Brickken: οι 2 κύριες ανακοινώσεις του Δεκεμβρίου

Με όλες αυτές τις πολύωρες και ακούραστες νύχτες, η δουλειά του Brickken έχει ήδη καρποφορήσει με τη μορφή 2 ΚΥΡΙΩΝ Ανακοινώσεων τον Δεκέμβριο:

H Επιδότηση Neotec 

Η επιδότηση Neotec είναι η μεγαλύτερη στην Ισπανία με συνδέσεις με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕΤΕ). Είναι πιο γνωστό ότι δίνεται σε ετήσια βάση σε πολύ λίγες κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας σε όλη την Ισπανία. Στην περίπτωση του Brickken λάβανε το 80% του αιτήματός τους, με αποτέλεσμα την υψηλότερη δυνατή πληρωμή. Αυτό σημαίνει ότι η Brickken λαμβάνει συνολικά 325.000 € για περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας. Επιπλέον, τους δόθηκε η τρίτη υψηλότερη σημείωση από τις βραβευμένες εταιρείες και η κορυφαία εταιρεία blockchain. Αυτό είναι σημαντικό ορόσημο, αλλά είναι μεγαλύτερο αυτό που σημαίνει για την ομάδα, και είναι ότι η ισπανική κυβέρνηση χρηματοδοτεί το dApp τους και το token τους, το $BKN.

Ένα πολύ καλό σημάδι ότι σε επίπεδο Europena είναι σε καλό δρόμο.

neotec

Ισπανικό Financial Sandbox
Για να κατανοήσουμε τις συνέπειες της ένταξής στο χρηματοοικονομικό ρυθμιστικό Sandbox της Ισπανίας, ας δούμε εν συντομία τι είναι αυτό.

Το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι πραγματικά ένα άγριο θηρίο. Η παρουσία ενός ασφαλούς, σχετικού και παραγωγικού ρυθμιστικού πλαισίου είναι ζωτικής σημασίας για την ενσωμάτωση αυτών των νέων τεχνολογιών με το υπάρχον χρηματοπιστωτικό σύστημα, ώστε να επιτραπεί στην κοινωνία ως σύνολο να εξελιχθεί. Το πρόβλημα με τις νέες τεχνολογίες είναι ότι… είναι καινούργιο. Για να μετριαστεί ο κίνδυνος επιβλαβών και αποφρακτικών κανονισμών, συχνά πραγματοποιούνται ζωντανά πειράματα μέσω μιας συνεργασίας μεταξύ των ρυθμιστών και των καινοτόμων, όπου η δοκιμή νέων προϊόντων, υπηρεσιών και επιχειρηματικών μοντέλων διεξάγεται σε έναν ασφαλή χώρο. Αυτό για να επιβεβαιώσει τη δυνατότητα και τη συνάφεια των νέων κανονισμών με τα υπάρχοντα πλαίσια πριν από την εφαρμογή τους στον ευρύτερο τομέα.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο μεγάλη υπόθεση για το Brickken, καθώς μαζί με μόνο 3 άλλους καινοτόμους, έγιναν δεκτοί στο Financial Sandbox της Ισπανίας σε αυτή τη δεύτερη ομάδα. Γίνανε αποδεκτοί για τη δοκιμή μιας δευτερεύουσας αγοράς για νεοφυείς επιχειρήσεις, επιτρέποντας τη δυνατότητα να δοκιμάσουνε πώς ένα ανταλλακτήριο που χρησιμοποιεί τεχνολογία blockchain θα ενσωματωθεί στο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Αυτό είναι άλλος ένας υπαινιγμός ότι η ισπανική κυβέρνηση εμπιστεύεται την Brickken για να τους βάλει στο προσκήνιο των Προσφορών Token Ασφαλείας παγκοσμίως και το Brickken έχει γίνει πλέον το όχημά τους.

Έτσι, ο στόχος τους είναι να αποκτήσουνε την άδεια για να γίνουνε η πρώτη πλατφόρμα εκκίνησης και δευτερεύον ανταλλακτήριο για Προσφορές Token Ασφαλείας στην ΕΕ. Ως αποτέλεσμα, μπορούν να ξεκινήσουν συζητήσεις με νεοφυείς επιχειρήσεις, εταιρείες επιτάχυνσης και θερμοκοιτίδες που επιδιώκουν να αξιοποιήσουν τα ίδια κεφάλαια και το χρέος με έναν απολύτως νομικά συμβατό τρόπο.

Και οι δύο είναι τεράστιες ανακοινώσεις και δεν μπορούμε να υπερεκτιμήσουμε το μέγεθος του τι σημαίνει αυτό για το 2022. Για αυτούς, η συμμόρφωση με τους κανονισμούς είναι το παν για τη μακροπρόθεσμη επιτυχία τους. Και η κατοχή μιας θέσης στην πρώτη γραμμή της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας, με την υποστήριξη εθνικών και διεθνών κυβερνητικών φορέων, ανοίγει κάθε είδους πόρτες και δυνατότητες για να προχωρήσουν μπροστά. Συνδυάστε αυτό με τη φετινή πρόοδο και το μέλλον φαίνεται πολύ λαμπρό.

Πριν από 1 χρόνο βρίσκονταν στα μισά του προγράμματος επιτάχυνσης στο Startupbootcamp, ένα από τα πιο σημαντικά παγκοσμίως, και μπήκαν στο 2021 με ενθουσιασμό και αβεβαιότητα, αλλά ξεκάθαρους στόχους ως προς το τι χρειαζόταν για να τεθεί το Brickken ως κορυφαία πλατφόρμα tokenization. 365 μέρες αργότερα, όχι μόνο μπορέσανε να πετύχουνε αυτό που θέλανε, αλλά τα ξεπεράσανε κατά πολύ.

Τώρα που μπαίνουνε στο 2022, η αβεβαιότητα δεν είναι πλέον στο τραπέζι, καθώς έχουνε ένα σαφές όραμα για το τι θα δημιουργήσουνε και πώς αυτό μπορεί να αλλάξει την αγορά κινητών αξιών. Οι στόχοι τους έγιναν τεράστιοι, αλλά δεν έχουνε καμία αμφιβολία ότι ως ομάδα μπορούνε να τους πετύχουνε. Προφανώς, ο δρόμος για το σήμερα δεν ήταν εύκολος, είχανε μερικές πολύ δύσκολες μέρες, όπου φαίνεται πιο εύκολο να πετάξεις την πετσέτα παρά να συνεχίσεις να περπατάς στην έρημο, αλλά όλες αυτές οι μέρες ήταν απλώς ένα μάθημα.

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author:

Article:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)