Το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών υποβάλλει πρόταση για κανονισμούς Bitcoin

Εν συντομία

  • Η ανακοίνωση για το νομοσχέδιο ήταν ασαφής σε λεπτομέρειες για μεμονωμένους επενδυτές, οι οποίοι θα χωριστούν σε δύο κατηγορίες.
  • Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι η χώρα έχει «ορισμένα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα» στην εξόρυξη κρυπτονομισμάτων.

 

Το υπουργείο Οικονομικών της Ρωσίας υπέβαλε στην κυβέρνηση σχέδιο κανονισμών για τα κρυπτονομίσματα. Σε δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα, το υπουργείο Οικονομικών είπε ότι η πρόταση θα επιτρέψει στους Ρώσους να επενδύσουν σε περιουσιακά στοιχεία όπως το Bitcoin, αλλά να μην κάνουν ακόμη αγορές με αυτά.

Η ρωσική κυβέρνηση και η κεντρική τράπεζα συζητούν για τα κρυπτονομίσματα εδώ και αρκετό καιρό. Τον περασμένο μήνα, το υπουργείο Οικονομικών είπε ότι θα ήταν «αναγκαίο να επιτραπεί» η ανάπτυξη της τεχνολογίας κρυπτονομισμάτων, μία εβδομάδα αφότου η κεντρική τράπεζα της χώρας ζήτησε την απαγόρευση της εξόρυξης Bitcoin και των συναλλαγών κρυπτονομισμάτων.

Λίγο αργότερα, ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι η Ρωσία έχει «ορισμένα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα» στην εξόρυξη κρυπτονομισμάτων λόγω «του πλεονάσματος ηλεκτρικής ενέργειας και του καλά εκπαιδευμένου προσωπικού που διατίθεται στη χώρα», καλώντας το υπουργείο Οικονομικών και την κεντρική τράπεζα να καταλήξουν σε συναίνεση.

“Η χρήση ψηφιακών νομισμάτων ως μέσου πληρωμής στη Ρωσική Ομοσπονδία θα συνεχίσει να απαγορεύεται. Στο πλαίσιο του προτεινόμενου κανονισμού τα ψηφιακά νομίσματα θεωρούνται μόνο ως εργαλείο επένδυσης”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι τα ανταλλακτήρια θα πρέπει να πληρούν ορισμένα κριτήρια για να λάβουν άδεια και να εγγραφούν στην κυβέρνηση. Τόνισε περαιτέρω τη σημασία των KYC (γνωρίστε τον πελάτη σου) με ανταλλακτήρια και τράπεζες.

Σύμφωνα με τη δήλωση, οι πολίτες που επιθυμούν να επενδύσουν σε κρυπτονομίσματα θα πρέπει να περάσουν μια εξέταση που θα ελέγχει τις γνώσεις τους σχετικά με τις επενδύσεις. Όσοι περάσουν θα επιτρέπεται να επενδύουν 600.000 ρωσικά ρούβλια το χρόνο σε κρυπτονομίσματα (περίπου 7.505 $), αλλά όσοι δεν το κάνουν θα περιοριστούν σε μόλις 50.000 ρούβλια.

Ο κόσμος των κρυπτονομισμάτων είναι μεγάλος στη Ρωσία, ιδιαίτερα η εξόρυξη Bitcoin—​​η διαδικασία επαλήθευσης συναλλαγών στο blockchain και κοπής νέων νομισμάτων ή tokens χρησιμοποιώντας ισχυρούς υπολογιστές. Οι miners στη Ρωσία παρέχουν επί του παρόντος περισσότερο από το 10% της υπολογιστικής ισχύος που χρησιμοποιείται στο δίκτυο Bitcoin.

Η σημερινή δήλωση δεν παρείχε καμία πρόσθετη λεπτομέρεια σχετικά με τον τρόπο ρύθμισης της βιομηχανίας εξόρυξης Bitcoin στη Ρωσία, αλλά απλώς έλεγε ότι «ο ορισμός της ψηφιακής εξόρυξης ως δραστηριότητας που στοχεύει στην απόκτηση κρυπτονομισμάτων κατοχυρώνεται».

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: Mathew Di Salvo

Article: https://decrypt.co/93464/russian-finance-ministry-submits-proposal-crypto-regulations

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)