Μελέτη πολλών χωρών αποκαλύπτει ότι μόνο 1 στους 10 δεν έχει πρόθεση να επενδύσει σε κρυπτονομίσματα

Καθώς περισσότεροι άνθρωποι συνειδητοποιούν την ύπαρξη κρυπτονομισμάτων, το ενδιαφέρον για επένδυση σε αυτά είναι υψηλό – παρά τo ότι η πλήρη κατανόηση της κατηγορίας περιουσιακών στοιχείων+ εξακολουθεί να λείπει κάπως, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Τα δεδομένα που συγκέντρωσε η Finbold στις 14 Μαρτίου αποκαλύπτουν ότι το 61% των 9.000 ενηλίκων (ηλικίας 18-64) που συμμετείχαν σε συνέντευξη ήξεραν για τα κρυπτονομίσματα και μόνο ένας στους δέκα είπε ότι δεν είχε καμία πρόθεση να επενδύσει, σύμφωνα με μια πρόσφατη παγκόσμια έρευνα από τον πάροχο καταναλωτικών πληροφοριών Toluna.

Στην παγκόσμια έρευνα συμμετείχαν από 17 χώρες σε τέσσερις περιοχές του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης της Βόρειας Αμερικής, της Λατινικής Αμερικής, της Ασίας-Ειρηνικού (APAC) και της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής (EMEA).

Οι ενήλικες επενδύουν σε κρυπτονομίσματα παρά την έλλειψη κατανόησης
Συγκεκριμένα, το ένα τρίτο όλων των ερωτηθέντων είπε ότι αυτή τη στιγμή κατείχε κάποιο κρυπτονόμισμα, αν και έξι στους δέκα από αυτούς τους ιδιοκτήτες δεν καταλάβαιναν καλά τα κρυπτονομίσματα τους.

Οι ερωτηθέντες από τις χώρες APAC ήταν οι πιο εξοικειωμένοι με τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία και ήταν διατεθειμένοι να εκτρέψουν το 22% των επενδύσιμων περιουσιακών στοιχείων τους προς τα κρυπτονομίσματα. Το 46% των ανθρώπων σε αυτές τις χώρες ήταν ήδη κάτοχοι κρυπτονομισμάτων.

Τούτου λεχθέντος, οι ερωτηθέντες εξέφρασαν γενικά την πεποίθηση ότι τα κρυπτονομίσματα ήταν επικίνδυνα και ασταθή, με το 43% να ισχυρίζεται ότι ο φόβος του σχετικού κινδύνου είναι ο κύριος λόγος για τον δισταγμό να επενδύσουν. Ένα άλλο 40% είπε ότι ο κύριος λόγος ήταν η γενική έλλειψη κατανόησης των περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφησης.

Σχεδόν το 50% των Gen-Z και Gen-Y επένδυσαν σε κρυπτονομίσματα
Αναμενόμενα, η στάση απέναντι στις επενδύσεις κρυπτονομισμάτων διαφέρει επίσης ανάλογα με την ηλικία. Στις αναπτυσσόμενες χώρες, το 42% των Gen-Zs (άτομα ηλικίας 18-24 ετών) έχουν ήδη επενδύσει σε αυτά. Το μερίδιο των Gen-Ys ή Millenials (αυτών ηλικίας 25-40 ετών) μεταξύ των επενδυτών κρυπτονομισμάτων είναι 44%.

Και οι δύο ομάδες είναι πιο πιθανό να αντιμετωπίζουν τα κρυπτονομίσματα ως μια μορφή νομίσματος, ενώ τα Gen-X (αυτά ηλικίας 41-56 ετών) τείνουν να τα αντιμετωπίζουν ως μια μορφή επένδυσης. Το σαράντα ένα τοις εκατό των Millennials βλέπουν τα κρυπτονομίσματα περισσότερο ως επένδυση παρά ως μέσο πληρωμής.

Αυτό το εύρημα συμβαδίζει με την αναφορά του Finbold νωρίτερα σχετικά με το ότι οι Millennials στην Ινδία στρέφονται όλο και περισσότερο προς την επένδυση σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, σε αντίθεση με τις παραδοσιακές επενδύσεις όπως το χρηματιστήριο.

Είναι ενδιαφέρον ότι οι ερωτηθέντες στις αναπτυσσόμενες χώρες είναι λιγότερο διατεθειμένοι να θεωρούν τα κρυπτονομίσματα ως επικίνδυνη επένδυση –μόνο το 25% από αυτούς το κάνει– σε αντίθεση με το 42% των ερωτηθέντων στις ανεπτυγμένες χώρες.

Κατά συνέπεια, όσοι στις αναπτυσσόμενες χώρες εμπιστεύονται περισσότερο τα ψηφιακά νομίσματα, με το 32% να εκφράζει εμπιστοσύνη σε σύγκριση με μόλις 14% στις ανεπτυγμένες χώρες. Ομοίως, το 41% ​​των ερωτηθέντων στις αναπτυσσόμενες χώρες ενδιαφέρεται να επενδύσει σε κρυπτονομίσματα, σε σύγκριση με το 22% στις αναπτυσσόμενες χώρες.

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: Ana
Nicenko

Article: https://finbold.com/multi-country-study-reveals-only-1-in-10-have-no-intention-of-investing-in-cryptocurrency/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)