Οι κανονισμοί κρυπτονομισμάτων αρχίζουν επιτέλους να προσεγγίζουν την καινοτομία της αγοράς

Ο κανονισμός σπάνια γιορτάζεται από κανέναν τομέα της αγοράς, ούτε από τους επενδυτές σε αυτούς τους τομείς, αλλά η είδηση ​​ότι επρόκειτο να υπογραφεί εκτελεστικό διάταγμα σχετικά με τα κρυπτοστοιχεία χαιρετίστηκε με ενθουσιασμό σχεδόν από όλους τους παράγοντες της αγοράς στον χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αυτό είναι ακόμη πιο ενδιαφέρον όταν αναθεωρείται το ίδιο το εκτελεστικό διάταγμα, χωρίς συγκεκριμένες ενέργειες, πολιτικές, κατευθυντήριες γραμμές ή άλλους κανόνες που περιγράφονται σε αυτό το έγγραφο. Παρά το γεγονός αυτό, το bitcoin και άλλα κρυπτοστοιχεία ανέβηκαν στην είδηση ​​της υπογραφής του διατάγματος, έστω και για λίγο, και φάνηκε να υπάρχει μια αλλαγή στο συναίσθημα στην αγορά στο σύνολό της. Παρόλο που δεν υπήρξε καμία ουσιαστική αλλαγή στην πολιτική, ούτε ένα χρονοδιάγραμμα που παρήχθη ή έστω αναφέρθηκε, υπήρξε μια αίσθηση πραγματικής προόδου ως αποτέλεσμα αυτής της ανακοίνωσης.

The White House In Washington
Αυτό το θετικό συναίσθημα είναι ακόμη πιο ενδιαφέρον όταν το δούμε μέσα από το πρίσμα της ακόμα θολής αποτίμησης και φορολογικής μεταχείρισης των κρυπτοστοιχείων. Καθώς η φορολογική περίοδος είναι σταθερά σε εξέλιξη σε αυτό το σημείο και οι φορολογικοί επαγγελματίες σε όλο τον κόσμο (αλλά ειδικά στις ΗΠΑ) συνεχίζουν να παλεύουν με την ασάφεια και την αβεβαιότητα που περιβάλλει τα κρυπτονομίσματα, υπάρχουν ακόμη πολλά ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα. Παραμερίζοντας αυτά τα φορολογικά ζητήματα, κάτι που είναι πιο εύκολο να το λέμε παρά να το κάνουμε, υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι επενδυτές ανταποκρίθηκαν σωστά στα νέα σχετικά με αυτήν την παραγγελία με θετικό τρόπο.

Ας ρίξουμε μια ματιά στο γιατί, παρά την έλλειψη συγκεκριμένων στοιχείων, αυτή η ανακοίνωση περιέχει θετικά νέα για τον χώρο των κρυπτονομισμάτων.

Τα Crypto δεν θα απαγορευτούν. Παρά το αυξημένο ενδιαφέρον από επενδυτές, μεμονωμένους χρήστες και θεσμικά κεφάλαια για τον χώρο των κρυπτονομισμάτων, στο παρασκήνιο κρύβεται ο κίνδυνος απαγόρευσης ή καταστολής. Αν και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν κάνει καμία κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση, αρκετές άλλες μεγάλες αγορές – συμπεριλαμβανομένης της Κίνας – έχουν κινηθεί ενεργά και δυναμικά για να καταπνίξουν την καινοτομία του ιδιωτικού τομέα. Με αρκετούς εξέχοντες νομοθέτες να εστιάζουν συνεχώς στις πιθανές αρνητικές επιπτώσεις των κρυπτονομισμάτων, αυτή η πιθανότητα ήταν απομακρυσμένη, αλλά όχι εντελώς αδιανόητη.

Μετά την εξέταση του πραγματικού κειμένου της ίδιας της παραγγελίας, και παρά την έλλειψη οριστικής καθοδήγησης για τη θέσπιση κανόνων, η αναγνώριση των πλεονεκτημάτων των κρυπτονομισμάτων ήταν σημαντική. Αν αναφέρουμε δημόσια τους κινδύνους και τα οφέλη των κρυπτονομισμάτων επί ίσοις όροις, φαίνεται ότι μια σημαντική καταστολή ή μερική απαγόρευση για ορισμένες δραστηριότητες crypto είναι εκτός συζήτησης.

Με άλλα λόγια, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής έχουν αναγνωρίσει δημοσίως το γεγονός ότι τα crypto μπορεί να αποτελέσουν δύναμη για καινοτομία και οικονομική πρόοδο.

Ο ανταγωνισμός κρυπτονομισμάτων είναι πραγματικός. Μια άλλη πρόσθετη πτυχή της παραγγελίας που αξίζει να αναλυθεί είναι ότι η παραγγελία έκανε αρκετές εξέχουσες αναφορές στον ανταγωνιστικό χαρακτήρα του χώρου του blockchain και των κρυπτονομισμάτων. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης μπορεί να επικεντρωθούν στην αστάθεια των τιμών, τους όγκους συναλλαγών ορισμένων συγκεκριμένων κρυπτονομισμάτων, τις απάτες και τα ψέματα, αλλά οι επιπτώσεις των περιουσιακών στοιχείων που βασίζονται σε blockchain επεκτείνονται πολύ πέρα ​​από αυτούς τους τίτλους. Το blockchain και τα κρυπτοστοιχεία έχουν αποδειχθεί ότι λειτουργούν και προσφέρουν αξία στην αγορά, και αυτή η αξία ενισχύεται συνεχώς από τις συνεχείς –και αυξανόμενες– επενδύσεις στον τομέα τόσο από ιδρύματα όσο και από εθνικά κράτη.

