Το Bitcoin οδεύει προς τα 38.000 δολάρια εν μέσω παγκόσμιας αβεβαιότητας

Δεδομένου ότι ο χώρος των κρυπτονομισμάτων εχει τόσο άγχος, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η υπομονή είναι σπάνια. Μόλις πριν από δύο εβδομάδες, το Bitcoin αυξήθηκε κατά 15%+ σε σχεδόν 42.000 δολάρια μόνο για τους traders και οι μικροεπενδυτές απογοητεύονται με το πόσο περιορισμένο εύρος ήταν το πιο σημαντικό ψηφιακό νόμισμα αυτού του κόσμου τις τελευταίες ημέρες, χωρίς μεγάλη κίνηση προς τα πάνω ή προς τα κάτω από τότε, εκτός από κάποιες μικρές διακυμάνσεις εδώ κι εκεί.

“Κάνε κάτι!” το πλήθος φώναξε ομόφωνα καθώς έβλεπε τις επενδύσεις τους να πέφτουν στα 43.000 δολάρια. Αλλά να είστε προσεκτικοί τι επιθυμείτε γιατί η τελευταία χθεσινή απόσυρση έβαλε το Bitcoin σε αντίστροφη τροχιά. Το κρυπτονόμισμα θα μπορούσε να δοκιμάσει την αντίσταση στα 38.000 $, στέλνοντας πιθανώς κυματισμούς σε όλες τις άλλες αγορές.

Οι αγορές παρακολουθούν στενά τη συνεχιζόμενη κατάσταση στην Ανατολική Ευρώπη. Αυτό οδηγεί τόσο τους επενδυτές όσο και τους traders σε κατάσταση πανικού, καθώς αναμένουν περαιτέρω εξελίξεις σχετικά με το πώς αυτό θα επιλυθεί. Ωστόσο, δεν επηρεάζεται μόνο το Bitcoin. Ο S&P 500 έκλεισε χθες 2% λόγω των φόβων ότι ο πόλεμος γίνεται όλο και πιο πιθανός και εκεί. Και όλα αυτά επειδή ένας άνθρωπος δεν θα υποχωρήσει από αυτό που πιστεύει ότι χρειάζεται η χώρα του – ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι ρισκάρει όλα τα άλλα.

Η Ρωσία είναι ο βασικός παράγοντας πίσω από την τάση του Bitcoin
Με την πιθανότητα του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς και τις πιθανές αυξήσεις επιτοκίων να καρποφορούν – είναι η τελευταία κλήση σε ένα πάρτι που έχει ήδη ξεθωριάσει. Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ήταν απίστευτα γενναιόδωρη με τον προϋπολογισμό της για ψυχαγωγία τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς υπομένει οικονομικούς αγώνες που δεν έχουν δει από το 1982.

Ο φόβος κυριεύει τις αγορές κρυπτονομισμάτων καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τις επενδύσεις τους να ξεφεύγουν από τα υποτιμητικά νομίσματα fiat. Ωστόσο, με τον πρόεδρο της Fed Τζερόμ Πάουελ να σηματοδοτεί μια επιθετική στροφή προς τον πληθωρισμό. Οι βασικές αφηγήσεις του Bitcoin καταργούνται και δεν είναι πλέον ένας παράδεισος για να ξεφύγουμε από αυτόν τον διαρκώς υποτιμητικό κόσμο του νομίσματος.

Bitcoin Price

Το Bitcoin υποχώρησε στα 39.474 δολάρια, σπάζοντας την υποστήριξή του στα 40.000 δολάρια | Πηγή: Διάγραμμα BTC/USD στο Tradingview.com

Όταν όλοι οι άλλοι πανικοβάλλονται, είναι μια εξαιρετική στιγμή για αγορά. Ένα διάσημο απόσπασμα από τον Warren Buffet λέει, «Να είσαι φοβισμένος όταν οι άλλοι είναι άπληστοι και να είσαι άπληστος όταν οι άλλοι φοβούνται» – λοιπόν, αυτό φαίνεται πολύ κατάλληλο αυτή τη στιγμή με το Bitcoin να κλείνει στα 38.000 $. Ωστόσο, αυτή η υψηλή αντίσταση στα 43.000$ μοιάζει με τόσο αδύνατο έργο αυτή τη στιγμή.

Η Ρωσία είναι ένας πολύ απρόβλεπτος παράγοντας όταν πρόκειται για το Bitcoin. Εάν ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν πει κάτι, η τιμή του bitcoin μπορεί γρήγορα να μειωθεί ή να αυξηθεί κατά αρκετές χιλιάδες δολάρια μέσα σε λίγα λεπτά από τη δήλωσή του. Ο ηγέτης της χώρας είναι συνεχώς πρωτοσέλιδο για χρόνια. Και θα συνεχίσει να το κάνει όσο υπάρχουν νέες ενημερώσεις για το τι μπορεί να πει στη συνέχεια σχετικά με διεθνή θέματα. Όπως οι συμμαχίες με ηγέτες άλλων χωρών.

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: Dan B

Article: https://www.newsbtc.com/news/bitcoin-on-the-way-to-38000-amid-global-uncertainty/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)