Ο συνιδρυτής της Bloktopia φιλοδοξεί να οικοδομήσει ένα metaverse με «εκατοντάδες από τα καλύτερα πρότζεκτ κρυπτονομισμάτων»

Το Bloktopia είναι ένας εικονικός ουρανοξύστης στο Metaverse που αποτελείται από 21 επίπεδα, σχεδιασμένος ως φόρος τιμής στα 21 εκατομμύρια συνολικής μέγιστης προσφοράς Bitcoin (BTC). Οι κάτοχοι των token του BLOK θα είναι γνωστοί ως Bloktopians. Οι χρήστες θα μπορούν να αγοράζουν και να πουλούν NFT, να αγοράζουν χώρους ψηφιακών διαφημίσεων, να έχουν ακίνητα και πολλά άλλα στην εικονική πραγματικότητα Bloktopia. Εν τω μεταξύ, οι Bloktopians μπορούν επίσης να κερδίσουν έσοδα πουλώντας ή μισθώνοντας εικονική ιδιοκτησία στον ουρανοξύστη σε ενδιαφερόμενους αγοραστές.


Bloktopia πλάνα μέσα στο παιχνίδι. Πηγή: Bloktopia

Το πρότζεκτ, που πρόκειται να ξεκινήσει κάποια στιγμή το 2022, βασίζεται στο δίκτυο Polygon, ένα δίκτυο κλιμάκωσης και ανάπτυξης υποδομής επιπέδου δύο Ethereum. Επιπλέον, το Elrond, ένα πρωτόκολλο διαμοιρασμού blockchain, πρόκειται να γίνει ο ενοικιαστής άγκυρα στο Bloktopia, με την εικονική έδρα του να εμφανίζεται στο επίπεδο ένα, όπου όλοι οι παίκτες γεννιούνται. Κατά τη διάρκεια μιας αποκλειστικής συνεδρίας ask-me-anything (AMA) με χρήστες του Cointelegraph Markets Pro στο Discord, ο συνιδρυτής και επικεφαλής μάρκετινγκ της Bloktopia, Paddy Carroll, συζήτησε τις βασικές πτυχές του εικονικού οικοσυστήματος της:

Cointelegraph Markets Pro: Πρώτα απ ‘όλα, πώς οι τακτικοί άνθρωποι έχουν πρόσβαση στο Metaverse; Απαιτούνται ειδικά γυαλιά; Πώς περπατάτε και αλληλεπιδράτε;

Paddy Carroll: Θα κάνουμε την είσοδο στο Bloktopia όσο το δυνατόν πιο προσιτή. Ολοκληρώνουμε τον οδικό μας χάρτη και θα τον κοινοποιήσουμε πολύ σύντομα. Οραματιζόμαστε μια έκδοση με γυαλιά VR και μια έκδοση με δυνατότητα λήψης εγκαίρως.

CT Markets Pro: Σε ποιο στάδιο βρίσκεται αυτή τη στιγμή η Bloktopia; Ποια είναι τα επόμενα βήματα;

PC: Χτίζουμε τα Επίπεδα 1 και 6 και το αμφιθέατρο. Θα πραγματοποιήσουμε κάποιες εκδηλώσεις στο άμεσο μέλλον. Ελπίζουμε να έχουμε μια beta έκδοση του Bloktopia έτοιμη για τον Μάρτιο του 2022.

CT Markets Pro: Τι είναι το Polygon; Το πρότζεκτ ελέγχει αποτελεσματικά το Bloktopia;

PC: Σίγουρα οι άνθρωποι έχουν ακούσει για το Polygon; Εάν όχι, το Polygon είναι μια λύση κλιμάκωσης που στοχεύει στην παροχή πολλαπλών εργαλείων για τη βελτίωση της ταχύτητας και τη μείωση του κόστους και της πολυπλοκότητας των συναλλαγών σε δίκτυα blockchain. Χτίζουμε το Bloktopia πάνω του.Αυτό δεν ελέγχει το Bloktopia. [Αυτό] διευκολύνει περισσότερο τις συναλλαγές.


Χρήστης CT Markets Pro: Επίσης, πολύ πίσω, 1) Συμμετείχα στους τυχερούς νικητές για τη φόρμα Google του ReBlok, Καμία επικοινωνία σχετικά με αυτό. 2) Διατηρώ τα BLOK μου για να αγοράσω ReBlok στο Επίπεδο 1. Επέλεξα ακόμη και μερικούς από τους χάρτες τους που κυκλοφόρησαν τον περασμένο μήνα, αλλά τώρα αυτό το JOBE έχει αναλάβει. Δεν ξέρω πότε θα γίνει η πραγματική πώληση γης. 3) Άκουσα τον περασμένο μήνα ότι θα υπάρχει πορτοφόλι Bloktopia, αλλά ακόμα δεν υπάρχει πορτοφόλι. Θα ήθελα πολύ να έχω μια επικοινωνία για τα παραπάνω πράγματα αν είναι δυνατόν. Ευχαριστώ.

