3 παράγοντες που θα μπορούσαν να ξεκινήσουν μια πολυαναμενόμενη σταθεροποίηση του Bitcoin – πληροφορίες του Ομίλου CME

Παρά το γεγονός ότι το Bitcoin (BTC) διαπραγματεύεται μεταξύ 35.000 και 45.000 δολαρίων από τις 5 Ιανουαρίου, αυτό το εύρος είναι μάλλον μέτριο λαμβάνοντας υπόψη την ιστορία της αστάθειας, σηματοδοτώντας την πιθανή έναρξη μιας πολυαναμενόμενης περιόδου σταθεροποίησης, σύμφωνα με τον εξέχοντα trader και χρηματιστή Jim Iuorio.

Το φαινόμενο push-and-pull που οδηγεί στη σταθεροποίηση του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος ανά κεφαλαιοποίηση αγοράς θα μπορούσε να επηρεαστεί από διάφορους βασικούς παράγοντες, τους οποίους εξήγησε ο κ. Iuorio σε μια πρόσφατη ανάλυση του εμβληματικού ψηφιακού περιουσιακού στοιχείου για τον Όμιλο CME στις 17 Μαρτίου.

«Ο συνδυασμός αυτών των πραγμάτων θα μπορούσε να είναι αυτό που ανεβάζει το Bitcoin», πιστεύει ο κ. Iuorio.

Ένας από αυτούς τους παράγοντες, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι «η πρόσφατη ισχύς του δολαρίου ΗΠΑ εν μέσω γεωπολιτικού κινδύνου».

Καθώς το USD αποδυναμώνεται και ο πληθωρισμός αυξάνεται υπό την επίδραση της συνεχιζόμενης γεωπολιτικής αναταραχής, πολλοί άνθρωποι έχουν συρρέει στο Bitcoin, θεωρώντας το κρυπτονόμισμα ως ένα ασφαλές καταφύγιο κατά του πληθωρισμού.

Ο δεύτερος παράγοντας που επισημαίνει ο Iuorio είναι το «συνεχιζόμενο σχέδιο αύξησης των επιτοκίων» της Federal Reserve καθώς μειώνει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της.

Πρόσφατα, η Fed συνέχισε τα σχέδια αύξησης των επιτοκίων μετά τη μείωση των μηνιαίων αγορών ομολόγων τον Δεκέμβριο του 2021. Μετά τη διήμερη συνεδρίαση της Fed, ο δείκτης του δολαρίου υποχώρησε έως και 0,6% την Τετάρτη, 16 Μαρτίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του MarketWatch.

Τέλος, ο τρίτος παράγοντας για τη σταθεροποίηση του BTC είναι «η συνεχής συζήτηση για περισσότερη κυβερνητική ρύθμιση». Καθώς τα κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin γίνονται πιο ρυθμισμένα, υπεύθυνα και διαφανή, οι άνθρωποι θα είναι πιο άνετoι να τα χρησιμοποιούν.

«Από την άλλη πλευρά, έχουμε την Κίνα και την Ιαπωνία που προσθέτουν κίνητρα ενόψει μιας οικονομικής επιβράδυνσης και αρκετών πρωτοσέλιδων σχετικά με τις κυβερνήσεις που κατάσχουν τραπεζικά περιουσιακά στοιχεία», πρόσθεσε.

Ο Iuorio εξήγησε ότι οι υποστηρικτές του Bitcoin υποστηρίζουν ότι το βασικό συστατικό του κρυπτονομίσματος είναι η ικανότητά του να μεταφέρει και να αποθηκεύει πλούτο εκτός του τραπεζικού συστήματος. Με άλλα λόγια, οι άνθρωποι μπορεί να στραφούν σε κρυπτονομίσματα για να αποφύγουν αυτές τις κατασχέσεις.

Λαμπρό μέλλον για το Bitcoin;
Επιπλέον, η Finbold ανέφερε πρόσφατα στον senior commodities του Bloomberg, Mike McGlone, ότι το 2022 μπορεί να είναι μια καλή χρονιά για αναστροφή κινδύνου-περιουσιακών στοιχείων, λαμβάνοντας υπόψη το τρέχον κλίμα με τη Fed, τον πληθωρισμό και τον πόλεμο.

Είπε ότι «είναι απίθανο το Bitcoin να σταματήσει να έχει καλύτερη απόδοση από τον χρυσό, το χρηματιστήριο εν μέσω ανοδικών κινήσεων, καθώς η Fed επιχειρεί έναν άλλο κύκλο αύξησης επιτοκίων».


Bitcoin τιμή επτά ημερών. Πηγή: CoinMarketCap

Την ώρα που δημοσιεύτηκε, το Bitcoin διαπραγματευόταν στα 40.858 $, που είναι μια αύξηση 3,96% από επτά ημέρες πριν, όταν η τιμή του ήταν 39.240 $, σύμφωνα με στοιχεία του CoinMarketCap. Σε σύγκριση με το προηγούμενο 24ωρο, η τιμή είχε σημειώσει άνοδο 0,13%.

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: Ana Nicenko

Article: https://finbold.com/three-factors-that-could-be-starting-a-long-awaited-stabilization-of-bitcoin-cme-group-insights/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)