Η διαφήμιση του Super Bowl QR Code της Coinbase προκαλεί κατάρρευση του ιστότοπου του ανταλλακτηρίου – 13 εκατομμύρια $ άξιζαν τον κόπο

Η διαφήμιση του κώδικα QR της Coinbase κατά τη διάρκεια του Super Bowl LVI της Κυριακής μεταξύ των Rams και των Bengals μπορεί να ήταν η πιο ευφάνταστη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη συντριβή της εφαρμογής.

Το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο bitcoin στις Ηνωμένες Πολιτείες έκανε το ντεμπούτο του ένα νέο διαφημιστικό σποτ κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού που είχε ελάχιστη σύνδεση με καμία από τις άλλες διαφημίσεις που μεταδίδονταν.

Μεταξύ της αίγλης των διασημοτήτων και των οκταψήφιων δαπανών που σχετίζονται με τις διαφημίσεις Super Bowl, κάποιος επιλέγει πάντα την απλή προσέγγιση.

Το promo των 60 δευτερολέπτων αποτελείται σχεδόν εξ ολοκλήρου από έναν ζωντανό κωδικό QR που αναπηδά από γωνία σε γωνία της οθόνης της τηλεόρασής σας, παρόμοια με το πώς εμφανίζεται ένα λογότυπο DVD Video όταν μια ταινία τίθεται σε παύση για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το διαφημιστικό του ενός λεπτού δεν είχε την υπερβολή και/ή το δράμα που θα περίμενε κανείς. Δεν υπήρχαν άνθρωποι σε αυτό, ούτε καν το όνομα του προϊόντος.

Η διαφήμιση με το κωδικό QR της Coinbase κοστίζει 13 εκατομμύρια $
Και μαντέψτε πόσα χρήματα χρειάστηκε να πληρώσει η Coinbase για να προσελκύσει την προσοχή των θεατών με τον ρικοτσέτα QR κωδικό του; Περίπου 13 εκατομμύρια δολάρια.

Η διαφήμιση ώθησε άτομα σε όλη τη χώρα να βγάλουν τα iPhone τους και να σαρώσουν τον κωδικό. Όταν οι άνθρωποι σάρωναν τον κωδικό κατά τη διάρκεια του Super Bowl, κατευθύνθηκαν στον προωθητικό ιστότοπο της Coinbase.

Επιλεγμένη εικόνα από το Adweek, γράφημα από το TradingView.com

Το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων ανακοίνωσε στη συνέχεια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι οι χρήστες που συμμετέχουν στο Super Bowl Sunday θα λάβουν δωρεάν 15 $ Bitcoin.

Η προσφορά είναι χρονικά περιορισμένη, με τους νέους χρήστες να έχουν προθεσμία έως τις 15 Φεβρουαρίου για να επωφεληθούν από την προσφορά των 15 $.

 

Λίγο μετά την προβολή της διαφήμισης το απόγευμα της Κυριακής, πολλαπλές φήμες εμφανίστηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ο ιστότοπος της Coinbase είχε αποτύχει, με την απροσδόκητη πλημμύρα πελατών να θεωρούνται ύποπτοι ως ο απατεώνες.

Η Coinbase είπε ότι ο ιστότοπος επανήλθε στο διαδίκτυο αφού οι μηχανικοί λογισμικού του περιόρισαν την πρόσβαση νωρίτερα το βράδυ ως απάντηση στην κυκλοφορία της διαφήμισης.

Σύμφωνα με τον Surojit Chatterjee, Chief Product Officer της Coinbase, η εταιρεία παρουσίασε «περισσότερη επισκεψιμότητα από ό,τι έχουμε δει ποτέ», μετά τη διαφήμισή της με κώδικα QR Coinbase, κάτι που απαιτεί «βραχυπρόθεσμη διακοπή της κυκλοφορίας».

Εκδρομή στο Super Bowl
Οι εταιρείες κρυπτονομισμάτων είχαν ισχυρή παρουσία στο φετινό Super Bowl, με αρκετές εταιρείες – ιδίως FTX και Crypto.com – να χρησιμοποιούν το παιχνίδι για να πουλήσουν ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων, NFT ή άλλα σχετικά προϊόντα.

Άλλες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Meta, έκαναν άλμα στο bandwagon της Coinbase. Λίγο μετά την εμφάνιση της διαφήμισής του, ο λογαριασμός του Meta’s Quest δημοσίευσε στο Twitter τον δικό του αναπηδημένο κωδικό QR που συνδέεται με το επερχόμενο μετά το πάρτι VR της εταιρείας υπό την ηγεσία των Foo Fighters.

Ο τραυλισμός των διακομιστών της Coinbase δεν είναι το μόνο πρόβλημα που είχε το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων αυτό το Σαββατοκύριακο.

Η Coinbase διέκοψε τις συναλλαγές στη νέα της πλατφόρμα Advanced Trading το απόγευμα της Παρασκευής, αφού προειδοποιήθηκε από έναν χάκερ λευκού καπέλου για μια ευπάθεια στην υποδομή συναλλαγών της.

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: Jet Encila

Article: https://bitcoinist.com/coinbase-qr-code-super-bowl/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)