PC: Όπως αναφέρατε, δημοσιεύσαμε μια δήλωση σχετικά με τα tokenomics, την οποία νομίζω ότι έχετε αναγνωρίσει διευκρινίζοντας το πρώτο σας σημείο. Για να καλύψουμε τις άλλες ερωτήσεις, όλες πηγάζουν από το γεγονός ότι το Bloktopia NFT Land Sale Portal βρίσκεται ακόμη σε ανάπτυξη και δεν είναι ακόμη έτοιμο να κυκλοφορήσει. Αλλά ελπίζω ότι αυτό θα είναι έτοιμο να ξεκινήσει πολύ, πολύ σύντομα. Έπονται περισσότερα, το υπόσχομαι.

Χρήστης CT Markets Pro: Θα υπάρχουν άλλοι ουρανοξύστες Bloktopia; Είτε γεωγραφικά είτε βάσει χρόνου; Πόσο σημαντικό είναι το VR για την εμπειρία; Με ποιον είναι το κύριο κοινό-στόχος για να ξεκινήσετε; Ένα συγκεντρωμένο μέρος στο Metaverse μοιάζει με οξύμωρο. Πότε κατάλαβες ότι ασχολείσαι με κάτι;

PC: Δεν έχουμε σχέδια για άλλους ουρανοξύστες αυτή τη στιγμή. Το VR είναι μέρος της σκέψης μας αλλά όχι υποχρεωτικό. O κύριος στόχος είναι οποιοσδήποτε έχει έντονο ενδιαφέρον για τα κρυπτονομίσματα. Αγαπάμε την αποκεντρωμένη φύση των κρυπτονομισμάτων και δεν θα θέλαμε να την αλλάξουμε, αλλά τελικά είναι κατακερματισμένη και χρονοβόρα. Το Bloktopia συνδυάζει τα πάντα για να το κάνει εύκολο. Δεν αλλάζει την αποκεντρωμένη φύση των crypto. Όταν συνειδητοποιήσαμε ότι αυτό ήταν ένα μεγάλο πρόβλημα στον κόσμο των crypto και αρχίσαμε να κάνουμε πολλές συζητήσεις με άτομα που συμφώνησαν, καταλάβαμε ότι είχαμε κάτι.

Χρήστης CT Markets Pro: Μπορείτε να μοιραστείτε περισσότερα για το BlokPad; Υπάρχουν πολλά startpads gaming και ήδη ένα Metaverse pad επίσης. Λοιπόν, τι είναι μοναδικό στο δικό σας (εκτός από το να είναι ένας λόγος για τους ανθρώπους να κρατούν το BLOK).

PC: Σίγουρα, αυτό είναι το νέο μας launchpad, το οποίο μόλις ανακοινώσαμε αυτήν την εβδομάδα. Έχουμε άφθονο υλικό ανάγνωσης για το BlokPad στο Μέσο μας. Είμαστε σε μια θέση όπου έχουμε ένα Metaverse που θα κρατήσει εκατοντάδες από τα καλύτερα πρότζεκτ κρυπτονομισμάτων που υπάρχουν. Είχαμε επίσης ένα από τα πιο επιτυχημένα IDO [αρχικές προσφορές αποκεντρωμένης ανταλλαγής] που υπήρξε ποτέ. Τα πρότζεκτ λοιπόν ζητούν τη βοήθειά μας και έχουμε μια δοκιμασμένη φόρμουλα. Είμαστε σε μια τυχερή θέση όπου μπορούμε να είμαστε επιλεκτικοί και να επιλέγουμε μόνο τα καλύτερα πρότζεκτ στην αγορά. Στη συνέχεια, φυσικά, έχουμε επίσης ένα άλλο βοηθητικό πρόγραμμα για το BLOK, το οποίο είναι υπέροχο.

CT Markets Pro: Υπάρχει αγορά NFT στο Metaverse; Είναι αυτό αποκλειστικά για την Bloktopia ή μπορούν άλλα πρότζεκτ να δημιουργήσουν τα δικά τους;

PC: Ναι, θα υπάρξει, θα είναι έτοιμο τις επόμενες δύο εβδομάδες, και περισσότερες λεπτομέρειες θα κοινοποιηθούν στη συνέχεια.

