To Terra έφτασε σε νέο ρεκόρ καθώς η τιμή του LUNA ξεπερνά την αγορά με ανάκαμψη 30% σε 3 ημέρες

Το Terra’s LUNA επανέλαβε την ανοδική του πορεία αυτή την εβδομάδα, με την τιμή του token να ανακάμπτει περισσότερο από 30% σε τρεις ημέρες.

Η τιμή του LUNA έφτασε σχεδόν τα 100 $ στις 9 Μαρτίου μετά από ένα ενδοημερήσιο ράλι 15%, πλησιάζοντας το υψηλό ρεκόρ των 106 $ από τον Δεκέμβριο του 2021. Στο χαμηλότερο της εβδομάδας μέχρι την ημερομηνία (WTD), το Terra διαπραγματευόταν στα 75,60 $.


Ημερήσιο διάγραμμα τιμών LUNA/USD. Πηγή: TradingView

Πάνω από 120 εκατομμύρια LUNA έχουν ήδη καεί
Η πρόσφατη περίοδος αγορών στην αγορά LUNA εμφανίστηκε εν μέρει λόγω παρόμοιων ανακτήσεων σε άλλα μέρη της αγοράς κρυπτονομισμάτων. Για παράδειγμα, ο κορυφαίος ανταγωνιστής της Terra στον χώρο των έξυπνων συμβολαίων, το Ethereum, είδε το Ether (ETH) να αυξάνεται κατά 13,50% κατά την ίδια περίοδο. Ομοίως, το Bitcoin (BTC) επίσης εκτινάχθηκε πάνω από 14% από το χαμηλό του WTD κάτω από τα $37.200.

Ο Arthur Cheong, ιδρυτής της DeFiance Capital, άφησε να εννοηθεί στις 9 Μαρτίου ότι η τιμή του LUNA αυξήθηκε λόγω της ικανότητας του Terra να συλλαμβάνει αποκεντρωμένο χώρο στην αγορά stablecoin αξίας τουλάχιστον 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων μέσω του εγγενούς TerraUSD (UST) που συνδέεται με το δολάριο των ΗΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προσφορά των UST token έφτασε πάνω από 1,4 δισεκατομμύρια στις 9 Μαρτίου, το υψηλότερο επίπεδο μέχρι σήμερα, σύμφωνα με στοιχεία της Smart Stake. Ταυτόχρονα, το πρωτόκολλο Terra αφαίρεσε οριστικά 120 εκατομμύρια LUNA από την προμήθεια.

Για να ανακεφαλαιώσουμε: Το LUNA διατηρεί τη δέσμευση του UST στο δολάριο. Έτσι, εάν η τιμή του stablecoin αυξηθεί πάνω από 1 $, το πρωτόκολλο Terra καίει το LUNA και κόβει περισσότερα stablecoins. Ομοίως, εάν η τιμή του UST πέσει κάτω από το $1, η αποτίμηση του LUNA μειώνεται παράλληλα λόγω επιβράδυνσης του μηχανισμού καύσης.


Προμήθεια UST έναντι LUNA τις τελευταίες 30 ημέρες. Πηγή: Smart Stake
Έτσι, η αυξανόμενη προσφορά UST πιθανότατα ενίσχυσε το ράλι των τιμών του LUNA επιπλέον της ευρύτερης ανάκαμψης στην αγορά κρυπτονομισμάτων.

Το Terra TVL φτάνει στο υψηλότερο όλων των εποχών
Τα κέρδη του LUNA εμφανίστηκαν επίσης στο πλαίσιο της ροής περισσότερων κεφαλαίων στο οικοσύστημα Terra.

Η συνολική αξία που είναι κλειδωμένη στο πρωτόκολλο Terra αυξήθηκε από σχεδόν 18 δισεκατομμύρια δολάρια στις αρχές του τρέχοντος έτους σε 25,58 δισεκατομμύρια δολάρια στις 9 Μαρτίου, το υψηλότερο επίπεδό του μέχρι σήμερα. Αυτό περιλαμβάνει μια άνοδο των συνολικών κλειδωμένων LUNA token από 215,80 εκατομμύρια σε 298,89 εκατομμύρια την ίδια περίοδο.


Η συνολική αξία Terra κλειδώθηκε από τις 9 Μαρτίου. Πηγή: Defi Llama
Το Terra αναδείχθηκε επίσης ως το υψηλότερο staking μεταξύ όλων των κρυπτονομισμάτων σε ένα προσαρμοσμένο χρονοδιάγραμμα 24 ωρών, με LUNA αξίας άνω των 35,75 εκατομμυρίων δολαρίων να είναι πλέον κλειδωμένα σε πολλές πλατφόρμες, σύμφωνα με τον πόρο δεδομένων Staking Rewards.

Τι ακολουθεί για την τιμή LUNA;
Ενώ το LUNA φαίνεται έτοιμο να σημειώσει νέο υψηλό ρεκόρ αυτή την εβδομάδα, οι τεχνικοί δείκτες μεγαλύτερου χρονικού πλαισίου υποδηλώνουν την πιθανότητα καθοδικού κινδύνου.

Για παράδειγμα, το LUNA/USD έχει δείξει μια σαφή πτωτική απόκλιση μεταξύ των αυξανόμενων τιμών του και της πτωτικής δυναμικής του, όπως υποδεικνύεται από τον εβδομαδιαίο δείκτη σχετικής ισχύος του —που διαμορφώνει χαμηλότερα υψηλά από τις αρχές του 2021— στο παρακάτω διάγραμμα.


Εβδομαδιαίο διάγραμμα τιμών LUNA/USD. Πηγή: TradingView

Ομοίως, οι όγκοι που συνδέονται με το πρόσφατο εβδομαδιαίο ράλι τιμών τoυ LUNA εμφανίστηκαν επίσης πιο αδύναμοι, υποδηλώνοντας περαιτέρω ότι η υποκείμενη ανοδική δυναμική θα μπορούσε να σταματήσει. Εάν συμβεί αυτό, το LUNA θα κινδυνεύσει να υποβληθεί σε απότομη ανάσυρση για να δοκιμάσει τους εκθετικούς κινητούς μέσους όρους (EMA), κυρίως τον EMA 20 εβδομάδων (περίπου 64 $) και τον EMA 50 εβδομάδων (περίπου 38 $), ως υποστήριξη.

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: YASHU GOLA

Article: https://cointelegraph.com/news/terra-off-to-new-record-high-as-luna-price-outperforms-market-with-30-rebound-in-3-days?fbclid=IwAR2RSQlMVIjXJoMDP0-XgbvVF_c4oOC22135xbx1hCd-YYA6CDk4DnR9x_U

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)