Το ανταλλακτήριο FTX ανακοινώνει μεγάλη επέκταση στην ευρωπαϊκή αγορά

Το χρηματιστήριο έκανε μια τέτοια ανακοίνωση αφού εξασφάλισε την έγκριση από τη χρηματοοικονομική ρυθμιστική αρχή της Κύπρου CySec. Μετά την έγκριση, η FTX Europe θα αρχίσει να εξυπηρετεί χρήστες σε όλη την Ευρώπη.

Η FTX Europe είναι η δεύτερη θυγατρική του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX. Τον Μάιο του 2019, το ανταλλακτήριο ξεκίνησε την αμερικανική θυγατρική του, FTX US.

Η FTX είπε ότι θα αρχίσει να προσφέρει τα προϊόντα της σε ευρωπαίους πελάτες μέσω μιας αδειοδοτημένης επενδυτικής εταιρείας με διαπιστευμένες άδειες σε ολόκληρο τον ευρωπαϊκό οικονομικό χώρο. Η νέα οντότητα θα έχει την έδρα της στην Ελβετία, με πρόσθετη βάση στην Κύπρο.

Ο Patrick Gruhn, συνεργάτης της ελβετικής νομικής εταιρείας Crypto Lawyers LLC, θα είναι ο επικεφαλής της FTX Europe. Ο Gruhn μίλησε για τη νέα εξέλιξη και είπε: «Οι Ευρωπαίοι θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν την καλύτερη πλατφόρμα συναλλαγών της FTX στην κατηγορία τους για να επενδύσουν σε ένα ευρύ φάσμα παραγώγων κρυπτονομισμάτων μέσω μιας ρυθμιζόμενης επενδυτικής εταιρείας».

Εν τω μεταξύ, ο Sam Bankman-Fried, Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής του FTX, σχολίασε επίσης για την επιχειρηματική ανάπτυξη και δήλωσε: «Καθώς συνεχίζουμε να αναπτυσσόμαστε, αναζητούμε συνεχώς ευκαιρίες για να αποκτήσουμε κατάλληλη άδεια και να ρυθμίσουμε σε κάθε αγορά που εισερχόμαστε. Θα αλληλεπιδράσουμε με ρυθμιστικές αρχές σε διάφορες χώρες σε όλη την Ευρώπη για να συνεχίσουμε να παρέχουμε ένα ασφαλές περιβάλλον για τους ανθρώπους να εμπορεύονται κρυπτονομίσματα».

Παγκόσμια επέκταση σε αναδυόμενες αγορές

Το FTX, το οποίο ιδρύθηκε το 2019, είναι ένα ανταλλακτήριο με έδρα τις Μπαχάμες που προσφέρει προϊόντα παραγώγων καθώς και spot trading. Τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, το ανταλλακτήριο συγκέντρωσε 420 εκατομμύρια δολάρια σε έναν γύρο χρηματοδότησης με συμμετοχή κορυφαίων επενδυτών, συμπεριλαμβανομένων των Ontario Teachers’ Pension Plan Board, Temasek, Sequoia Capital, Sea Capital, IVP, ICONIQ Growth, Tiger Global, BlackRock, Ribbit Capital, και Lightspeed Venture Partners. Η FTX σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει τη χρηματοδότηση για να επεκτείνει τις προσφορές προϊόντων της και να την ωθήσει σε νέες αγορές παγκοσμίως.

Η FTX στις ΗΠΑ, η αμερικανική θυγατρική της FTX, έχει τραβήξει την προσοχή αφού αύξησε τη βάση χρηστών της στο 1 εκατομμύριο. Τον περασμένο μήνα, η FTX στις ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να προσθέσει συναλλαγές μετοχών στην πλατφόρμα της και ως εκ τούτου έθεσε έναν ρυθμό για να ανταγωνιστεί τους τύπους Robinhood. Η FTX σχεδιάζει να προσθέσει λειτουργίες που θα επιτρέπουν στους traders να βλέπουν τα βασικά στοιχεία της εταιρείας στις οθόνες τους, να βλέπουν ενημερωμένες τιμές και να παρακολουθούν την απόδοση του χαρτοφυλακίου τους.

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: Nicholas Otieno 

Article: https://blockchain.news/news/ftx-crypto-exchange-announces-major-expansion-into-european-market

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)