CT Markets Pro: Γιατί πιστεύετε ότι ορισμένες συλλογές NFT αξίζουν 10 εκατομμύρια δολάρια ενώ οι περισσότερες άλλες είναι άχρηστες;

PC: Υπάρχει ένα επιχείρημα που λέει ότι οι πωλήσεις NFT είναι μια φούσκα που περιμένει να σκάσει. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κάτι στο οποίο προσυπογράφω, αλλά βλέπω μεγαλύτερη αξία στα NFT με βοηθητικά προγράμματα.

CT Markets Pro: Ποιες είναι οι τρέχουσες περιπτώσεις πραγματικής χρήσης για το Metaverse; Για παράδειγμα, πώς είναι διαφορετικό από το να εργάζεστε με ένα παράθυρο Zoom δίπλα στην οθόνη σας;

PC: Λοιπόν, δεν μπορείτε να έχετε πολλές καθηλωτικές εμπειρίες ταυτόχρονα στο Zoom. Δεν μπορείτε να αλληλεπιδράσετε με περισσότερα από ένα άτομα. Το metaverse είναι ένα πολύ πιο ελκυστικό κοινωνικά εργαλείο. Μπορείτε να αλληλεπιδράσετε με άτομα/μάρκες. Nα παρακολουθήσετε ζωντανο ή ηχογραφημένο περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένων συναυλιών ή αθλητικών εκδηλώσεων. Να παραγγείλετε φαγητό/ρούχα. Να προσαρμόστε το avatar σας. Έχετε ιδιωτικά δωμάτια όπου μπορείτε να κάνετε παρέα με φίλους. Ή να γνωρίσετε νέους ανθρώπους και μοιραστείτε εμπειρίες. Επιπλέον, μπορείτε να μπείτε σε παιχνίδια και να κερδίσετε πράγματα όπως δωρεάν BLOK ή ακόμα και μια Lamborghini. Μπορείτε να κάνετε οτιδήποτε μπορείτε να κάνετε στον πραγματικό κόσμο και πολλά άλλα, αλλά από την άνεση του σπιτιού σας.

CT Markets Pro: Κατανοητό. Έτσι, το Metaverse είναι απίθανο να ενσωματωθεί στην τεχνολογία ανοιχτού κώδικα. Και πώς αναμένει η Bloktopia να ενσωματώσει, για παράδειγμα, διαδικτυακά παιχνίδια για πολλούς παίκτες που βασίζονται σε NFT από τρίτα μέρη;

PC: Εργαζόμαστε πάνω στις δυνατότητες ενσωμάτωσης άλλων παιχνιδιών. Υπάρχουν πολλές ερωτήσεις σχετικά με το αν θέλουμε να το κάνουμε αυτό, και αν ναι, ποια θα ήταν αυτά τα παιχνίδια. Αλλά ξέρουμε ότι μπορούμε να το κάνουμε. είναι δυνατόν. Αυτή είναι η ομορφιά ενός κόσμου εικονικής πραγματικότητας.

CT Markets Pro: Υπάρχει ξεχωριστή εταιρεία/πρότζεκτ που θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις να ξεκινήσουν και να λειτουργούν στο Bloktopia; Όπως ένας “προγραμματιστής Metaverse”;

PC: Έχουμε το BlokPad, το οποίο θα βοηθήσει στην έναρξη νέων πρότζεκτ crypto. Έχουμε επίσης μια ομάδα διαχείρισης ακινήτων για να βοηθάμε τους ενοικιαστές με το σχεδιασμό του χώρου, τα χαρακτηριστικά και τη βασική πλοήγηση. Λοιπόν, ναι, το προσφέρουμε ως μέρος της υπηρεσίας Bloktopia.

CT Markets Pro: Πώς μπορούν οι επιχειρήσεις και οι τακτικοί άνθρωποι να δημιουργήσουν εισόδημα χρησιμοποιώντας το Bloktopia; Πόσο χρειάζεται κάποιος για να ξεκινήσει;

PC: Το BLOK θα λειτουργεί ως νόμισμα εντός του Bloktopia, επιτρέποντας στους ανθρώπους να αγοράζουν αντικείμενα στον κόσμο μας. Το BLOK θα χρησιμοποιηθεί αρχικά για την αγορά NFTs, που πωλούνται για ακίνητα και διαφημιστικούς χώρους στο Bloktopia, τα οποία παράγουν έσοδα από διαφημιστές και ενοικιάσεις. Όσο υψηλότεροι είναι οι καθημερινοί ενεργοί χρήστες στο Bloktopia, τόσο περισσότερα έσοδα δημιουργούνται από τα μεγάλα δεδομένα που παράγονται και τις εντυπώσεις για τις οποίες πληρώνουν οι επωνυμίες όταν διαφημίζονται στα τοτέμ στο Bloktopia και ενοικιάζουν χώρο. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα NFT εντός του Bloktopia, είτε ReBlok είτε AdBlok, δημιουργούν έσοδα για τους κατόχους και την πιο τυπική ανατίμηση περιουσιακών στοιχείων.

