Η Αυστραλία ετοιμάζεται για μια σημαντική κίνηση στη ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων

Η Αυστραλία προσχώρησε στον αριθμό των χωρών που σχεδιάζουν να ρυθμίσουν τον τομέα των κρυπτονομισμάτων, με την κυβέρνηση να ανακοινώνει σχέδια για μια σημαντική αναθεώρηση των μεταρρυθμίσεων του συστήματος πληρωμών που θα στοχεύουν επίσης στα ψηφιακά νομίσματα.

Οι προγραμματισμένοι κανονισμοί θα επικεντρωθούν κυρίως στη φορολόγηση των κρυπτονομισμάτων, στην προστασία των επενδυτών και στη ρύθμιση των ψηφιακών τραπεζών και ανταλλακτηρίων, αναφέρει το News Australia.

Σύμφωνα με την υπουργό Οικονομικών Υπηρεσιών της χώρας, Jane Hume, η κυβέρνηση στοχεύει να διασφαλίσει ότι όλοι οι παίκτες κρυπτονομισμάτων ενεργούν σε ένα ρυθμιστικό οικοσύστημα εν μέσω αυξανόμενης υιοθέτησης διαφόρων περιουσιακών στοιχείων.

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να εγγυηθεί για τα κρυπτονομίσματα σας περισσότερο από όσο μπορεί να εγγυηθεί έναν πίνακα ή ένα μερίδιο σε μια εταιρεία, και ούτε πρέπει να το κάνει. Αλλά μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι τα ανταλλακτήρια, οι θεματοφύλακες και οι μεσίτες της Αυστραλίας λειτουργούν μέσα σε ένα ρυθμιστικό πλαίσιο που είναι καλύτερο, ασφαλέστερο και πιο ασφαλές», είπε.

Η πρόθεση της Αυστραλίας να ρυθμίσει τα κρυπτονομίσματα προέκυψε το 2021 αφού ο Ταμίας Josh Frydenberg άφησε να εννοηθεί ότι η πολιτεία είχε σχέδια να ανακοινώσει νέους νόμους.

Σύμφωνα με τους προγραμματισμένους κανονισμούς, η κυβέρνηση πρόκειται να αποκαλύψει τρία κρίσιμα έγγραφα που επιδιώκουν τη μεταρρύθμιση του τομέα πληρωμών. Ένα έγγραφο στοχεύει στη συλλογή απόψεων από βασικούς παίκτες σχετικά με την αδειοδότηση ψηφιακών στοιχείων παράλληλα με τη φύλαξη.

Συγκεκριμένα, μία από τις συστάσεις του Υπουργείου Οικονομικών ήταν να υποχρεωθούν τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων να διατηρούν τα περιουσιακά στοιχεία των Αυστραλών επενδυτών στην ξηρά.

Επιπλέον, το έγγραφο θα αποκαλύψει επίσης το αποτέλεσμα δύο ερευνών στον τομέα των κρυπτονομισμάτων που θα περιέχουν τους όρους αναφοράς. Η έρευνα διεξάγεται από τις υπηρεσίες ανταγωνισμού και χρηματοδότησης της Αυστραλίας.

Ελαχιστοποίηση της φορολογικής επιβάρυνσης
Όσον αφορά τους φόρους, το Συμβούλιο Φορολογίας (BoT) αναμένεται να προσφέρει μια ολοκληρωμένη έκθεση στην κυβέρνηση σχετικά με το κατάλληλο πλαίσιο πολιτικής για τα κρυπτονομίσματα. Είναι ενδιαφέρον ότι η κυβέρνηση θέλει το BoT να ελαχιστοποιήσει τη φορολογική επιβάρυνση ενώ παράλληλα προσφέρει συστάσεις για τον τομέα των κρυπτονομισμάτων.

Οι νομοθέτες της χώρας ήταν στην πρώτη γραμμή πιέζοντας για ρύθμιση κρυπτογράφησης με επικεφαλής τον γερουσιαστή Andrew Bragg. Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση αναμένεται να εξετάσει ορισμένες από τις συστάσεις του γερουσιαστή Μπραγκ, η κοινοβουλευτική έκθεση του οποίου κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι τρέχοντες κανονισμοί της Αυστραλίας δεν ήταν κατάλληλοι για το σκοπό.

Η έκθεση καλούσε επίσης την αυστραλιανή κυβέρνηση να πραγματοποιήσει μια αναθεώρηση πολιτικής της βιωσιμότητας ενός ψηφιακού νομίσματος της Κεντρικής Τράπεζας (CBDC) λιανικής στην Αυστραλία.

Πρόσφατα, ο Bragg κάλεσε την κυβέρνηση να εξετάσει το ενδεχόμενο πρόσληψης ειδικών για τη δημιουργία κανονισμών κρυπτονομισμάτων σε μια ειδική μονάδα.

Εκτός από τις μεταρρυθμίσεις, το Υπουργείο Οικονομικών εργάζεται για τον σχεδιασμό μιας άδειας αγοράς κρυπτονομισμάτων παράλληλα με τις απαιτήσεις τοπικής φύλαξης. Τα ευρήματα αναμένεται να ανακοινωθούν στις αρχές Μαΐου.

Εκτός από τον κανονισμό για τα κρυπτονομίσματα της Αυστραλίας που στερείται σαφήνειας, η χώρα έχει χτίσει μια φήμη ως μια φιλική προς το ψηφιακό νόμισμα δικαιοδοσία που φιλοξενεί πολλές σχετικές επιχειρήσεις.

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: Justinas Baltrusaitis

Article: https://finbold.com/australia-gears-for-a-major-move-on-regulating-cryptocurrencies/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)