Η Τζάνετ Γέλεν άφησε να παραδοθούν λεπτομέρειες σχετικά με το εκτελεστικό διάταγμα του Μπάιντεν για τα κρυπτονομίσματα

Μια δήλωση της υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ Janet Yellen σχετικά με το εκτελεστικό διάταγμα του προέδρου Τζο Μπάιντεν σχετικά με τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία ζητά να καταβληθούν προσπάθειες για την υποστήριξη της καινοτομίας με ταυτόχρονη αντιμετώπιση του κινδύνου στον κλάδο.

Η δήλωση της Yellen κυκλοφόρησε μια μέρα νωρίτερα, προφανώς κατά λάθος και διαγράφηκε γρήγορα, αλλά καταγράφηκε σε ένα αρχείο Ιστού. Μοιράζεται πρώιμες πληροφορίες σχετικά με τις λεπτομέρειες της εκτελεστικής διαταγής του Προέδρου Μπάιντεν που πρόκειται να δημοσιοποιηθεί σύντομα. Το διάταγμα θα απαιτήσει «μια συντονισμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση στην πολιτική ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων».

Η δήλωση της Yellen ανέφερε ότι το εκτελεστικό διάταγμα θα μπορούσε «να οδηγήσει σε σημαντικά οφέλη για το έθνος, τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις».

«Θα αντιμετωπίσει επίσης κινδύνους που σχετίζονται με την παράνομη χρηματοδότηση, την προστασία των καταναλωτών και των επενδυτών και την πρόληψη απειλών για το χρηματοπιστωτικό σύστημα και την ευρύτερη οικονομία».

Η Yellen περιέγραψε επίσης το επόμενο βήμα που θα κάνει το Υπουργείο Οικονομικών για να μάθει να κατανοεί τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία και πώς να τα ρυθμίζει εντός των παραμέτρων του εκτελεστικού διατάγματος.

Ο Λευκός Οίκος του Προέδρου Μπάιντεν επεξεργάζεται ένα εκτελεστικό διάταγμα σχετικά με τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία από τον Ιανουάριο, το οποίο μια ανώνυμη πηγή είπε στον Barron’s ότι θα βοηθήσει «να δοθεί συνοχή σε αυτό που προσπαθεί να κάνει η κυβέρνηση σε αυτόν τον τομέα».

Για να βοηθήσουν το Υπουργείο Οικονομικών στις προσπάθειές του, άλλες υπηρεσίες θα συνεργαστούν για να δημιουργήσουν μια έκθεση «για το μέλλον του χρήματος και των συστημάτων πληρωμών». Αυτό θα γίνει με τη συμβολή διεθνών παραγόντων προκειμένου να «προωθηθούν ισχυρά πρότυπα και ίσοι όροι ανταγωνισμού».


Το Υπουργείο Οικονομικών θα συγκαλέσει επίσης το Συμβούλιο Εποπτείας Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για να καθορίσει εάν υπάρχουν «κατάλληλες διασφαλίσεις». Αυτές οι προσπάθειες θα προστεθούν στη συνεχιζόμενη εργασία που η Yellen είπε ότι το τμήμα της έχει ήδη αναλάβει με την Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) και το Office of the Controller of the Currency (OCC) σχετικά με τα stablecoins.

Η δήλωση υποδηλώνει ότι το εκτελεστικό διάταγμα θα έχει παγκόσμιες επιπτώσεις, καθώς «θα εργαστούμε με τους διεθνείς εταίρους μας για να προωθήσουμε ισχυρά πρότυπα και ίσους όρους ανταγωνισμού».

Η Yellen είπε επίσης ότι το Υπουργείο Οικονομικών θα συνεχίσει να εργάζεται με ομάδες προστασίας επενδυτών και διάφορους εμπειρογνώμονες και ότι:

«Το Υπουργείο Οικονομικών θα εργαστεί για να προωθήσει ένα δικαιότερο, πιο χωρίς αποκλεισμούς και πιο αποτελεσματικό χρηματοπιστωτικό σύστημα, ενώ παράλληλα θα αξιοποιήσει τη συνεχιζόμενη εργασία μας για την καταπολέμηση της παράνομης χρηματοδότησης και την πρόληψη κινδύνων για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και την εθνική ασφάλεια»

Μέχρι στιγμής υπήρξε ανάμικτη αντίδραση από εξέχοντα μέλη της κοινότητας κρυπτονομισμάτων. Ο ιδρυτής του Week In Ethereum, Έβαν Βαν Νες, χαρακτήρισε τη δήλωση «δεν υπάρχει καμία δήλωση».

Αλλά ο ιδρυτής της Altered State Machine (ASM) Aaron McDonald μοιράστηκε κάπως πιο σοβαρά συναισθήματα σχετικά με τη δήλωση. Έγραψε στο Twitter ότι τα συναισθήματα της Yellen δείχνουν ότι ψάχνει έναν τρόπο για να «Βεβαιωθείτε ότι διατηρούμε το πιο ισχυρό όπλο στον στρατό μας. USD ως παγκόσμιος διακανονισμός.”

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: BRIAN NEWAR

Article:https://cointelegraph.com/news/janet-yellen-let-slip-details-of-biden-s-executive-order-on-crypto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)