Οι δωρεές κρυπτονομισμάτων στην Ουκρανία ξεπέρασαν τα 37 εκατομμύρια δολάρια, το eBay βλέπει τις πληρωμές με crypto και η Νότια Κορέα διαθέτει 187 εκατομμύρια δολάρια στο metaverse: Hodler’s Digest, 27 Φεβρουαρίου-Μαρτ. 5

Κορυφαίες ιστορίες αυτής της εβδομάδας

Η Ουκρανία έχει λάβει μέχρι στιγμής 37 εκατομμύρια δολάρια σε παρακολουθούμενες δωρεές crypto
Η Cointelegraph συγκέντρωσε δεδομένα αυτήν την εβδομάδα για δωρεές κρυπτονομισμάτων που εστάλησαν στην ουκρανική κυβέρνηση, τον στρατό και τις φιλανθρωπικές οργανώσεις εν μέσω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης της χώρας με τη Ρωσία. Μέχρι τη Δευτέρα, οι συνολικές δωρεές στην ουκρανική κυβέρνηση και φιλανθρωπικές οργανώσεις που συνδέονται με αυτήν είχαν φτάσει τα 37 εκατομμύρια δολάρια.

Το «αποθεματικό ταμείο της Ουκρανίας» που υποστηρίζεται από τo τοπικό ανταλλακτήριο Kuna φάνηκε να είναι ο μεγαλύτερος αποδέκτης, συγκεντρώνοντας BTC, ETH, USDT και άλλα περιουσιακά στοιχεία αξίας περίπου 13 εκατομμυρίων δολαρίων. Επόμενος στη σειρά ήταν η φιλανθρωπική οργάνωση Come Back Alive, η οποία συγκέντρωσε 7,2 εκατομμύρια δολάρια. Η ομάδα λέει ότι βοηθά τις προσπάθειες αντίστασης των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Συγκεκριμένα, η UkraineDAO πούλησε επίσης μια ουκρανική σημαία έναντι 2.174 ETH (5,95 εκατομμύρια δολάρια) για να υποστηρίξει τοπικές μη στρατιωτικές οργανώσεις.

Η Νότια Κορέα θα επενδύσει 187 εκατομμύρια δολάρια σε εθνικό έργο metaverse
Το Υπουργείο Επιστημών και ΤΠΕ της Νότιας Κορέας έβαλε σοβαρό βάρος πίσω από το metaverse αυτή την εβδομάδα, διαθέτοντας 186,7 εκατομμύρια δολάρια για τη δημιουργία ενός εικονικού οικοσυστήματος για την προώθηση του ψηφιακού περιεχομένου και της εταιρικής ανάπτυξης στη χώρα.

Το  metaverse οικοσύστημα ονομάζεται «Διευρυμένος Εικονικός Κόσμος» και η χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί για την επέκταση της εικονικής βιομηχανικής ανάπτυξης των πόλεων, της εκπαίδευσης και των μέσων ενημέρωσης. Το υπουργείο είπε επίσης ότι θα φιλοξενήσει δημιουργικές δραστηριότητες προσανατολισμένες στην κοινότητα για να κεντρίσει το ενδιαφέρον, όπως ένας διαγωνισμός προγραμματιστών metaverse και ένα hackathon.

«Είναι σημαντικό να δημιουργηθεί ένα παγκοσμίου φήμης metaverse οικοσύστημα ως το σημείο εκκίνησης για την εντατική ενίσχυση μιας νέας υπερ-συνδεδεμένης βιομηχανίας», δήλωσε η Park Yungyu, επικεφαλής επικοινωνίας και πολιτικής στο υπουργείο στην ανακοίνωση.

 

Ο πάροχος υπηρεσιών πληρωμών Shift4 αποκτά το The Giving Block για 54 εκατομμύρια δολάρια
Την Τρίτη, ο πάροχος λύσεων πληρωμής με έδρα τις ΗΠΑ, Shift4, ανακοίνωσε την εξαγορά του The Giving Block σε μια συμφωνία μετρητών και μετοχών αξίας 54 εκατομμυρίων δολαρίων. Η συμφωνία περιλαμβάνει προβλέψεις που θα μπορούσαν να αποφέρουν συνολικά κέρδη έως και 246 εκατομμύρια δολάρια.

Η πλατφόρμα Giving Block δίνει τη δυνατότητα σε περισσότερους από 1.300 μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και φιλανθρωπικές οργανώσεις να δέχονται δωρεές crypto. Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του ομίλου, επεξεργάστηκε 69,64 εκατομμύρια δολάρια σε δωρεές crypto το 2021, με περίπου 12,3 εκατομμύρια δολάρια να προέρχονται από έργα NFT.