CT Markets Pro: Υπάρχει κάποια αποκλειστικότητα στο BLOK token για προϊόντα και υπηρεσίες που διατίθενται στο εμπόριο εντός του Bloktopia;

PC: Το BLOK θα είναι σημαντικό στο Bloktopia. Η αποκλειστικότητα είναι κάτι στο μυαλό μας για το ξεκλείδωμα ορισμένων τμημάτων του Metaverse.

CT Markets Pro: Ποιες δεξιότητες προγραμματισμού και σχεδίασης είναι απαραίτητες για τη δημιουργία χώρων και εφαρμογών;

PC: Αυτήν τη στιγμή χτίζουμε το Bloktopia στο Unity Engine. Έτσι, αν κάποιος ήθελε να συμμετάσχει στη δημιουργία, πιο κάτω, θα έπρεπε να κατανοήσει το σχέδιο Unity.

CT Markets Pro: Υπάρχει μια συμβολική κλειδαριά για όσους αγοράζουν ακίνητα στην προπώληση, οπότε πώς ακριβώς θα αναπτύξουν οι νεοεισερχόμενοι την εικονική γη και τις υπηρεσίες τους;

PC: Ίσως είναι δύο ερωτήσεις; Ναι, αν αγοράσατε tokens ιδιωτικά ή στο IDO, υπάρχει ένα κλείδωμα στα tokens. θα κυκλοφορούμε πάντα αρκετά tokens για να δίνουμε τη δυνατότητα στους ανθρώπους να αγοράζουν NFT (REBLOK και ADBLOK). Οι νεοφερμένοι θα πρέπει να αγοράσουν το BLOK για να εμπλακούν.

CT Markets Pro: Πότε θα τεθεί σε ισχύ η διακυβέρνηση του DAO; Υπάρχει μηχανισμός προστασίας από μεγάλους κατόχους όπως ανταλλακτήρια, ETF ή θεματοφύλακες;

PC: Οι ενοικιαστές δεν θα αποτελούν μέρος του DAO. Το DAO θα αποτελείται από τους κατόχους NFT. Έτσι, εάν έχετε ένα REBLOK στο κατάστημα Binance, είστε μέρος του DAO. Κάθε REBLOK σας κερδίζει 1x ψήφο. Υπάρχουν 50 ανά κατάστημα.

CT Markets Pro: Ποια είναι η σχέση της Animoca Brands με την Bloktopia; Τι μπορούμε να περιμένουμε από αυτό;

PC: Είναι ο κύριος επενδυτής μας. Μας ανοίγουν πολλές πόρτες, επομένως εκτιμούμε πραγματικά τη συμβολή τους.

Χρήστης CT Markets Pro: Θα υπάρξει token burn στο μέλλον;

PC: Αυτή τη στιγμή σχεδιάζουμε κάτι σε αυτόν τον χώρο. Βρισκόμαστε σε μια ταπεινή και ευγνώμων θέση όπου η συμβολική μας τιμή αυξήθηκε τόσο πολύ από το IDO μας που έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα ελαφρώς και να επανασχεδιάζουμε. Το token burn είναι ένα θέμα, μαζί με μερικές άλλες επιλογές.

CT Markets Pro: Λοιπόν, πού θα πάει το πρότζεκτ αφού γεμίσουν τα ακίνητα και στους 21 ορόφους; Δηλαδή, θα κατασκευαστεί παρόμοιος(-οι) ουρανοξύστης(-ες) δίπλα του και ορόφους που θα δημοπρατηθούν;

PC: Αυτή τη στιγμή έχω καταναλωθεί με το να σκέφτομαι να δημιουργήσω, να γεμίσω και να λειτουργήσω 21 επίπεδα. Ας θέσουμε τον ουρανοξύστη σε πλήρη λειτουργία και μετά θα δούμε. Η ομορφιά ενός Metaverse είναι ότι οι οποιοιδήποτε περιορισμοί δεν μας περιορίζουν.

