Το Netflix παραγγέλνει σειρα ντοκιμαντέρ για το ξέπλυμα κρυπτονομισμάτων ενός ζευγαριού

Την Παρασκευή, μια γνωστή αμερικανική υπηρεσία streaming, το Netflix, ανακοίνωσε ότι παρήγγειλε ντοκιμαντέρ για το ξέπλυμα κρυπτονομισμάτων που συνδέεται με το ιστορικό χακάρισμα της Bitfinex το 2016. Το Netflix προχώρησε σε αυτήν την κίνηση μετά τη σύλληψη της επίδοξης ράπερ Heather Morgan και του συζύγου της Ilya Lichtenstein στη Νέα Ιόρκη την περασμένη εβδομάδα, όπου φέρεται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης (DOJ) για ξέπλυμα κρυπτονομισμάτων, μεταφέροντας δισεκατομμύρια δολάρια Bitcoins που συνδέονται με την εισβολή Bitfinex.

Η εταιρεία αποκάλυψε ότι ο Κρις Σμιθ θα σκηνοθετούσε τη δημιουργία του ντοκιμαντέρ του ζευγαριού που έκανε ξέπλυμα κρυπτονομισμάτων, ο οποίος είναι ο παραγωγός παράξενων επιτυχιών όπως το «FYRE: The Best Occasion That By No Meny Occurred» και ο εκτελεστικός παραγωγός του «Tiger King». Επιπλέον, ο Nick Bilton θα παίξει τον ρόλο του ως εκτελεστικός παραγωγός του οποίου το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει σειρές εγγράφων όπως τα “Pretend Well-known”, “American Kingpin: The Epic Hunt for the Prison Mastermind Behind the Silk Street” και “The Inventor: Out for bloodin Silicon Valey».

Το Netflix δεν έχει αποκαλύψει ακόμα την ημερομηνία κυκλοφορίας του ντοκιμαντέρ.

Η σειρά ντοκιμαντέρ θα ακολουθεί τους χαρακτήρες του ζευγαριού που φέρεται να ξέπλυνε Bitcoin αξίας άνω των 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, λέει το Netflix.

Ο Ilya “Dutch” Lichtenstein και η Heather Morgan συνελήφθησαν για τη συγκυριαρχία τους στη Metropolis της Νέας Υόρκης την Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου, και τώρα αντιμετωπίζουν τιμές συνωμοσίας για ξέπλυμα πρακτικά 120.000 Bitcoin που συνδέονται με την εισβολή του 2016 ενός ψηφιακού χρήματος.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης κατέσχεσε 94.636 Bitcoins σχεδίου ξεπλύματος σε κρυπτονομίσματα
Η Morgan, μια 31χρονη ράπερ γνωστή και ως RazzleKhan, ήταν πρώην συνεργάτης του Forbes και περιγράφει τον εαυτό της ως «ο κροκόδειλος του Wall Road». Ενώ ο Lichentenstein, ο οποίος έχει δίδυμη υπηκοότητα της Ρωσίας και των ΗΠΑ, ήταν συνιδρυτής της Mixrank και υποστήριξε μια startup Y-Combinator.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ (DOJ) ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ο Λίχτενσταϊν και η Μόργκαν συνελήφθησαν για «υποτιθέμενη συνωμοσία για ξέπλυμα 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε κλεμμένα κρυπτονομίσματα» που συνδέονται με την εισβολή του Bitfinex 2016. Συγκεκριμένα, τα δικαστικά έγγραφα τους παρουσίασαν εμπλεκόμενους στη διαδικασία ξεπλύματος κρυπτονομισμάτων που μετακίνησε 119.754 Bitcoins κλεμμένων κρυπτονομισμάτων του ανταλλακτηρίου Bitfinex. Άγνωστος μετέφερε κλεμμένα Bitcoin σε πορτοφόλι συνδεδεμένο με τους Lichentenstein και Morgan.

Το DOJ έχει ανακτήσει 94.636 Bitcoins από τα κλεμμένα κρυπτονομίσματα. Το υπουργείο το χαρακτήρισε τη μεγαλύτερη κατάσχεση κρυπτονομισμάτων στην ιστορία, αξίας άνω των 3,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων τη στιγμή της κατάσχεσης.

Η αξία των κλεμμένων BTC ήταν σχεδόν 72 εκατομμύρια δολάρια τη στιγμή της εισβολής το 2016. Και η τρέχουσα αξία του Bitcoin την ανεβάζει σε πάνω από 5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Bitcoin Price
Η τιμή του BTC κυμαίνεται κοντά στα 42.000 $, αντιμετωπίζοντας πτώσεις | Πηγή: BTC/USD στο TradingView.com

Οι αξιωματούχοι εξήγησαν περαιτέρω ότι το ζευγάρι, που τώρα ονομάζεται «crypto Bonnie and Clyde, βασίστηκε στις εκλεπτυσμένες στρατηγικές ξεπλύματος κρυπτονομισμάτων για να λάβει χρήματα στο κρυπτονομισματικό πορτοφόλι και να τα κρύψει στο διαδίκτυο. Χρησιμοποίησαν διαφορετικές εφαρμογές φορητών υπολογιστών για την αυτοματοποίηση των συναλλαγών και τη μεταφορά κεφαλαίων σε διάφορα χρηματιστήρια και αγορές σκοτεινού δικτύου.

Οι δικηγόροι πρόσθεσαν ότι εξαργύρωσαν εκατομμύρια δολάρια μέσω Bitcoin ATM και αγοράζοντας NFT και χρυσό παράλληλα με την αγορά καθημερινών αντικειμένων όπως δωροκάρτες Walmart που χρησιμοποιούνται για προσωπικά έξοδα.

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: Dan B

Article: https://bitcoinist.com/netflix-orders-doc-series-about-crypto-laundering-of-a-couple/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)