Σταθερές οι αγορές κρυπτονομισμάτων από τις ελπίδες της συνόδου κορυφής ΗΠΑ-Ρωσίας. Ο όγκος Tether (USDT) αυξάνεται στα ύψη

Το Bitcoin αυξήθηκε σχεδόν 3% στα 39.351 $, ενώ το Ethereum πρόσθεσε 3,4%. Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων αυξήθηκε 0,4% στα 1,87 τρισεκατομμύρια δολάρια. Οι παγκόσμιες αγορές μετοχών και συναλλάγματος σημείωσαν άνοδο μετά την είδηση ​​ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο ομόλογός του Τζο Μπάιντεν συμφώνησαν σε μια σύνοδο κορυφής. Η κίνηση έρχεται μετά τις εντάσεις που σιγοβράζουν σχετικά με μια πιθανή εισβολή στην Ουκρανία οι οποίες είχαν κάνει τα περιουσιακά στοιχεία να βασίζονται στον κίνδυνο τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Οι φόβοι της ρωσικής εισβολής κάνουν ζημιά σχεδόν 200 δισεκατομμύρια δολάρια από την αγορά κρυπτονομισμάτων
Οι όγκοι συναλλαγών στο Tether ήταν περίπου 36 δισεκατομμύρια δολάρια τις τελευταίες 24 ώρες, υπερδιπλάσιοι από εκείνους που παρατηρήθηκαν από το Bitcoin. Η υψηλή ζήτηση stablecoin – μια αυξανόμενη τάση που παρατηρείται φέτος – είναι συνήθως ενδεικτική του πτωτικού κλίματος της αγοράς.

Όμως το Σολάνα διέλυσε την τάση μεταξύ των κύριων νομισμάτων τη Δευτέρα, σημειώνοντας άνοδο 9,2% τις τελευταίες 24 ώρες στα 94,24 δολάρια. Οι όγκοι συναλλαγών για το token αυξήθηκαν σχεδόν κατά 81%.

Το νόμισμα είχε υποχωρήσει στα χαμηλότερα των τελευταίων πέντε μηνών τον Ιανουάριο, με την πτώση να προσελκύει αρκετούς πιθανούς αγοραστές. Τα κέρδη στα περισσότερα κύρια νομίσματα μειώθηκαν σε μεγάλο βαθμό τη Δευτέρα. Οι αναφορές ανέφεραν ότι μια επίθεση phishing στο OpenSea έκλεψε «εκατομμύρια» σε NFT, τα οποία φαινόταν να έχουν επηρεάσει κάποιο αίσθημα προς τα ψηφιακά στοιχεία.

Ο Devin Finzer, ο διευθύνων σύμβουλος της αγοράς NFT, είπε ότι ο χάκερ είχε Ethereum αξίας τουλάχιστον 1,7 εκατομμυρίων δολαρίων στο πορτοφόλι του από την πώληση ορισμένων από τα κλεμμένα περιουσιακά στοιχεία.

Προσθέτοντας τους φόβους για χαλάρωση της αγοράς κρυπτονομισμάτων, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Huobi, Du Jun, είπε ότι δεν περίμενε μια ανοδική πορεία του Bitcoin τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2024 και ότι το νόμισμα ήταν πιθανό στα πρώτα στάδια μιας bear market.

Τα σχόλια του Jun έρχονται εν μέσω ορισμένων ανησυχιών της αγοράς σχετικά με έναν «χειμώνα κρυπτνομισμάτων», ο οποίος θα μπορούσε να δει μια παρατεταμένη πτώση των τιμών φέτος. Η πρόσφατη πτώση της αγοράς από υψηλά ρεκόρ έχει τροφοδοτήσει εικασίες για μια τέτοια τάση.

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: Ambar Warrick

Article:  https://coingape.com/crypto-markets-stable-hopes-us-russia-summit/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)