Ο ρυθμός κατακερματισμού του δικτύου Bitcoin εκρήγνυται σε νέο ιστορικό υψηλό των 248,11 EH/s

Το δίκτυο Bitcoin κατέγραψε νέο ιστορικό κατακερματισμού 248,11 exahash ανά δευτερόλεπτο (EH/s) το Σάββατο, διασφαλίζοντας περαιτέρω το αποκεντρωμένο οικοσύστημα μέσω ενός αυξανόμενου δικτύου παγκόσμιων εξορύξεων Bitcoin (BTC).

Ο ρυθμός κατακερματισμού συσχετίζεται με την υπολογιστική ισχύ που απαιτείται από τον υπολογιστή του εξορύκτη για την επιβεβαίωση μιας συναλλαγής. Η πρόσφατη άνοδος του hash rate του δικτύου Bitcoin διασφαλίζει περαιτέρω ασφάλεια έναντι διπλών δαπανών. Η διπλή δαπάνη σχετίζεται με τη διαδικασία αντιστροφής των συναλλαγών μέσω του blockchain συνεισφέροντας σε πάνω από το 50% του ποσοστού κατακερματισμού.


Ρυθμός κατακερματισμού Bitcoin κατά το παρελθόν έτος. Πηγή: YCharts

Όπως αποδεικνύεται από το παραπάνω στιγμιότυπο οθόνης, ο ρυθμός κατακερματισμού δικτύου αυξήθηκε κατά 31,69% — από 188,40 EH/s σε 248,11 EH/s — σε μόλις μία ημέρα. Επιπλέον, τα επίπεδα hash rate του δικτύου Bitcoin έχουν αυξηθεί κατά 54,33% τον περασμένο χρόνο.


Ρυθμός κατακερματισμού Bitcoin τον περασμένο μήνα. Πηγή: YCharts

Προηγουμένως, η γενική απαγόρευση της Κίνας για την εξόρυξη και τις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων οδήγησε σε ανησυχίες για την ασφάλεια του δικτύου Bitcoin, καθώς η ασιατική χώρα συνεισέφερε στο 34,25% του συνολικού ποσοστού κατακερματισμού εξόρυξης Bitcoin έως τον Ιούνιο του 2021.

Με τους ανθρακωρύχους να βρίσκουν τελικά καταφύγιο σε άλλες φιλικές προς τα κρυπτονομίσματα χώρες, το δίκτυο Bitcoin είδε μια απότομη ανάκαμψη – ξεπερνώντας τελικά τα προηγούμενα υψηλά όλων των εποχών.


Εξόρυξη Bitcoin ανά χώρα. Πηγή: ccaf.io

Επί του παρόντος, οι ανθρακωρύχοι που κατοικούν στις Ηνωμένες Πολιτείες συνεισφέρουν τα υψηλότερα από την άποψη του παγκόσμιου ποσοστού κατακερματισμού του δικτύου Bitcoin — 35,4%.

Μια πρόσφατη ανάλυση της Cointelegraph κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι παίκτες του κλάδου πιστεύουν ότι το ποσοστό κατακερματισμού του Bitcoin θα συνεχίσει να αυξάνεται. Παρά τον πανικό των επενδυτών που προκλήθηκε από το τρενάκι των τιμών BTC, οι ειδικοί του κλάδου επεσήμαναν ότι το δίκτυο Bitcoin έχει γίνει επαληθευτικά ισχυρότερο από ποτέ.

Ο Michael Levitt, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Core Scientific, δήλωσε στην Cointelegraph ότι αναμένει πλήρως ότι το παγκόσμιο ποσοστό κατακερματισμού Bitcoin θα συνεχίσει να αυξάνεται με επιθετικό ρυθμό. Ωστόσο, ανέφερε ότι αυτή η ανάπτυξη εξαρτάται από την εξέλιξη της τιμής του Bitcoin, μαζί με την επιτυχία της υποδομής που κατασκευάζεται αυτή τη στιγμή.

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: ARIJIT SARKAR

Article: https://cointelegraph.com/news/bitcoin-network-hash-rate-explodes-to-a-new-all-time-high-of-248-11-eh-s?fbclid=IwAR0WySN1_uJQWbiy0gIcF0uCIB80fegZztNEa0Rye_nLhsgT1JxpMLaksS4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)