετε το νου σας για μερικά συναρπαστικά νέα που θα ανακοινωθούν αργότερα φέτος!

Το Pi SDK, το οποίο επιτρέπει στους προγραμματιστές να δημιουργούν εφαρμογές που ενσωματώνονται στο Οικοσύστημα Pi, κυκλοφόρησε την Pi2Day (28 Ιουνίου 2021). Αυτό έδωσε στους προγραμματιστές τη δυνατότητα να επικοινωνούν με το Pi Blockchain για να δημιουργήσουν πληρωμές και με διακομιστές Pi για να επικυρώσουν τις συναινέσεις από την Pioneers. Πρόσθετες λειτουργίες σχεδιάζονται για το επόμενο έτος, οι οποίες θα δώσουν στους προγραμματιστές αυξημένη λειτουργικότητα στις εφαρμογές τους.

Το Pi Blockexplorer κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2021 για να παρέχει ορατότητα στο Testnet. Από την κυκλοφορία του Mainnet, οι Pioneers μπορούν επίσης να δουν συναλλαγές, λογαριασμούς και αποκλεισμούς στο blockchain Mainnet. Οι Pioneers μπορούν να ελέγξουν το υπόλοιπο Pi, την κατάσταση μιας συναλλαγής και τη γενική κατάσταση του blockchain Pi.

Ανακοινώσεις για την Ημέρα Pi
Το Pi Day 2022 έφερε μερικά συναρπαστικά νέα! Η ομάδα του Pi Core ανακοίνωσε την κυκλοφορία δύο σημαντικών νέων χαρακτηριστικών: (1) της πολυαναμενόμενης διάθεσης της μαζικής λύσης KYC και (2) του νέου μηχανισμού εξόρυξης Pi που επιτρέπει πιο διαφορετικές ανταμοιβές εξόρυξης με βάση τις ρυθμίσεις κλειδώματος, τη χρήση εφαρμογών και το node hosting.

Οι εφαρμογές Pi KYC προσφέρονται καθώς γίνονται διαθέσιμες, επιτρέποντας στους Pioneers σε όλο τον κόσμο να υποβάλλουν αιτήσεις σε μεγάλη κλίμακα, με τον αριθμό των υποδοχών εφαρμογής να αναμένεται να αυξάνεται σταθερά. Οι Pioneers θα λάβουν μια ειδοποίηση εντός εφαρμογής όταν λάβουν μια θέση υποδοχής για να υποβάλουν την αίτησή τους. Αυτές οι θέσεις επιλέγονται τυχαία και δεν εκχωρούνται με καμία σειρά. Κατανοούμε ότι όλοι οι Pioneers επιθυμούν να υποβάλουν την αίτησή τους και να μετακομίσουν στο Mainnet, αλλά παρακαλούμε να είστε υπομονετικοί καθώς οι θέσεις γίνονται διαθέσιμες σε όλους τους Pioneers για να αποφύγετε την ακαταστασία του συστήματος κατά την επεξεργασία των εκατομμυρίων! Δεδομένου ότι ο αυτοματισμός μηχανών κλιμακώνεται ανάλογα με τις ανάγκες, η ταχύτητα KYC δικτύου εξαρτάται πλέον κυρίως από το πόσοι καλοί ανθρώπινοι επικυρωτές υπάρχουν σε κάθε τοπική κοινότητα για την επεξεργασία του βήματος ανθρώπινης επαλήθευσης της λύσης KYC. Λάβετε λοιπόν μέρος στο εργατικό δυναμικό των ανθρώπινων επικυρωτών και βοηθήστε στην επιτάχυνση του KYC του δικτύου.

