Ο τουριστικός τομέας του Ελ Σαλβαδόρ ανθεί μετά την υιοθέτηση του bitcoin

Το Ελ Σαλβαδόρ βιώνει μια έκρηξη στον τουρισμό αφού υιοθέτησε τον νόμο για το bitcoin το φθινόπωρο του 2021 και έκανε το κρυπτονόμισμα νόμιμο χρήμα.

Η υπουργός Τουρισμού της χώρας Morena Valdez είπε ότι ο πραγματικός αριθμός τουριστών ξεπέρασε τις προηγούμενες προβλέψεις κατά 30%. Η χώρα περίμενε 1,1 εκατομμύρια επισκέπτες ως μέρος της ανάκαμψης του κλάδου, αλλά έλαβε συνολικά 1,4 εκατομμύρια.

«Είχαμε προβλέψει 800.000 δολάρια σε συναλλάγματα, αλλά αποκτήσαμε περισσότερα από 1.400 εκατομμύρια δολάρια εισόδημα σε ξένο νόμισμα».

Ο Βαλντέζ είπε στο τοπικό πρακτορείο ειδήσεων El Salvador News English.

Τα δημογραφικά στοιχεία των τουριστών αλλάζουν επίσης με πάνω από το 60% από αυτούς να προέρχονται πλέον από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον υπουργό. Στο παρελθόν, η πλειοψηφία των τουριστών ήταν από γειτονικές χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Ρεκόρ ΑΕΠ το 2021
Ο Πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ Nayib Bukele έγραψε στο Twitter στις 20 Φεβρουαρίου ότι η αύξηση του ΑΕΠ της χώρας είχε φτάσει στο 10,8% το 2021. Πρόσθεσε ότι η χώρα δεν είχε ποτέ διψήφια αύξηση του ΑΕΠ πριν από το 2021.

Ο Bukele συνέχισε ότι οι εξαγωγές είχαν αυξηθεί κατά 13% τον Ιανουάριο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος και αναφέρθηκε σε ένα ακόμη έτος διψήφιας αύξησης του ΑΕΠ της χώρας.

Ο Πρόεδρος του Σαλβαδόρ έχει διαφημίσει το Bitcoin ως έναν τρόπονα έχει τράπεζα ο πληθυσμός της χώρας, το 70% του οποίου δεν έχεο τράπεζα. Είπε επίσης ότι το κρυπτονόμισμα επιτρέπει στους Σαλβαδόρους να στέλνουν και να λαμβάνουν εμβάσματα σε φθηνότερη τιμή και ταχύτερα.

Τα εμβάσματα αποτελούν σήμερα περίπου το 22% του ΑΕΠ της χώρας.

Ξένη πίεση
Από τότε που υιοθέτησε το Bitcoin ως νόμιμο χρήμα, η χώρα δέχεται πιέσεις να αλλάξει πορεία από διάφορες ξένες οντότητες.

Πιο πρόσφατα, το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ προέτρεψε τη χώρα να αντιστρέψει τη στάση της σχετικά με το ενδεχόμενο νομίμου χρήματος για το bitcoin. Ο φύλακας είπε ότι τα κρυπτονομίσματα αποτελούν επί του παρόντος υψηλό κίνδυνο για την οικονομική σταθερότητα.

Οι ΗΠΑ ήταν επίσης επιφυλακτικές για την υιοθέτηση του bitcoin από τη χώρα. Την περασμένη εβδομάδα, Αμερικανοί γερουσιαστές κάλεσαν την κυβέρνηση να ξεκινήσει έρευνα για τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η οικονομία της από την κίνηση της χώρας της Λατινικής Αμερικής.

Ο Bukele απάντησε στην είδηση ​​γράφοντας στο Twitter ότι οι Αμερικανοί γερουσιαστές δεν πρέπει να αναμειγνύονται στις εσωτερικές υποθέσεις άλλης χώρας.

“Εντάξει μπούμερς… Έχετε 0 δικαιοδοσία σε ένα κυρίαρχο και ανεξάρτητο έθνος.”

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author:

Article: https://cryptoslate.com/el-salvadors-tourism-sector-is-booming-after-bitcoin-adoption/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)