Τα Crypto γίνονται ο αποδιοπομπαίος τράγος για τα σφάλματα του χρηματοπιστωτικού συστήματος

Το Συμβούλιο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας είναι ένας διεθνής οργανισμός που αποτελείται από ρυθμιστικές αρχές από 24 χώρες και δικαιοδοσίες. Σε μια έκθεση σχετικά με την αξιολόγηση των κινδύνων για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα από τα κρυπτονομίσματα, έχει δηλώσει ότι τα κρυπτονομίσματα έχουν τη δυνατότητα να απειλήσουν την παγκόσμια χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

Ένας από τους λόγους για την πραγματοποίηση αυτής της πρόβλεψης είναι το ποσό των τραπεζών και άλλων μεγάλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που ήδη εκτίθενται, ή σκέφτονται να λάβουν, έκθεση σε κρυπτονομισματικά περιουσιακά στοιχεία.

Το FSB αναφέρει:

“Οι συστημικά σημαντικές τράπεζες και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα είναι ολοένα και πιο πρόθυμες να αναλάβουν δραστηριότητες και να αποκτήσουν έκθεση σε κρυπτονομικά περιουσιακά στοιχεία. Εάν συνεχιστεί η τρέχουσα τροχιά ανάπτυξης σε κλίμακα και η διασύνδεση των κρυπτονομισματικών περιουσιακών στοιχείων με αυτά τα ιδρύματα, αυτό θα μπορούσε να έχει επιπτώσεις για την παγκόσμια οικονομική σταθερότητα».

Η έκθεση συνεχίζει να κάνει παραλληλισμούς μεταξύ της τρέχουσας έκρηξης των κρυπτονομισμάτων και της οικονομικής κρίσης του 2008, που προκλήθηκε από την αγορά κατοικίας.

Γνώμη
Φαίνεται λίγο πλούσιο το γεγονός ότι ένας χρηματοοικονομικός οργανισμός που εξυπηρετεί τις κυβερνήσεις και τις τράπεζες θα πρέπει να θέλει να προσπαθήσει να εντοπίσει την αιτία οποιουδήποτε επικείμενου χρηματοπιστωτικού κραχ σε έναν τόσο μικρό σχετικά τομέα κρυπτονομισμάτων που περιλαμβάνει μόνο περίπου 2 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Ας μην υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το χρηματοπιστωτικό σύστημα fiat είναι σάπιο μέχρι τον πυρήνα, και ότι οποιοδήποτε από τα διάφορα σφάλματα του συστήματος είναι μια κρίση που περιμένει να συμβεί. Οι πιθανότητες ένα από αυτά να είναι το άχυρο που τελικά τραβάει όλο το χάος κάτω είναι απείρως μεγαλύτερες από το να το κάνει το crypto.

Καθώς η Fed συνεχίζει να περπατά στο τεντωμένο σκοινί με τον πληθωρισμό από τη μια πλευρά και μια βαθιά ύφεση από την άλλη, κανείς δεν μιλά πραγματικά για το πώς φτάσαμε εδώ. Οι κύκλοι άνθησης και κατάρρευσης του παρελθόντος προκλήθηκαν από κεντρικές τράπεζες και κυβερνήσεις που προσπάθησαν να παίξουν τον Θεό στην οικονομία και ανακάλυψαν ότι ό,τι κι αν έκαναν ήταν είτε πολύ είτε πολύ λίγο.

Τώρα φτάσαμε πολύ πέρα ​​από το σημείο χωρίς επιστροφή. Η μήτρα χυτεύεται, και το νομισματικό σύστημα της fiat ξυλοφορτώνεται στην τελευταία του θανατηφόρα αγωνία. Το Crypto είναι η καταπακτή διαφυγής από αυτό το χάος, και σίγουρα δεν είναι η αιτία του. Παρακολουθήστε για περισσότερες αναφορές και ανακοινώσεις κατά των κρυπτονομισμάτων που θα βγουν από τα στόματα άλλων χρηματοπιστωτικών φορέων και των κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης, όλα χρηματοδοτούμενα από τις κυβερνήσεις και τις τράπεζες. Παραμείνετε στο χρυσό, το ασήμι και το κρυπτό σας. Τα υγιή χρήματα είναι τα μόνα χρήματα που θα επιβιώσουν από το επερχόμενο κραχ.

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: Laurie Dunn

Article: https://cryptodaily.co.uk/2022/02/crypto-is-being-made-a-scapegoat-for-the-faults-of-the-financial-system

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)