Η λύση Pi KYC συνδυάζει την αυτοματοποίηση μηχανών και την ανθρώπινη επαλήθευση προκειμένου να επιτευχθεί ακριβές και αποτελεσματικό KYC για όλους. Η αυτοματοποίηση μηχανών θα είναι υπεύθυνη για την επεξεργασία εικόνας, την εξαγωγή κειμένου, τον εντοπισμό πλαστών αναγνωριστικών, τον έλεγχο ζωντανότητας και τη σύγκριση εικόνων. Η ροή ανθρώπινης επαλήθευσης, όπου προεγκεκριμένοι ανθρώπινοι επαληθευτές ελέγχουν τα διορθωμένα δεδομένα άλλων εφαρμογών KYC των Pioneers, κυκλοφόρησε επίσης αυτήν την Ημέρα Pi.

Μια άλλη σημαντική ανακοίνωση είναι ότι οι Pioneers μπορούν πλέον να λαμβάνουν νέες ανταμοιβές εξόρυξης που αυξάνουν τα μεμονωμένα ποσοστά εξόρυξης που προκύπτουν από διάφορους τύπους συνεισφορών στο δίκτυο, όπως χρήση εφαρμογών, λειτουργίες κόμβου και κλειδώματα Pi, επιπλέον των ανταμοιβών πριν από το Mainnet, όπως κύκλοι ασφαλείας και παραπομπές. Το κλείδωμα των Pi ενώ αναπτύσσονται τα βοηθητικά προγράμματα οικοσυστήματος και οι περιπτώσεις χρήσης, η ενασχόληση με τις εφαρμογές Pi σε τακτική βάση και η φιλοξενία ενός μεγάλου δικτύου κόμβων είναι όλα ζωτικής σημασίας τόσο για την ασφάλεια και την αποκέντρωση του blockchain Pi όσο και για τη σταθερότητα και τη χρησιμότητα του οικοσυστήματος Pi.

Έρχονται σύντομα
Τους επόμενους μήνες, το Pi Network έχει αρκετές επερχόμενες εκδόσεις που πρέπει να γνωρίζουν οι Pioneers.

Εφαρμογή KYC
Η εφαρμογή KYC είναι αυτάρκης εντός του οικοσυστήματος. Στους Pioneers κοστίζει 1 Pi η επεξεργασία της αίτησής τους. Επιπλέον, οι πλήρως καταρτισμένοι Pioneers KYC θα μπορούν σύντομα να υποβάλουν αίτηση για να γίνουν επικυρωτές KYC για τη χώρα ή την περιοχή τους αφού συμφωνήσουν με τους Όρους Υπηρεσίας της εφαρμογής, περάσουν από ένα σεμινάριο για να εκπαιδεύσουν τις δεξιότητές τους επικύρωσης και ελέγχονται από έμπιστους επικυρωτές στο την αρχική τους εργασία. Δεδομένου ότι η εργασία αυτών των επικυρωτών επικυρώνεται συνεχώς για την αποτροπή κακών παραγόντων, η συνεχής ανακριβής επαλήθευση θα οδηγήσει σε απομάκρυνση από το εργατικό δυναμικό. Η καλή εργασία επικύρωσης θα ανταμειφθεί με το Pi που καταβάλλεται από τους αιτούντες KYC.

Node Consensus Container
Κατά την περίοδο του κλειστού δικτύου, το Consensus Container για το Testnet θα ανοίξει για όλους τους Κοινοτικούς Κόμβους. Αυτό θα προσφέρει στους Pioneers που θέλουν να διατηρήσουν ένα αντίγραφο του καθολικού την ευκαιρία να δημιουργήσουν και να παρακολουθήσουν την απόδοση ενός κόμβου. Είναι σημαντικό για τoυς Pioneers να επαληθεύσουν ότι οι κόμβοι τους είναι σε θέση να χειριστούν αποτελεσματικά τις παραμέτρους του Testnet blockchain. Αυτό θα βοηθήσει να διασφαλιστεί ότι οι Pioneers θα είναι σε θέση να φιλοξενήσουν το Pi Mainnet blockchain με τους Κόμβους τους μόλις αφαιρεθεί το τείχος προστασίας και ξεκινήσει το Open Network.

