Crypto Biz: Η Goldman Sachs προσεγγίζει το ETH, 4-10 Μαρτίου

Η αγκαλιά της Wall Street των ψηφιακών στοιχείων δεν δείχνει σημάδια επιβράδυνσης. Στην πραγματικότητα, δεν χρειάζεται καν να μας το πουν καθώς η απόδειξη είναι στα ψιλά γράμματα. Αυτή την εβδομάδα, μια κατάθεση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC) αποκάλυψε ότι η πολυεθνική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs προσφέρει αθόρυβα στους πελάτες έκθεση στο Ether (ETH) μέσω της Galaxy Digital, ενός παρόχου χρηματοοικονομικών υπηρεσιών που εστιάζει στα κρυπτονομίσματα με επικεφαλής τον δισεκατομμυριούχο Mike Novogratz.

Φυσικά, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Goldman συνεργάζεται με το Galaxy Digital για να προσφέρει στους πελάτες μια πύλη για ψηφιακά στοιχεία. Τον Ιούνιο του 2021, ο επενδυτικός κολοσσός άρχισε να διαπραγματεύεται ένα προθεσμιακό πρότζεκτ Bitcoin (BTC) σε συνεργασία με το Galaxy Digital. Όπως και άλλοι κολοσσοί χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, η Goldman Sachs βλέπει τα γράμματα στον τοίχο και συνειδητοποιεί ότι τα κρυπτονομίσματα είναι μια αναδυόμενη κατηγορία περιουσιακών στοιχείων με μακροπρόθεσμες δυνατότητες. Είτε αυτό είτε οι πελάτες του θέλουν πραγματικά να επενδύσουν σε κρυπτονομίσματα.

Το ενημερωτικό δελτίο Crypto Biz αυτής της εβδομάδας παρουσιάζει κλασικές ιστορίες σχετικά με μια μεγάλη τράπεζα της Wall Street που επεκτείνει τις προσφορές κρυπτονομισμάτων και τα επιχειρηματικά κεφάλαιά της, συνεχίζοντας να ρίχνει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε νεοσύστατες εταιρείες blockchain. Κάνουμε επίσης μια βαθύτερη βουτιά στη νέα πύλη κρυπτονομισμάτων σε fiat της Binance.

Η Goldman Sachs συνδέει πελάτες με το ταμείο ETH της Galaxy Digital
Σύμφωνα με κανονιστικά έγγραφα που κατατέθηκαν στην SEC, η Goldman Sachs έχει ήδη αρχίσει να προσφέρει επενδύσεις ETH στους πελάτες της μέσω του Galaxy Digital, ανοίγοντας πιθανώς την πόρτα για ευρύτερη θεσμική υιοθέτηση ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Η κατάθεση φόρμας D, η οποία υποβλήθηκε από την Galaxy Digital, περιείχε την Goldman Sachs ως αποδέκτη εισαγωγικών προμηθειών για την παραπομπή πελατών στο Galaxy ETH Fund. Σύμφωνα με την κατάθεση, η Goldman αποδέχεται μια «ελάχιστη επένδυση» 250.000 $ ανά πελάτη για έκθεση στο επενδυτικό προϊόν. Είναι ενδιαφέρον ότι η κατάθεση εμφανίστηκε στον ιστότοπο της SEC μόλις δύο ημέρες αφότου ο Lloyd Blankfein, ανώτερος πρόεδρος της Goldman, έγραψε στο Twitter ότι «διατηρεί ανοιχτό μυαλό σχετικά με τα κρυπτονομίσματα».

Η Bain Capital Ventures δημιουργεί ένα ταμείο μισού δισεκατομμυρίου δολαρίων για πρότζεκτ κρυπτονομισμάτων
Η κρυπτονομισμάτικη οικονομία έχει λάβει ανανεωμένο ενδιαφέρον από την κοινότητα κεφαλαίων επιχειρηματικών συμμετοχών αφού η Bain Capital Ventures, μια εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων με έδρα τη Μασαχουσέτη, ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός ταμείου 560 εκατομμυρίων δολαρίων αφιερωμένο σε νεοσύστατες εταιρείες blockchain. Σύμφωνα με το Bloomberg, η εταιρεία έχει ήδη επενδύσει 100 εκατομμύρια δολάρια σε 12 πρότζεκτ που δεν έχουν αποκαλυφθεί. Η Cointelegraph κατάφερε να συλλάβει έναν εκπρόσωπο της Bain Capital Ventures, ο οποίος μας ενημέρωσε ότι το ταμείο κρυπτονομισμάτων επικεντρώνεται στην υποστήριξη ανοιχτής υποδομής διαδικτύου — αυτό πιθανώς σημαίνει Web3. Πέρασα τους τελευταίους έξι μήνες ουρλιάζοντας από την ταράτσα ότι η χρηματοδότηση κεφαλαίων επιχειρηματικού κινδύνου αλλάζει τη σύνθεση της βιομηχανίας κρυπτονομισμάτων. Χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η ανατίμηση των τιμών για περιουσιακά στοιχεία κρυπτονομισμάτων, η εισροή κεφαλαίων VC είναι ένας από τους πιο ανοδικούς δείκτες που έχουμε για τον κλάδο αυτή τη στιγμή.