«Το Shift4 θα επενδύσει περαιτέρω στην επιτυχημένη στρατηγική του The Giving Block ενώ παράλληλα θα επιδιώξει μια ενσωματωμένη ευκαιρία cross-sell 45+ δισεκατομμυρίων δολαρίων, συνδυάζοντας δυνατότητες δωρεάς crypto με την παραδοσιακή αποδοχή καρτών», ανέφερε η Shift4 σε μια δήλωση. “Αυτό αντιπροσωπεύει μόνο ένα μικρό μέρος των 470+ δισεκατομμυρίων δολαρίων μη κερδοσκοπικών αγορών που θα μπορεί να επιδιώξει μοναδικά το Shift4 ως αποτέλεσμα αυτής της εξαγοράς.”

 

Το eBay θα προσθέσει σύντομα επιλογές πληρωμής με crypto, λέει ο CEO
Ο Jamie Iannone, Διευθύνων Σύμβουλος του eBay, δήλωσε κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης συνέντευξης ότι ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου θα μπορούσε σύντομα να επιδιώξει να ενσωματώσει πληρωμές crypto στην αγορά του. Ο Διευθύνων Σύμβουλος επεσήμανε επίσης την αυξανόμενη δημοτικότητα των αγορών και πωλήσεων NFT στην πλατφόρμα, αλλά δεν αποκάλυψε συγκεκριμένα σχέδια για την ενίσχυση της υποστήριξης για την τεχνολογία NFT.

Ο Iannone είπε ότι το eBay εξετάζει την ιδέα εδώ και πολύ καιρό, καθώς η εταιρεία συνεχίζει να εξερευνά νέους τρόπους πληρωμής. Συνέχισε υπονοώντας ότι θα μπορούσε να υπάρξει μια ανακοίνωση που σχετίζεται με τα κρυπτονομίσματα κατά την επερχόμενη ημέρα επενδυτών του eBay στις 10 Μαρτίου.

Εάν το eBay υποστήριζε crypto, θα ήταν μια δεύτερη προσπάθεια από την εταιρεία, καθώς αρχικά προσπάθησε να ενσωματώσει πληρωμές BTC το 2014.

 

Το OpenSea ενημερώνει τη λίστα των απαγορευμένων χωρών, πυροδοτώντας τη συζήτηση για την αποκέντρωση
Η κορυφαία αγορά NFT OpenSea φέρεται να άρχισε να απαγορεύει στους Ιρανούς χρήστες από την πλατφόρμα της αυτή την εβδομάδα. Η εταιρεία δικαιολόγησε την απόφασή της αναφέροντας την πολιτική που απαγορεύει σε άτομα σε εδάφη που έχουν εγκριθεί από τις ΗΠΑ να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα της.

Οι Ιρανοί χρήστες του OpenSea άρχισαν να δημοσιεύουν στο Twitter την Πέμπτη ότι οι λογαριασμοί τους απενεργοποιούνται ή διαγράφονται χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση. Ένας Ιρανός καλλιτέχνης NFT με όνομα “Bornosor” δήλωσε στο Twitter: “ΚΑΘΟΛΟΥ ένα gm. Ξύπνησα όταν ο λογαριασμός συναλλαγών μου @opensea απενεργοποιήθηκε/διαγράφηκε χωρίς ειδοποίηση ή οποιαδήποτε εξήγηση.”

Ένας εκπρόσωπος του OpenSea μίλησε με την Cointelegraph και σημείωσε ότι:

«Έχουμε πολιτική μηδενικής ανοχής για τη χρήση των υπηρεσιών μας από άτομα ή οντότητες που υπόκεινται σε κυρώσεις και άτομα που βρίσκονται σε χώρες που υπόκεινται σε κυρώσεις. Εάν διαπιστώσουμε ότι άτομα παραβιάζουν την πολιτική μας για τις κυρώσεις, λαμβάνουμε άμεσα μέτρα για την απαγόρευση των σχετικών λογαριασμών.»

Νικητές και ηττημένοι

Στο τέλος της εβδομάδας, το Bitcoin (BTC) βρίσκεται στα $40.617, ο Ether (ETH) στα $2.667 και το XRP στα $0,73. Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς είναι στα 1,79 τρισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το CoinMarketCap.

Μεταξύ των 100 μεγαλύτερων κρυπτονομισμάτων, οι τρεις κορυφαίοι κερδισμένοι altcoin της εβδομάδας είναι το UMA (UMA) με 104,80%, το Waves (WAVES) με 98,29% και το THORChain (RUNE) στο 64,14%.

