Εβδομαδιαία ενημέρωση Crypto: Η ΕΕ απορρίπτει τους κανονισμούς, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Terra στοιχηματίζει στο Luna, η ConsenSys συγκεντρώνει $450 εκατομμύρια, η Ουκρανία νομιμοποιεί τα Crypto, το APE Launch και πολλά άλλα

Ο μαινόμενος πόλεμος Ουκρανίας-Ρωσίας έχει δει την οικονομική υποστήριξη να ρέει, με τη μορφή BTC και άλλων κρυπτονομισμάτων. Σε μια μνημειώδη κίνηση, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Ζελένσκι υπέγραψε το νομοσχέδιο για τα εικονικά περιουσιακά στοιχεία, με αποτέλεσμα τη νομιμοποίηση των κρυπτονομισμάτων στη ρημαγμένη από τον πόλεμο χώρα. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το νομοσχέδιο και άλλα συμβάντα στα crypto και το blockchain από αυτήν την εβδομάδα.

Bitcoin
Ο Άρθουρ Χέις γράφει για το τέλος του νομισματικού συστήματος πετροδολαρίων/ευρωδολαρίων και τη μεγαλύτερη μεταφορά πλούτου σε χρυσό και bitcoin που έχει δει ποτέ ο κόσμος.

Οι καναδικές αρχές κατάσχεσαν και πάγωσαν τις δωρεές BTC που έλαβαν οι φορτηγατζήδες που διαμαρτύρονταν στην Οτάβα κατά των εντολών εμβολίων.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταψήφισε ένα σύνολο νομοσχεδίων που θα εισήγαγαν κανονισμούς στην αγορά κρυπτονομισμάτων, όπως την επιβολή περιορισμών στην εξόρυξη proof of work.

Ethereum
Η startup του Ethereum Optimism συγκέντρωσε 150 εκατομμύρια δολάρια στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης της Series B, ανεβάζοντας τη συνολική αποτίμηση της εταιρείας στα 1,65 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το Ίδρυμα Ethereum ανακοίνωσε ότι η συγχώνευση ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο Kiln testnet, το οποίο είναι το τελικό δημόσιο δίκτυο δοκιμών, προτού το Ethereum μεταβεί τελικά στο Proof-of-Stake αργότερα φέτος.

DeFi
Ο Daniele Sestagalli ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Expecto Patronum, το οποίο δίνει κίνητρο σε όσους παραιτούνται από την οργή της Χώρας των Θαυμάτων μέσω του Patronum.

Μετά την ανάκαμψη από την flash loan attack, η Deus Finance επιβάλλει μέτρα για να διασφαλίσει την ασφάλεια των κεφαλαίων των χρηστών και να βελτιώσει την ασφάλεια του πρωτοκόλλου.

Το αποκεντρωμένο πρωτόκολλο ανταλλακτηρίου, η SushiSwap ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Trident DEX στο δίκτυο Polygon.

Η επέκταση προγράμματος περιήγησης πορτοφολιού της Coinbase υποστηρίζει πλέον τα Solana και SPL, ανοίγοντας έτσι το διευρυνόμενο οικοσύστημα της Solana σε ένα ευρύτερο κοινό.

Altcoins
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Terra Do Kwon έχει ταιριάξει 2 στοιχήματα που στοιχηματίζουν ότι η τιμή του LUNA θα είναι κάτω από $88 και $92,48 σε ένα χρόνο από τώρα. Το ποσό των 22 εκατομμυρίων δολαρίων και από τις δύο πλευρές του στοιχήματος βρίσκεται τώρα σε μεσεγγύηση υπό τον έλεγχο της Crypto Cobie, συμπαρουσιάστριας του podcast UpOnlyTV.

