Ο Καναδάς πνίγει την προσφορά κρυπτονομισμάτων, παγώνει 20 εκατομμύρια δολάρια σε Bitcoin που δωρίστηκαν σε φορτηγατζήδες

Καθώς ο Καναδάς αρχίζει να περιορίζει την προμήθεια κρυπτονομισμάτων που ρέει στα ταμεία του Freedom Convoy, οι ηγέτες των διαδηλώσεων και οι οδηγοί φορτηγών αντιμετωπίζουν τώρα μια σκληρή πραγματικότητα.

Αντιμέτωπη με την αναταραχή που προκλήθηκε από μαζικές διαδηλώσεις, οδοφράγματα και άλλες πράξεις αντίστασης στην πρωτεύουσα του Καναδά, μια αγανακτισμένη ομάδα ντόπιων της Οτάβα κατέθεσε ομαδική μήνυση κατά των διοργανωτών του κινήματος διαμαρτυρίας.

Η συνοδεία ξεκίνησε όταν μια ομάδα φορτηγών οδήγησε από τη δυτική ακτή του Καναδά στην Οτάβα για να διαμαρτυρηθεί για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς κατά του COVID-19 για τους οδηγούς φορτηγών.

Οι φορτηγατζήδες έκλεισαν γέφυρες και συνοριακές διαβάσεις, κοστίζοντας στην καναδική κυβέρνηση περισσότερα από 500.000 δολάρια στο καθημερινό εμπόριο με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι κάτοικοι της Οτάβα ισχυρίζονται ότι οι διαμαρτυρίες επηρέασαν τα προς το ζην και τον τρόπο ζωής τους, επομένως η λύση είναι να ζητήσουν τη βοήθεια του δικαστηρίου για κάποιο είδος «αμοιβής» για τη ζημιά που τους προκάλεσε.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι διαδηλωτές κατάφεραν να αυξήσουν την προσφορά κρυπτονομισμάτων σε περίπου 10 εκατομμύρια δολάρια σε μια καμπάνια GoFundMe πριν η πλατφόρμα συγκέντρωσης κεφαλαίων αφαιρέσει τη σελίδα.

Από τότε, η συγκέντρωση κεφαλαίων έχει γίνει πιο καινοτόμος, με τους διαδηλωτές να χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο bitcoin για να προωθήσουν τον σκοπό τους.

Συνολική κεφαλαιοποίηση BTC στα 764,19 δισεκατομμύρια δολάρια στο ημερήσιο διάγραμμα | Πηγή: TradingView.com

Οταβανοί εναντίων Καναδών φορτηγατζήδων
Τώρα, οι Οταβανοί κάνουν μήνυση για έως και 20 εκατομμύρια δολάρια από το συνολικό ποσό που συγκεντρώθηκε σε δωρεές παγκοσμίως για να μοιραστεί στους κατοίκους της πόλης.

Η καναδική κυβέρνηση συμμετέχει επί του παρόντος σε μια συνεχή εκστρατεία για την κατάσχεση των κεφαλαίων των διαδηλωτών.

Η αναδιανομή θα γινόταν μόνο εάν η μήνυση που κατατέθηκε κατά των διοργανωτών της συνοδείας είναι επιτυχής.

Ο δικαστής Calum MacLeod του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Οντάριο υπέγραψε μια απόφαση Mareva την Παρασκευή, παγώνοντας περιουσιακά στοιχεία κρυπτονομισμάτων σε περισσότερες από 120 διαφορετικές διευθύνσεις που σχετίζονται με τα Bitcoin, Cardano, Ethereum, Litecoin και Monero.

Το Binance Smartchain, το BitBuy, το Bull Bitcoin, το Bylls, το TallyCoin, το Shakepay, το Satoshi Portal, το Nunchuk και το PancakeSwap συγκαταλέγονται στις πλατφόρμες και ανταλλακτήρια ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων που περιλαμβάνουν τη λίστα.

Ομοίως, η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Chrystia Freeland είπε στους δημοσιογράφους την Παρασκευή ότι η Βασιλική Καναδική Έφιππη Αστυνομία είχε επίσης διατάξει τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων να παγώσουν συγκεκριμένες διευθύνσεις.

Η παροχή κρυπτονομισμάτων πάγωσε

Ο MacLeod ζήτησε από τις τράπεζες, τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων, τις επιχειρήσεις εμβασμάτων, τις πλατφόρμες ή τους ιστότοπους συγκέντρωσης κεφαλαίων και τους κατόχους πορτοφολιών κρυπτονομισμάτων να σταματήσουν αμέσως όλες τις συναλλαγές σε σχέση με τους λογαριασμούς και τα ηλεκτρονικά πορτοφόλια της συνοδείας.

Στον Καναδά και τη Βρετανία, μια δικαστική απόφαση είναι μια δικαστική απόφαση που δεσμεύει τα περιουσιακά στοιχεία ενός κατηγορούμενου για να αποτρέψει την απόκρυψη, τη δαπάνη ή τη μεταφορά τους πριν από την έκδοση απόφασης.

Επιπλέον, το διάταγμα Mareva προβλέπει ότι οι κατηγορούμενοι που το παραβιάζουν ενδέχεται να τεθούν σε περιφρόνηση του δικαστηρίου και να υποστούν ποινή φυλάκισης, πρόστιμα ή κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων.

Ο Κιθ Γουίλσον, νομικός σύμβουλος των ηγετών της συνοδείας, επιβεβαίωσε μέσω email την Παρασκευή ότι δεν τους επιδόθηκε η εντολή ή το συνοδευτικό δικαστικό έγγραφο.

Η Μάχη συνεχίζεται
Παρά την ισχυρότερη κυβερνητική απάντηση, οι διαδηλωτές ορκίζονται να διατηρήσουν τη μάχη τους έως ότου η καναδική κυβέρνηση χαλαρώσει όλους τους περιορισμούς για την πανδημία.

Εν τω μεταξύ, το κίνημα έχει κλιμακωθεί σε μια μαζική αντικυβερνητική και αντι-Τρουντό εξέγερση, με πολλούς διαδηλωτές να υποστηρίζουν μια συνεχή εκστρατεία αντιπολίτευσης μέχρι να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός.

Ο Καναδός Πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό έγραψε ιστορία την Τρίτη επικαλούμενος τον νόμο περί έκτακτων περιστατικών για πρώτη φορά, παρέχοντας στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου πρόσθετη εξουσία σε μια προσπάθεια να τεθεί τέλος στην αναταραχή.

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: Jet Encila

Article: https://bitcoinist.com/canada-chokes-crypto-supply/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)