Ένας κρυπτοταύρος κερδίζει την προεδρία: Τι σημαίνει για τη Νότια Κορέα

Η Νότια Κορέα, όπου περισσότερο από το 10% του πληθυσμού κατέχει κρυπτονομίσματα, εξέλεξε τον πρώτο φιλικό προς τα κρυπτονομίσματα πρόεδρό της, Yoon Suk-yeol, ο οποίος έχει δώσει υποσχέσεις να θεσμοθετήσει και να προωθήσει την τοπική βιομηχανία.

Τόσο ο εκλεγμένος πρόεδρος Yoon του δεξιού Κόμματος της Λαϊκής Εξουσίας όσο και ο κύριος εκλογικός αντίπαλός του, ο Lee Jae-myung του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος, έδωσαν υποσχέσεις υπέρ των κρυπτονομισμάτων ότι θα κερδίσουν τις ψήφους μιας νεότερης γενιάς με κρυπτογνώση, κατά τη διάρκεια των εκλογών τους. εκστρατείες σε αυτό που οι τοπικοί ειδικοί επινόησαν τις πρώτες crypto-εκλογές στην Ασία.

«Είναι το αποτέλεσμα της συνεχούς αρνητικής πολιτικής της προηγούμενης κυβέρνησης που καταπνίγει την πραγματική, μεγάλης κλίμακας παρουσία της αγοράς εικονικών περιουσιακών στοιχείων», δήλωσε στο Forkast η Park Sung-jun, επικεφαλής του ερευνητικού κέντρου blockchain του Πανεπιστημίου Dongguk και Διευθύνων Σύμβουλος της Andus.

Η απερχόμενη κυβέρνηση του σημερινού προέδρου Moon Jae-in διατήρησε μια διφορούμενη και κάπως επικριτική στάση σχετικά με τις επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα, η οποία εξοργίζει τους νεότερους επενδυτές.

Οι ειδικοί στη Νότια Κορέα συμφωνούν ότι η ύπαρξη ενός προέδρου υπέρ των κρυπτονομισμάτων θα μπορούσε να πυροδοτήσει τη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων της Νότιας Κορέας.

Επιστροφή των ICOs, φορολογική ανανέωση και προστασία των επενδυτών
Ο Yoon, πρώην εισαγγελέας, έχει παράσχει μια ατζέντα υποσχέσεων εκστρατείας σχετικά με τα κρυπτονομίσματα, συμπεριλαμβανομένης της τοποθέτησης των κρυπτονομισμάτων στο ίδιο αφορολόγητο όριο με τα κέρδη κεφαλαίου από μετοχές, που είναι 20% από 50 εκατομμύρια γουόν (40.469 δολάρια ΗΠΑ).

«Ανυπομονώ να δω τον νέο πρόεδρο να οδηγεί την ανάπτυξη της αγοράς μέσω ανάμειξης κανονισμών προς μια νέα κατεύθυνση πολιτικών, όπου οι επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα αναγνωρίζονται ως πραγματικά επενδυτικά μέτρα, όπως ακριβώς και οι επενδύσεις σε μετοχές», δήλωσε ο 27χρονος επενδυτής κρυπτονομισμάτων Chung Seung-mo στο Forkast.

Από το 2023, η Νότια Κορέα σχεδιάζει να επιβάλει φόρο 20% στα κέρδη από ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία άνω του ετήσιου ποσού 2,5 εκατομμυρίων γουόν (2.023,47 $ ΗΠΑ). Η φορολογική εισφορά αρχικά προοριζόταν να ξεκινήσει το 2022, αλλά η αντίδραση των επενδυτών ώθησε την Εθνοσυνέλευση να καθυστερήσει τα σχέδια για ένα χρόνο.