CT Markets Pro: Θα μπορούσατε να δώσετε περισσότερο χρώμα στην ενοποίηση μεταξύ Bloktopia και της αλυσίδας μπλοκ Elrond;

PC: Λοιπόν, χαιρόμαστε που το Elrond είναι μισθωτής άγκυρα στο Επίπεδο 1 της Bloktopia. Έχουμε ανακοινώσει μια συνεργασία και διερευνούμε τα πράγματα μαζί τους, αλλά δεν μπορώ να επιβεβαιώσω τίποτα σε αυτή τη φάση. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να τους έχουμε μαζί μας, ωστόσο, και βλέπουμε πολλές δυνατότητες για συνεργασία.

Χρήστης CT Markets Pro: Θα μπορούσατε να πείτε πότε μπορούμε να περιμένουμε το Bloktopia Wallet από μόνο του; Ευχαριστώ.

PC: Είναι έτοιμο! Κυριολεκτικά μόλις δοκιμάζεται. Δεν χρειάζεται πραγματικά να το δημοσιεύσουμε μέχρι να προετοιμαστεί και το NFT Portal, επομένως πρώτα θα δοκιμάσουμε διεξοδικά και θα μοιραστούμε τα νέα μας προϊόντα με την κοινότητα.

Χρήστης CT Markets Pro: Μια τελευταία γρήγορη πρόταση – Η διαχείριση της κοινότητας Bloktopia χρειάζεται κάποιες βελτιώσεις. Φαίνεται πολύ αγενές και απαγορεύει τους ανθρώπους χωρίς λόγο. Ακόμα κι εμένα με απαγόρευσαν μόνο και μόνο επειδή επαίνεσα το πρότζεκτ. Σαφώς, είναι απογοητευτικό για τους κατόχους. Θα θέλατε να βελτιώσετε την επικοινωνία της κοινότητας που δεν είναι αγενής; Ευχαριστώ.

PC: Προσπαθώ να παρακολουθώ την ομάδα Telegram όσο μπορώ, αλλά είναι αδύνατο να το κάνω αυτό 24/7. Γνωρίζουμε ότι ορισμένοι από τους συντονιστές ήταν λίγο συγκλονισμένοι με το πόσο γρήγορα η ανάπτυξή μας έχει κυριεύσει την ομάδα, και ως εκ τούτου, έχουμε λάβει μέτρα για να ενισχύσουμε την ομάδα μας. Λυπούμαστε αν η εμπειρία σας μέχρι στιγμής δεν ήταν εξαιρετική, εργαζόμαστε πάνω σε αυτό. Νομίζω ότι ίσως χρειαζόμαστε ένα κανάλι Discord;

Χρήστης CT Markets Pro: Μπορείτε να αναφερθείτε σε λεπτομέρειες σχετικά με τη συνεργασία με το MetaHero;

PC: To Metahero είναι ενοικιαστής, έχουν μια προνομιακή θέση στο Bloktopia. Αυτή τη στιγμή μας ενημερώνουν για το τι θα ήθελαν να βγάλουν από τον εικονικό τους χώρο και έχουμε μερικά συναρπαστικά σχέδια.

Χρήστης CT Markets Pro: Ζητώ συγγνώμη αν αυτό έχει ήδη καλυφθεί, αλλά θα είναι διαθέσιμο το Bloktopia στο Oculus Quest;

PC: Ναι, θα γίνει εν καιρώ. Περισσότερα θα γίνουν ξεκάθαρα στον οδικό μας χάρτη.

CT Markets Pro: Λοιπόν, πώς θα λειτουργήσει η διαχείριση της κοινότητας; Θα είναι περισσότερο ένα είδος οικοσυστήματος laissez-faire όπου οι παίκτες/χρήστες κάνουν τα δικά τους με μικρή επίβλεψη;

PC: Το Bloktopia είναι τόσο καλό όσο αυτό που συμβαίνει μέσα του. Δεν θέλουμε να είμαστε περιοριστικοί, αλλά η ασφάλεια είναι στην κορυφή της ατζέντας μας και ως εκ τούτου, θα παρακολουθούμε για παράνομες δραστηριότητες. Αυτό απολύτως δεν θα επιτρέπεται.

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: ZHIYUAN SUN

Article: https://cointelegraph.com/news/bloktopia-co-founder-aspires-to-build-a-metaverse-with-hundreds-of-the-best-crypto-projects?fbclid=IwAR0Kq1ZuDRHnGL547e1VrmkzYEv7rYyHjQlJAf72VAXCdgd2OiihtBldPQI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)