Οι τρεις πρώτοι χαμένοι altcoin της εβδομάδας είναι το Convex Finance (CVX) στο -14,72%, το Secret (SCRT) στο -9,37% και το Amp (AMP) στο -8,46%.

Τα πιο αξιομνημόνευτα αποσπάσματα

«Η ζήτηση για Bitcoin είναι τόσο μεγάλη στη Σενεγάλη που δεν έχει σημασία πόσες ανταλλαγές κάνετε».

Nourou, ιδρυτής του Bitcoin Σενεγάλης

«Τελικά, το bot καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η καλύτερη κίνηση είναι να αγοράσεις το συντομότερο δυνατό και να μην πουλήσεις ποτέ!»

Tiago Vasconcelos, ιδρυτής της Aceita Bitcoin, σχετικά με το bot διαπραγμάτευσης AI Bitcoin που κωδικοποίησε

 

«Τώρα είναι ένα κομβικό σημείο στην εξέλιξη του #Bitcoin – είμαστε στα πρόθυρα της μαζικής υιοθέτησης και νομίζω ότι μπορώ να το κάνω πιο γρήγορα».

Samson Mow, Διευθύνων Σύμβουλος της Pixelmatic και πρώην επικεφαλής στρατηγικής της Blockstream

 

«Οι επενδυτές εικάζουν ότι τα crypto θα γίνoνται ολοένα και πιο σημαντικά ως απολιτικά και άπιστα χρήματα σε μια εποχή κλιμάκωσης της γεωπολιτικής αβεβαιότητας, των συγκρούσεων και των ελέγχων κεφαλαίων».

Arcane Research

 

«Tα Crypto ήταν μια από τις σπουδαίες ιστορίες στα οικονομικά τα τελευταία 15 χρόνια. Και θα είμαι σαφής, ήμουν στο στρατόπεδο των αρνητών κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου. Αλλά η αγορά crypto σήμερα έχει κεφαλαιοποίηση περίπου 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων σε στρογγυλούς αριθμούς, κάτι που σας λέει ότι δεν είχα δίκιο σε αυτήν την κλήση».

Ken Griffin, ιδρυτής της Citadel

«Όλοι όσοι έχουν χτύπο καρδιάς και τηλέφωνο θα πρέπει να μπορούν να συναλλάσσονται με αξία σε όλο τον κόσμο».

Didi Taihuttu, πατέρας της οικογένειας Bitcoin

«Ο παγκόσμιος όγκος αναζητήσεων NFT έπεσε σε γκρεμό. Μου θυμίζει ΠΟΛΥ την ανοδική αγορά crypto2017 και την επακόλουθη bear market του 2018. Πόσο καιρό θα διαρκέσει η αδιαφορία μέχρι να αρχίσει να επανέρχεται; Ή θα το κάνει;»

Andrew Steinwold, διευθύνων συνεργάτης της Sfermion

«Ιδανικά, θα έπρεπε να υπάρχει ένα όριο όπου τα άτομα που κερδίζουν κάτω από ένα συγκεκριμένο επίπεδο απαιτούν μηδενική συμμόρφωση/επαλήθευση, γιατί πραγματικά, εάν, για παράδειγμα, αυτό το όριο ήταν στα 5.000 R/μήνα [330 $], τι κακό μπορεί να κάνει ένα άτομο με αυτό το ποσό;»

Hermann Vivier, ιδρυτής του Bitcoin Ekasi

 

Πρόβλεψη της εβδομάδας

Το Bitcoin επιστρέφει για να δοκιμάσει τα 40.000 $, καθώς οι μακροοικονομικοί παράγοντες συσσωρεύονται για να συντρίψουν τους ταύρους BTC

Το Bitcoin για άλλη μια φορά δεν παρουσίασε έλλειψη μεταβολής των τιμών αυτή την εβδομάδα. Το περιουσιακό στοιχείο αναπήδησε από περίπου 38.000 $ την Κυριακή σε σχεδόν 45.500 $ την Τετάρτη πριν πέσει κάτω από τα $41.000 την Παρασκευή, σύμφωνα με τον δείκτη τιμών BTC της Cointelegraph.

Ο Crypto Ed, ένας ψευδώνυμος trader στο Twitter, συνόψισε συνοπτικά τη σκηνή για το BTC: “Ανοδικό πάνω από 42, πτώση κάτω από 40 χιλιάδες”. Πριν από το ανοδικό/πτωτικό συμπέρασμά του, ο Crypto Ed εξήγησε το σκεπτικό του μέσω διαγραμμάτων Bitcoin και τεχνικής ανάλυσης.

Η τιμή του Bitcoin φαίνεται να αντικατοπτρίζει την παγκόσμια μακροοικονομική αβεβαιότητα, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να αξιολογούν τη νομισματική πολιτική και τη σύγκρουση στην Ουκρανία.

