Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Uber λέει ότι η εφαρμογή θα δεχτεί το Bitcoin “κάποια στιγμή” στο μέλλον

Η πλατφόρμα Uber θα δεχτεί μια μέρα το Bitcoin και άλλα Cryptos ως πληρωμή
Σε συνέντευξή του στο Bloomberg, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Uber Technologies Inc. Dara Khosrowshahi είπε ότι η εταιρεία είχε εσωτερικές συζητήσεις για τα κρυπτονομίσματα «όλη την ώρα».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος αποκάλυψε ότι η πλατφόρμα Uber σκοπεύει να αποδεχτεί «απόλυτα» το Bitcoin (και άλλα κρυπτονομίσματα) «κάποια στιγμή» στο μέλλον.

Ωστόσο, ο Khosrowshah είπε επίσης ότι τώρα δεν είναι το «σωστό σημείο» για αυτό. Τα υψηλά τέλη μεταφοράς και οι αρνητικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων είναι μερικοί από τους λόγους που η πλατφόρμα δεν δέχεται ακόμη το Bitcoin.

«Καθώς ο μηχανισμός ανταλλαγής γίνεται λιγότερο ακριβός και γίνεται πιο φιλικός προς το περιβάλλον, νομίζω ότι θα μας δείτε να κλίνουμε λίγο περισσότερο στa κρυπτονομίσαμτα», είπε ο Khosrowshahi.

Η Uber είναι μια από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές στον κόσμο που επιτρέπει στους πελάτες να κάνουν κράτηση για μια βόλτα με ταξί και να παραγγέλνουν φαγητό στο Διαδίκτυο, μεταξύ άλλων.

Τα νέα για την υιοθέτηση κρυπτονομισμάτων έχουν συνήθως θετική επίδραση στην αγορά και μια τέτοια τεράστια πλατφόρμα όπως η Uber που δέχεται Bitcoin και άλλα νομίσματα μπορεί να είναι αρκετά ανοδική για την τιμή τους.

Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, η κύρια υιοθέτηση κρυπτονομισμάτων έχει κερδίσει μεγάλη έλξη. Ένα από τα μεγαλύτερα παραδείγματα είναι ότι το Ελ Σαλβαδόρ αποδέχτηκε το Bitcoin ως νόμιμο χρήμα.

Πριν από λίγους μήνες, οι κινηματογράφοι της AMC άρχισαν επίσης να λαμβάνουν πληρωμές σε πολλά κρυπτονομίσματα όπως BTC, Ethereum και Dogecoin, με το Shiba Inu να προστίθεται επίσης στην πλατφόρμα σύντομα.

Ο γίγαντας των λιανοπωλητών τεχνολογίας Newegg έχει ήδη αποδεχτεί τα πιο δημοφιλή νομίσματα εδώ και λίγο καιρό και πριν από λίγους μήνες επέκτεινε τον κατάλογο επιλογών πληρωμής προσθέτοντας το SHIB.

Τιμή BTC
Τη στιγμή της γραφής, η τιμή του Bitcoin κυμαίνεται γύρω στα 42,5 χιλιάδες δολάρια, μειωμένη κατά 1% τις τελευταίες επτά ημέρες. Τον περασμένο μήνα, το κρυπτονόμισμα έχει συσσωρεύσει 1% σε απώλειες.

Το παρακάτω διάγραμμα δείχνει την τάση στην τιμή του BTC τις τελευταίες πέντε ημέρες.

Διάγραμμα τιμών Bitcoin

Bitcoin Price Chart

Η τιμή του BTC φαίνεται να έχει καταρρεύσει τις τελευταίες ημέρες | Πηγή: BTCUSD στο TradingView

Μέχρι πριν από λίγες μέρες, το Bitcoin είχε παρουσιάσει κάποια ισχυρή ανοδική δυναμική καθώς το κρυπτονόμισμα ανέκαμψε πάνω από το όριο των 45 χιλιάδων δολαρίων. Από τότε, ωστόσο, η τιμή του νομίσματος μειώθηκε για άλλη μια φορά, πέφτοντας έως και 41 χιλιάδες δολάρια περίπου, πριν ανακάμψει λίγο στα τρέχοντα επίπεδα.

Προς το παρόν, δεν είναι σαφές εάν αυτό είναι μόνο μια μικρή οπισθοδρόμηση για το κρυπτονόμισμα και θα συνεχίσει την ανάκτησή του αρκετά σύντομα ή αν πρόκειται να επανεξετάσει ακόμη πιο χαμηλά επίπεδα.

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: Hououin Kyouma

Article: https://bitcoinist.com/uber-ceo-app-accept-bitcoin-at-some-point-future/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)