Για να παράσχει νομική προστασία στον κλάδο, ο Yoon δεσμεύτηκε να θεσπίσει αυτό που αποκαλεί Νόμο για τα Βασικά Ψηφιακά Περιουσιακά Στοιχεία, που θα δώσει έμφαση στην ανάκτηση κεφαλαίων που χάθηκαν σε παράνομες συναλλαγές και απάτες.

Σε μια σπάνια πρόταση ακόμη και για την παγκόσμια βιομηχανία κρυπτονομισμάτων, ο Yoon θέλει η Νότια Κορέα να κάνει την προστασία των επενδυτών ένα βήμα παραπέρα με ασφαλιστήρια συμβόλαια για απροσδόκητη απώλεια περιουσιακών στοιχείων από hacks και σφάλματα συστήματος, μια πηγή αυξανόμενης απογοήτευσης για τους επενδυτές σε όλο τον κόσμο, ειδικά στο Αποκεντρωμένο οικονομικό οικοσύστημα (DeFi) μολυσμένο από απάτες.

«[Στην Κορέα], η αγορά DeFi έχει γίνει πολύ ενεργή και η αγορά NFT είναι πολύ καυτή. Η αγορά της αποκεντρωμένης αυτόνομης οργάνωσης (DAO) ξυπνά επίσης», δήλωσε στο Forkast ο Kim Hyoung-joong, πρόεδρος της Κορεατικής Εταιρείας Fintech Blockchain.

Ο Yoon πρότεινε επίσης την επανέγκριση των αρχικών προσφορών νομισμάτων (ICO) με τη μορφή αρχικών προσφορών ανταλλαγής, όπου η χρηματοδότηση θα εποπτεύεται από αδειοδοτημένα ανταλλακτήρια ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Οι ICO έχουν απαγορευτεί από την τοπική οικονομική ρυθμιστική αρχή από το 2017 λόγω κερδοσκοπίας και αυξανόμενων απατών.

Ωστόσο, ορισμένοι πιστεύουν ότι τα ICO δεν είναι τόσο σημαντικά σήμερα στην Κορέα όσο ήταν παλιά. «Αυτή τη στιγμή στην Κορέα, δεν υπάρχει πια λόγος να κάνουμε ICO», είπε ο Κιμ. «Αυτές τις μέρες, πουλώντας ένα NFT, μπορείτε να συλλέξετε περισσότερα χρήματα από ICO».

Ακόμα δεν υπάρχει μέρος για play-to-earn

Ο εκλεγμένος πρόεδρος στην προεκλογική του εκστρατεία συζήτησε τη δημιουργία μιας κυβερνητικής υπηρεσίας αφιερωμένης στα κρυπτογραφικά και non fungible tokens (NFT). Ενώ η θεσμοθέτηση των NFT παρέμεινε στη λίστα υποχρεώσεων του Yoon, το σχέδιο για τη σύσταση μιας υπηρεσίας δεν εμφανίστηκε στο τελικό αντίγραφο των υποσχέσεων της εκστρατείας.

Μια άλλη υπόσχεση που δεν έκανε την τελική περικοπή ήταν η αναίρεση της απαγόρευσης των play to earn παιχνιδιών (P2E).

Ο Lee Young-whan, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της startup blockchain Ubuntu Custody λέει ότι έχει μεγάλες ελπίδες για τη νέα διοίκηση. Ο Lee είπε στο Forkast ότι πολλά μέλη του τομέα blockchain ήταν μεταξύ των υποστηρικτών της εκστρατείας του Yoon.

«Οι ρυθμιστικές αρχές κάνουν συχνά περιορισμούς χωρίς νομική βάση και πνίγουν τη βιομηχανία [κρυπτονομισμάτων], η οποία θα πρέπει να καταργηθεί», είπε ο Lee. «Και άνθρωποι που κατανοούν αυτό το ζήτημα είναι μεταξύ της καμπάνιας [του Yoon]».

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: DANNY PARK

Article: https://forkast.news/crypto-bull-presidency-south-korea/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)