FUD της εβδομάδας

Η SEC διερευνά την αγορά NFT για πιθανές παραβιάσεις τίτλων: Αναφορές
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC), με επικεφαλής τον κρυπτοσκεπτικιστή Gary Gensler, φέρεται να ερευνά δημιουργούς και αγορές NFT για προφανείς παραβιάσεις κινητών αξιών.

Σύμφωνα με ανώνυμες πηγές που μίλησαν στο Bloomberg, η SEC εργάζεται για να εξακριβώσει εάν ορισμένα NFT «χρησιμοποιούνται για τη συγκέντρωση χρημάτων όπως οι παραδοσιακοί τίτλοι», με την υπηρεσία να πιστεύεται ότι έχει στείλει κλήσεις ζητώντας πληροφορίες για συγκεκριμένα NFTs και άλλες προσφορές.

Με δισεκατομμύρια δολάρια να εισρέουν σε NFT τους τελευταίους 18 μήνες, ήταν μόνο θέμα χρόνου να αρχίσει η SEC να εξετάζει τα πρότυπα συμμόρφωσης του κλάδου.

 

Πρώην υπάλληλοι της ConsenSys κατέθεσαν αίτηση ελέγχου ισχυριζόμενοι «σοβαρές παρατυπίες»
Μια ομάδα που ισχυρίζεται ότι εκπροσωπεί 35 πρώην υπαλλήλους της ConsenSys AG (CAG) ζήτησε έλεγχο την Τρίτη, σύμφωνα με τον Ελβετικό Κώδικα Υποχρεώσεων, για να διερευνήσει «σοβαρές παρατυπίες» που ισχυρίζονται ότι συνέβησαν στην CAG στα μέσα του 2020.

Η ομάδα ισχυρίστηκε ότι «θεμελιώδης πνευματική ιδιοκτησία και θυγατρικές μεταβιβάστηκαν παράνομα» από την CAG (επίσης γνωστή ως Mesh) σε μια οντότητα που ονομάζεται ConsenSys Software Incorporated. Ισχυρίστηκαν επίσης ότι η συμφωνία πραγματοποιήθηκε εν αγνοία των μετόχων μειοψηφίας και έγινε ειδικά προς όφελος του ιδρυτή Joseph Lubin.

Η εταιρεία απάντησε εκδίδοντας μια δήλωση που υποδηλώνει ότι η καταγγελία προερχόταν μόνο από έναν πρώην υπάλληλο:

«Η Mesh αντικρούει τους ισχυρισμούς στους οποίους βασίζεται η νομική ενέργεια, καθώς και αυτούς που περιέχονται στο ανακριβές δελτίο τύπου που συντάχθηκε από τον ίδιο, έναν από τους πρώην υπαλλήλους. […] H Mesh ανυπομονεί να αντικρούσει επίσημα τους ισχυρισμούς και τις κατηγορίες στα ελβετικά δικαστήρια».

Η βρετανική χρηματοοικονομική εποπτική αρχή ερευνά 50 μη εξουσιοδοτημένες εταιρείες crypto
Η Αρχή Οικονομικής Συμπεριφοράς του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι διερευνά 50 μη εξουσιοδοτημένες εταιρείες crypto. Η FCA δήλωσε επίσης ότι έχει κυνηγήσει περισσότερες από 300 υποθέσεις για μη εγγεγραμμένες εταιρείες crypto τους τελευταίους έξι μήνες.

Η κίνηση είναι μέρος μιας ώθησης για πάταξη δυνητικά αμφίβολων εταιρειών που εμπλέκονται σε δραστηριότητες απάτης. Σύμφωνα με την FCA, οι κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου έστειλαν 16.400 ερωτήματα μεταξύ Απριλίου και Σεπτεμβρίου 2021, τα οποία περιλάμβαναν απάτες που σχετίζονται με crypto.

Ο ρυθμιστικός φορέας υπογράμμισε ότι θα εφαρμόζει εργαλεία, συμπεριλαμβανομένης της «πιο δυναμικής εποπτείας και δράσης επιβολής», για να αποτρέψει τους κακούς παράγοντες στον τοπικό τομέα κρυπτογράφησης.

Τα καλύτερα χαρακτηριστικά του Cointelegraph

 

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: Editorial Staff

Article: https://cointelegraph.com/magazine/2022/03/05/crypto-donations-ukraine-37m-ebay-crypto-payments-south-korea-metaverse-hodlers-digest-feb-27-mar-5?fbclid=IwAR0059-mmj6h9V5BfEBJi-GEUfDCRj4iPvMDJjSy3zYzD0MTyJTpLH8HoVs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)