Τεχνολογία
Η εταιρεία πληρωμών κρυπτονομισμάτων Ripple ανακοίνωσε ότι χορηγεί 1 δισεκατομμύριο XRP ως μέρος προγραμμάτων επιχορηγήσεων που στοχεύουν να βοηθήσουν στην υποστήριξη ανερχόμενων προγραμματιστών για το XRP Ledger ανοιχτού κώδικα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Socios, Alexandre Dreyfus, φέρεται να έχει καθυστερήσει τις πληρωμές προκειμένου να διατηρήσει την τιμή του κρυπτονομίσματος Chiliz (CHZ) που χρησιμοποιείται από την κοινότητα Socios.

Η τελευταία έκθεση της ConsenSys αποκάλυψε λεπτομέρειες για τον τελευταίο γύρο χρηματοδότησής της, ο οποίος συγκέντρωσε κεφάλαια 450 εκατομμύρια δολάρια, ωθώντας την αποτίμηση της εταιρείας στα 7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η βρετανική τράπεζα HSBC αγόρασε ένα οικόπεδο στο Sandbox metaverse για να ασχοληθεί με τους λάτρεις των αθλημάτων, των esports και του gaming.

Ο Όμιλος ETC και η HANetf συνεργάστηκαν για να φέρουν το πρώτο ETF metaverse στην Ευρώπη, το οποίο έκτοτε είναι εισηγμένο στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Η δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας και τραγουδίστρια Rihanna μπορεί να μεταφέρει τη σειρά καλλυντικών της Fenty Beauty στο metaverse μετά την υποβολή αίτησης για ένα εμπορικό σήμα για την πώληση της επωνυμίας της Fenty ως εικονικά καλλυντικά.

Κανονισμός λειτουργίας
Το νομοσχέδιο για τις κυρώσεις κρυπτονομισμάτων της γερουσιάστριας Ελίζαμπεθ Γουόρεν δέχεται επικρίσεις, με ειδικούς του κλάδου να το αποκαλούν αντισυνταγματικό, περιττό και υπερβολικό.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelenskyy υπέγραψε το νομοσχέδιο για τα εικονικά περιουσιακά στοιχεία, που νομιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο Ουκρανία.

Σύμφωνα με τοπικές αναφορές, η Αργεντινή σχεδιάζει να αυστηροποιήσει τους κανονισμούς των εταιρειών κρυπτονομισμάτων, συμπεριλαμβάνοντάς τις στις προσπάθειες της χώρας για την καταπολέμηση του ξεπλύματος χρήματος.

Το δράμα της SEC vs Ripple συνεχίζεται καθώς η δικαστής του περιφερειακού δικαστηρίου Analisa Torres απέρριψε τις προτάσεις που υποβλήθηκαν από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και την ομάδα Ripple.

Η Binance Holdings Ltd., η οποία διαχειρίζεται το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο της βιομηχανίας κρυπτονομισμάτων κατ’ όγκο, φέρεται να βρίσκεται υπό συζήτηση για την έκδοση άδειας λειτουργίας στο Ντουμπάι.

NFT
Η οργάνωση υπέρ της πάλης WWE ανακοίνωσε την επερχόμενη αγορά NFT, WWE Moonsault, η οποία θα κυκλοφορήσει λίγο πριν το WrestleMania 38.

Ο δημιουργός του Bored Ape Yacht Club, Yuga Labs, ανακοίνωσε την κυκλοφορία του πολυαναμενόμενου token ApeCoin, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για τον πολιτισμό, τα παιχνίδια και το εμπόριο.

Η ανακοίνωση κυκλοφορίας του ApeCoin έχει πυροδοτήσει μια αναταραχή απατεώνων που στοχεύουν ευκολόπιστους χρήστες μέσω χακαρισμένων, επαληθευμένων λογαριασμών και ιστότοπου phishing.

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: Amara Khatri

Article: https://cryptodaily.co.uk/2022/03/crypto-weekly-roundup-eu-rejects-regulations-terra-ceo-bets-on-luna-consensys-raises-450-m-ukraine-legalizes-crypto-ape-launch-and-more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)