Όπως έχει αναφερθεί σε πολυάριθμα μέσα ενημέρωσης, τόσο γραπτά όσο και μη, η κατάσταση του παγκόσμιου αποθεματικού νομίσματος του δολαρίου ΗΠΑ παρέχει χαμηλότερο κόστος δανεισμού και σχεδόν ατελείωτη ζήτηση για το δολάριο. Αυτό με τη σειρά του παρέχει στις ΗΠΑ ένα οικονομικό πλεονέκτημα, αντικειμενικά μιλώντας, έναντι οποιουδήποτε έθνους στον κόσμο. Όπως η θέση, ωστόσο, δεν είναι εγγυημένη, και όπως κάθε άλλο χρηματοπιστωτικό μέσο ή τεχνολογία, τα νομίσματα θα πρέπει επίσης να ενημερώνονται και να αναβαθμίζονται περιοδικά.

Η αναφορά ότι η διοίκηση εξετάζει δημόσια και συζητά ένα ψηφιακό δολάριο είναι ένα θετικό βήμα προς τα εμπρός προς την κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού του δολαρίου και την τοποθέτηση του νομίσματος για συνεχή ηγετική θέση στο παγκόσμιο οικοσύστημα. Αν και θα είναι μια μακρά και περίπλοκη διαδικασία, το γεγονός ότι αυτή η πρωτοβουλία είναι μέρος των σχεδίων της διοίκησης για τα κρυπτονομίσματα γιορτάστηκε από τους υποστηρικτές ενός κρυπτοδολαρίου.

Έρχεται συνολική πολιτική. Ένα τελευταίο στοιχείο αυτού του εκτελεστικού διατάγματος που είναι αφορμή για εορτασμό είναι ότι, καθ’ όλη τη διάρκεια της εντολής, υπήρχε ένα συνεπές και επαναλαμβανόμενο θέμα της ανάγκης ανάπτυξης και εφαρμογής της ρυθμιστικής πολιτικής των ΗΠΑ σε συνολική βάση. Η τρέχουσα προσέγγιση, όπως περιγράφεται στο ίδιο το έγγραφο, ήταν μια τεχνική διάσπαρτη που μόλις οδήγησε σε σύγχυση, ασάφεια και αβεβαιότητα για όλους τους συμμετέχοντες στην αγορά. Σχεδόν κάθε ρυθμιστικός οργανισμός που σχετίζεται με τις χρηματοπιστωτικές αγορές και τα μέσα εκδίδει ανακοινώσεις και ενημερώσεις από τότε που το bitcoin μπήκε στην κύρια συζήτηση.

Αυτό το εκτελεστικό διάταγμα, που δεν θεραπεύει καθόλου τη φαντασία, εξέδωσε μια σαφή εντολή στους ρυθμιστικούς φορείς των ΗΠΑ να συντονιστούν για μια ολοκληρωμένη πολιτική κρυπτονομισμάτων. Εκτός από την άρση της πιθανότητας απαγόρευσης, σκιώδους απαγόρευσης ή καταστολής του κλάδου γενικότερα, μια πιο ολιστική προσέγγιση για τα κρυπτονομίσματα 1) θα ενθαρρύνει στοχαστικές και βαθύτερες συζητήσεις και 2) θα δημιουργήσει πιο ολοκληρωμένη ρύθμιση που αντανακλά την αυξανόμενη πολυπλοκότητα του το θέματος.

Οι εκτελεστικές εντολές δεν είναι ίδιες με τη νομοθεσία του Κογκρέσου, ούτε συνδέονται πάντα με λογικές και καλά μελετημένες θέσεις. Τούτου λεχθέντος, η πρόσφατη έκδοση εκτελεστικού διατάγματος από τη διοίκηση που συνδέεται με τον τομέα των κρυπτονομισμάτων προκαλεί συγκρατημένη αισιοδοξία για διάφορους λόγους. Ο ανταγωνισμός και η καινοτόμος σκέψη απαιτούν ολοκληρωμένη ρύθμιση που εξισορροπεί τη δημιουργικότητα του ιδιωτικού τομέα με τις ανάγκες προστασίας των επενδυτών και των ιδρυμάτων, και αυτό το εκτελεστικό διάταγμα είναι ένα καλό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Ένα πρώτο βήμα, αλλά θετική πρόοδος προς την ανάπτυξη ευέλικτων και φιλικών προς την αγορά ρυθμίσεων για τον ταχέως αναπτυσσόμενο χώρο κρυπτονομισμάτων και δημιουργίας θέσεων εργασίας.

 

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author:

Article:https://www.forbes.com/sites/seansteinsmith/2022/03/10/crypto-regulation-is-finally-starting-to-catch-up-to-market-innovation/?sh=4e9a13e321d1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)