Η Binance θα επικεντρωθεί στις πληρωμές με κρυπτονομίσματα με τη νέα θυγατρική Bifinity
Ως το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο βάσει όγκου συναλλαγών, η Binance διαθέτει πολλούς πόρους για να αντιμετωπίσει τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες της κοινότητας ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Αυτή την εβδομάδα, η εταιρεία υπό την ηγεσία του Changpeng Zhao παρουσίασε το Bifinity, μια νέα ράμπα πληρωμών fiat-to-crypto που επιτρέπει στους traders να παρέχουν υπηρεσίες κρυπτονομισμάτων στους πελάτες τους. Η Bifinity έχει ήδη εξασφαλίσει συνεργασίες με πλατφόρμες που εστιάζουν στα κρυπτονομίσματα, όπως η Safepal και η Zilliqa, καθώς και λύσεις πληρωμών Paysafe και Checkout.com. Η Binance εξερευνά πύλες fiat τουλάχιστον από το 2020 και μόλις πρόσφατα ολοκλήρωσε την εξαγορά της Swipe, ενός κορυφαίου παρόχου καρτών κρυπτονομισμάτων Visa. (Θα είμαι ειλικρινής, ωστόσο, η συνεργασία με τη Zilliqa – έναν προγραμματιστή του blockchain sharding – ήταν λίγο περίεργη.)

Ο Andreessen Horowitz επενδύει 70 εκατομμύρια δολάρια στο staking πρωτόκολλο Ethereum Lido
Η εταιρεία επιχειρηματικών συμμετοχών Andreessen Horowitz της Silicon Valley έκανε άλλη μια μεγάλη έκρηξη στην αγορά κρυπτονομισμάτων επενδύοντας 70 εκατομμύρια δολάρια στη λύση του Ethereum staking Lido Finance. Η ένεση μετρητών θα χρησιμοποιηθεί από τους προγραμματιστές της Lido για την περαιτέρω υποστήριξη της υιοθέτησης staking λύσεων στο Ethereum 2.0, το οποίο έχει μετονομαστεί σε επίπεδο συναίνεσης. Στον Andreessen αρέσει το Lido επειδή το πρωτόκολλο διευκολύνει τους χρήστες να κάνουν  staking Ether χωρίς να χρειάζεται να πληρούν το όριο των 32 ETH για να γίνουν επικυρωτές δικτύου. Αν και τα 32 ETH δεν ήταν πολύ πριν από μερικά χρόνια, τώρα σας επιστρέφει σχεδόν 90.000 $ σε τρέχουσες τιμές.

Πριν φύγεις…
Το οικοσύστημα Terra συνεχίζει να δημιουργεί πολύ θόρυβο στην κοινότητα των κρυπτονομισμάτων. Αυτή την εβδομάδα, το εγγενές token του δικτύου Terra (LUNA) έφτασε σε νέα υψηλά όλων των εποχών μετά από ένα ράλι 30% σε μόλις τρεις ημέρες. Η τελευταία έκδοση του The Market Report έκανε μια βαθιά βουτιά στα ανερχόμενα πρότζεκτ οικοσυστήματος Terra. Μπορείτε να παρακολουθήσετε την επανάληψη για να μάθετε περισσότερα για συναρπαστικά πρότζεκτ όπως το StarTerra, το Loop Finance και το Mirror Protocol.

 

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: SAM BOURGI

Article:https://cointelegraph.com/news/crypto-biz-goldman-sachs-tip-toes-into-eth-mar-4-10?fbclid=IwAR2mbxteW4LhcsF6aXZ_wr8jTU6KY6NPbkEsMhg83CmwmNhIT__0oniN-UU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)