Ο Warren Buffett που μισεί τα κρυπτονομίσματα επένδυσε 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε μια τράπεζα φιλική προς τα κρυπτονομίσματα

Ο Warren Buffett, ο οποίος κάποτε είπε ότι τα κρυπτονομίσματα δεν είναι τίποτα άλλο από ένα «ποντικοφάρμακο», τώρα επενδύει 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε μια ψηφιακή τράπεζα, τη Nubank, που βρίσκεται στη Βραζιλία.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία του Buffet Berkshire Hathaway αγόρασε μετοχές αξίας 1 δισεκατομμυρίου μιας τράπεζας που βασίζεται σε blockchain, γνωστή και ως neobank. Η Nubank είναι η μεγαλύτερη τράπεζα του είδους της στη Λατινική Αμερική.

Η είδηση ​​ήρθε στο φως νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, όταν η Berkshire Hathaway έκανε αίτηση στη SEC για τις επενδύσεις της.

Η Nubank είναι ένας διαφορετικός τύπος τράπεζας από το παραδοσιακό τραπεζικό σύστημα. Σε αντίθεση με άλλες τράπεζες, επιτρέπει κρυπτονομίσματα στις συναλλαγές της και προσφέρει προϊόντα όπως τα Bitcoin ETF (Exchange-traded-fund).

Ο Γουόρεν Μπάφετ, ο αποκαλούμενος «Σοφός της Ομάχα», υποτίμησε τις δυνατότητες των κρυπτονομισμάτων και τις υποτίμησε πολλές φορές, αποκαλώντας τις ως μη παραγωγική επένδυση που «δεν έχει καμία μοναδική αξία».

Παρομοίως, ο επί χρόνια συνεργάτης του Buffet και αντιπρόεδρος της Berkshire, Charlie Munger, ήταν επίσης αυτός που δεν απέφυγε να ασκήσει δημόσια κριτική στην αγορά ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Για παράδειγμα, είπε πρόσφατα ότι θα ήταν καλό αν τα κρυπτονομίσματα δεν είχαν «εφευρεθεί ποτέ» και μάλιστα σημείωσε ότι δεν θα προτιμούσε έναν έμπορο κρυπτονομισμάτων να παντρευτεί στην οικογένειά του.

Κυρίως, ο Munger έχει αντιπάθεια με το Bitcoin, το ευρέως διαπραγματευόμενο και πιο μεγάλο νόμισμα της βιομηχανίας κρυπτονομισμάτων. Υποστήριξε την απόφαση της Κίνας να απαγορεύσει το Bitcoin και πρότεινε επίσης στις αρχές των ΗΠΑ να κάνουν το ίδιο.

Στη συνεδρία Q&A της Berkshire που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 2021, ο Munger είπε ότι το Bitcoin είναι «αηδιαστικό και αντίθετο με το συμφέρον του πολιτισμού» λαμβάνοντας υπόψη τη χρήση του σε διαδικτυακά εγκλήματα.

Σχολιάζοντας την απαγόρευση του Bitcoin από την Κίνα, δήλωσε σε μια συνέντευξη:

Οι Κινέζοι πήραν τη σωστή απόφαση, που είναι απλώς να το απαγορεύσουν.

BTCUSD_price
Η τιμή BTC συνεχίζει να κερδίζει πάνω από 44 χιλιάδες $ | Πηγή: Διάγραμμα BTC/USD από το TradingView.com

Η εταιρεία του Warren Buffett έχει ήδη επενδύσει 500 εκατομμύρια δολάρια στη Nubank
Αν και οι ιδιοκτήτες της εταιρείας επικρίνουν εδώ και καιρό την αγορά ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, η επένδυση της Berkshire Hathaway στη Nubank δεν είναι η πρώτη φορά.

Η πολυεθνική εταιρεία χαρτοφυλακίου του Warren Buffett είχε ήδη αγοράσει μετοχές της Nubank ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων μήνες πριν πραγματοποιήσει την αρχική δημόσια προσφορά (IPO) τον Δεκέμβριο του 2021. Η Nubank αποκάλυψε ότι η επένδυση 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων που έλαβε είναι η μεγαλύτερη μεμονωμένη επένδυση στην εταιρεία της.

Καθώς ο Warren Buffett συνεχίζει να επενδύει σε έργα crypto από πέρυσι, απέρριψε επίσης ορισμένες άλλες επιλογές στη λίστα, παρακάμπτοντας κυρίως τα παραδοσιακά περιουσιακά στοιχεία.

Στην πιο πρόσφατη κατάθεση της SEC ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, ο επενδυτικός όμιλος αποκάλυψε ότι είχε απορρίψει περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια από τις επενδύσεις του από τις Mastercard και Visa.

Παρόλο που οι διάσημοι μεγιστάνες της τεχνολογίας στον κόσμο, ο Warren Buffett, και ο συνεργάτης του, έδειξαν μια αποστροφή για τα κρυπτονομίσματα, αλλά αυτό που τους άλλαξε γνώμη, ίσως ήταν ευκαιρία να επενδύσουν σε έναν διαφορετικό τύπο παρόχου χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

Λόγω του πόνου της υποεξυπηρέτησης στο παραδοσιακό τραπεζικό σύστημα, έρχεται και έρχεται ένα ράλι ψηφιακών τραπεζών, ειδικά στη Λατινική Αμερική. Οι εταιρείες όπως η Nubank θα προσελκύσουν τεράστιο αριθμό χρηστών λόγω των παραδοσιακών τραπεζικών μειονεκτημάτων.

Η Cristina Junqueira, η συνιδρυτής της Nubank, δήλωσε προηγουμένως·

Υπάρχουν τόσες πολλές ευκαιρίες στην περιοχή [Λατινικής Αμερικής]. Ο συνδυασμός μεγάλου πληθυσμού, φρικτών εμπειριών πελατών και πολύ υψηλών χρεώσεων, είναι απαράμιλλος. Σε όλο τον κόσμο, δεν υπάρχει μέρος που να είναι πιο κατάλληλο από την άποψη της ύπαρξης μιας μεγάλης ευκαιρίας για τις εταιρείες fintech να ασχοληθούν.

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: Dan B

Article: https://bitcoinist.com/warren-buffett-invested-1-billion-in-a-digital-bank/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)