Περαιτέρω ανάπτυξη του οικοσυστήματος Pi
Το Pi Network εντείνει τις προσπάθειές του να αναπτύξει την ανάπτυξη εφαρμογών κοινότητας στο πρόγραμμα περιήγησης Pi για να δημιουργήσει πραγματικά βοηθητικά προγράμματα και περιπτώσεις χρήσης στο Οικοσύστημα Pi. Αυτό θα περιλαμβάνει πιθανά μελλοντικά Hackathons και άλλες πρωτοβουλίες προγραμματιστών που θα βοηθήσουν τους προγραμματιστές να έρθουν στην πλατφόρμα προγραμματιστή Pi. Θα υπάρχουν επίσης εφαρμογές Pi που θα αναπτυχθούν από τo Core Team.

Mainnet Migration
Μετά από μια κρίσιμη μάζα επαλήθευσης με την επιτυχία του KYC των Pioneers, το δίκτυο θα ξεκινήσει τη μεταφορά των υπολοίπων εξόρυξης κινητών των επαληθευμένων από το KYC Pioneers στο Enclosed Mainnet blockchain. Αυτοί οι Pioneers θα μπορούν στη συνέχεια να χρησιμοποιούν το Pi τους στο εσωτερικό του οικοσυστήματος Pi. Για να πληρούν τις προϋποθέσεις για Mainnet Migration, oι Pioneers θα πρέπει να ολοκληρώσoουν όλα τα βήματα στη λίστα ελέγχου Mainnet που βρίσκεται μέσα στην καρτέλα Mainnet στην εφαρμογή Pi. Αυτό περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός πορτοφολιού Pi μέσω του προγράμματος περιήγησης Pi, την επιλογή μιας διαμόρφωσης κλειδώματος και την υποβολή και τη διαβίβαση μιας εφαρμογής KYC.

Άνοιγμα δικτύου
Αφού συμβεί μαζική μετεγκατάσταση Mainnet και το Οικοσύστημα Pi αναπτυχθεί επαρκώς, το Pi Network θα μετακινηθεί στην περίοδο Open Network του Mainnet, αφαιρώντας το τείχος προστασίας από την περίοδο Enclosed Network. Αυτό θα επιτρέψει την εξωτερική συνδεσιμότητα, π.χ., σε άλλα δίκτυα και σε οποιονδήποτε θέλει να συνδεθεί στο Pi Mainnet. Η κατάργηση του τείχους προστασίας θα επιτρέψει την άμεση πρόσβαση στο blockchain και οι κοινοτικοί κόμβοι Mainnet Pi θα μπορούν να εκτελούν την αλυσίδα μπλοκ Mainnet.

Το Pi Network είχε ισχυρή ανάπτυξη και ανάπτυξη κατά το τελευταίο έτος Pi. Υπάρχει ενθουσιασμός στην κοινότητα για την επερχόμενη μετεγκατάσταση του Mainnet, την ανάπτυξη του οικοσυστήματος εφαρμογών και τη μετάβαση στο Open Network. Σε αντίθεση με άλλα δίκτυα κρυπτονομισμάτων, το Pi είχε ζωτική υποστήριξη από την κοινότητα από την αρχή του ταξιδιού του. Οι Pioneers βοήθησαν στην ασφάλεια και την ανάπτυξη του δικτύου καθώς εξόρυξαν το Pi στα τηλέφωνά τους και παρείχαν σημαντικά σχόλια καθώς το δίκτυο εξελισσόταν και βελτιωνόταν επαναληπτικά στην τεχνολογία και το προϊόν του. Με τόσα πολλά να περιμένουμε, η επόμενη χρονιά Pi είναι κρίσιμη και καλεί τους Pioneers να συνεισφέρουν ακόμη πιο διαφοροποιημένα στο δίκτυο προκειμένου να το κάνουν επιτυχημένο.

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: Mark Hampton

Article: https://www.newsbtc.com/news/company/accelerated-development-of-pi-blockchain-yields-decentralized-kyc-solution-33-million-engaged-users-and-more-on-path-towards-open-mainnet/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)