Ο φόβος επιστρέφει με εκδίκηση μετά από κατάρρευση της αγοράς crypto κατά 400 δισεκατομμύρια δολάρια

Ο δείκτης φόβου και απληστίας, ο οποίος παρακολουθεί το συναίσθημα σε διάφορες μετρήσεις και τοποθετεί τα δεδομένα σε τέσσερις κατηγορίες, έδειξε ότι το συναίσθημα των επενδυτών έχει πάρει άλλη μια ταραχή. Αυτή τη φορά, βυθίζοντας την αγορά ξανά στην περιοχή του ακραίου φόβου, σηματοδοτώντας την επιστροφή των πωλήσεων στην αγορά.

Οι επενδυτές χάνουν την πίστη τους
Αφού πέρασε πολύ χρόνο στην περιοχή της απληστίας πέρυσι, ο Δείκτης Φόβου και Απληστίας είχε επιστρέψει στην περιοχή φόβου μετά από μεγάλες συντριβές προς το τέλος του έτους. Είχε φτάσει στο χαμηλό 11 στο διάγραμμα στις αρχές του 2022, καθώς η αγορά πέρασε το μεγαλύτερο μέρος του μήνα στην περιοχή του ακραίου φόβου. Μια μικρή ανατροπή στην αγορά την είχε φέρει σε ουδέτερη θέση, αλλά αυτό θα διαρκούσε μόνο για μικρό χρονικό διάστημα.

Η αγορά κρυπτονομισμάτων έχει πλέον επιστρέψει σε ακραίο φόβο, αφού επανήλθε στην απληστία για πρώτη φορά τους φθινοπωρινούς μήνες. Αυτό συνέπεσε με την ανάκαμψη του bitcoin πάνω από 40.000 $, παίρνοντας μαζί του το μεγαλύτερο μέρος της αγοράς. Ωστόσο, με τη γεωπολιτική και τη μακροοικονομική αβεβαιότητα να εξακολουθεί να αποτελεί μεγάλο ζήτημα, έχει επηρεάσει το κλίμα στις ευρύτερες χρηματοπιστωτικές αγορές και αυτό έχει διαχυθεί και στα crypto.

Δείκτης φόβου και απληστίας κρυπτονομισμάτων

Crypto fear & greed index

Crypto Fear & Greed Index | Πηγή: Arcane Research

Ο δείκτης άνοιξε την Τετάρτη στην περιοχή του ακραίου φόβου με χαμηλή βαθμολογία 25. Το κλίμα για το νέο έτος παρέμεινε ως επί το πλείστον χαμηλό και με τις προσδοκίες για έναν «crypto χειμώνα» να εξαπλώνεται ευρέως, το κλίμα μπορεί να συνεχίσει να πέφτει κατακόρυφα. Οι δείκτες δείχνουν περισσότερες πτωτικές τάσεις τις επόμενες εβδομάδες. Αυτό σε συνδυασμό με τα αυξανόμενα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα, οι επενδυτές είναι πιο προσεκτικοί από ποτέ.

To Crypto Market Ξυρίζει 400 δισεκατομμύρια δολάρια
Μόνο τους δύο πρώτους μήνες του 2022, η αγορά κρυπτονομισμάτων γνώρισε μερικές ταραχώδεις στιγμές. Προχωρώντας προς το νέο έτος με περισσότερα από 2 τρισεκατομμύρια δολάρια συνολικής κεφαλαιοποίησης, έκτοτε έχει δει μια τεράστια πτώση που έχει ως αποτέλεσμα να αφαιρεθούν περισσότερα από 400 δισεκατομμύρια δολάρια από την κεφαλαιοποίησή της.

Crypto Total Market Cap on TradingView.com

Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς μειώθηκε στα 1,7 τρισεκατομμύρια δολάρια | Πηγή: Crypto Total Market Cap στο TradingView.com

Αυτές οι συντριβές και οι πτώσεις ακολουθήθηκαν από το συναίσθημα που μετατράπηκε σε αρνητικό και τα κορυφαία στοιχεία του χώρου έχουν χάσει το 50% ή περισσότερο της υψηλής αξίας όλων των εποχών. Η αγορά crypto βρίσκεται τώρα στα 1,78 τρισεκατομμύρια δολάρια, σχεδόν 200 δισεκατομμύρια δολάρια σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα, όταν μια άλλη συντριβή την έκανε να χάσει μεγαλύτερη αξία.

Η χαμηλή δυναμική συνεχίζει να είναι η ημερήσια διάταξη μεταξύ πολλών περιουσιακών στοιχείων. Και με τους επενδυτές να είναι δύσπιστοι σχετικά με τη διάθεση χρημάτων στην αγορά, η ανάκαμψη δεν βρίσκεται στον ορίζοντα σε αυτό το σημείο και η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς μπορεί να παραμείνει χαμηλή.

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: Best Owie

Article: https://www.newsbtc.com/news/fear-returns-with-a-vengeance-following-400b-crypto-market-crash/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)