Το νέο χαρακτηριστικό επιτρέπει στις επιχειρήσεις να δημιουργούν NFT με ελάχιστη κωδικοποίηση

Πρόσφατα δεδομένα Chainalysis έδειξαν ότι οι χρήστες μετέφεραν κρυπτονομίσματα αξίας άνω των 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων στα έξυπνα συμβόλαια του Ethereum nonfungible token (NFT) το 2021. Αν και αυτό αντικατοπτρίζει την ταχεία ανάπτυξη των NFT, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά εμπόδια όσον αφορά την κοπή αυτών των token και μια startup αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα κάνοντας όλες τις παρασκηνιακές διαδικασίες.

Τα NFT ήταν στη μόδα τους τελευταίους μήνες και οι περισσότεροι ειδικοί συμφωνούν ότι η τάση είναι εδώ για να παραμείνει δεδομένης της δυνατότητας μετασχηματισμού πολλών βιομηχανιών, από την ψηφιακή τέχνη έως τις αλυσίδες εφοδιασμού.

Ενώ η ταχεία ανάπτυξη της αγοράς non fungible token έχει προωθήσει την ανάπτυξη πιο εύχρηστων διαδικασιών για να βοηθήσουν στην ενσωμάτωση ενός ευρύτερου φάσματος χρηστών που δεν είναι απαραιτήτως εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, η κοπή αυτών των token εξακολουθεί να είναι πονοκέφαλος για τους μη μυημένους. Για παράδειγμα, στο Ethereum (ETH), όπου δημιουργούνται τα περισσότερα NFT, οι χρήστες πρέπει πρώτα να κρατούν τον Ether στα ψηφιακά τους πορτοφόλια και να είναι έτοιμοι να πληρώσουν gas fees.

Ευτυχώς, οι περισσότερες προκλητικές διαδικασίες στον τομέα της τεχνολογίας βρίσκουν γρήγορα συντομεύσεις στις μέρες μας και η Tatum προσφέρει μία για τη δημιουργία NFT. Η Tatum – μια ταχέως αναπτυσσόμενη πλατφόρμα που μειώνει την πολυπλοκότητα της ανάπτυξης blockchain – κυκλοφόρησε πρόσφατα το NFT Express, ένα μοναδικό χαρακτηριστικό που επιτρέπει σε προγραμματιστές και επιχειρήσεις να κόβουν NFT χωρίς κωδικοποίηση ή ανάπτυξη έξυπνων συμβάσεων. Οι χρήστες δεν χρειάζεται να περάσουν από το αρχικό βήμα της αγοράς κρυπτονομισμάτων για τα gas fees.

Κάνοντας την κοπή-δημιουργία NFT εύκολη
Η λειτουργία είναι διαθέσιμη για χρήστες με πρόγραμμα Tatum επί πληρωμή και τους επιτρέπει να κόβουν όσα NFT θέλουν. Επί του παρόντος, το NFT Express είναι συμβατό με πέντε blockchains: Ethereum, Polygon (MATIC), Binance Smart Chain (BSC), Celo (CELO) και Harmony (ONE). Με μια απλή κλήση API, το NFT κόβεται μέσα σε δευτερόλεπτα και με τα gas fees να καταβάλλονται από τη μηνιαία κατανομή πίστωσης στο πρόγραμμα Tatum.

Οι χρήστες του Tatum μπορούν να κόψουν αμέτρητα token χωρίς καμία επένδυση κρύπτο. Η λειτουργία είναι ιδανική για μικρές επιχειρήσεις και ιδιώτες που θέλουν να αξιοποιήσουν την τάση NFT προς όφελός τους, αλλά δεν ξέρουν από πού να ξεκινήσουν ή απλώς προτιμούν να αποφύγουν όλα τα εμπόδια που σχετίζονται με τη δημιουργία NFT. Είναι επίσης κατάλληλο για μεγαλύτερες επιχειρήσεις που θέλουν να κόψουν NFT σε κλίμακα σε πολλαπλές αλυσίδες μπλοκ, επιτρέποντάς τους να κόψουν άμεσα όσα NFT θέλουν χωρίς να ανησυχούν για τη διατήρηση επαρκών ποσοτήτων κρύπτο σε κάθε blockchain.

Η εφαρμογή λύσεων NFT δεν είναι απλώς μια κίνηση μάρκετινγκ, καθώς αυτά τα μοναδικά διακριτικά μπορούν να λύσουν πραγματικά προβλήματα που μπορεί να σχετίζονται με προγράμματα πνευματικών δικαιωμάτων ή δημιουργίας εσόδων. Οι μεγάλες εταιρείες διερευνούν ήδη τα πλεονεκτήματα των non fungible tokens, συχνά στο πλαίσιο του metaverse. Για παράδειγμα, η Walmart προετοιμάζει διπλώματα ευρεσιτεχνίας για NFT και ιδιόκτητα κρυπτονομίσματα, ενώ το YouTube εξετάζει την ενσωμάτωση των NFT για να βοηθήσει τους δημιουργούς να αποκτήσουν καλύτερα έσοδα από το περιεχόμενό τους.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Jiri Kobelka αναλογίζεται την εμπειρία του στην ανάπτυξη του χαρακτηριστικού:

«Συνειδητοποιήσαμε ότι μπορούσαμε να εξαλείψουμε πλήρως τις περισσότερες από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις και να παρέχουμε μια απλή, ασφαλή και απρόσκοπτη λύση NFT για οτιδήποτε ήθελαν να δημιουργήσουν. Τώρα, δεν χρειάζεται να προσλαμβάνουν προγραμματιστές blockchain και τα gas fees τους καλύπτονται από τα σχέδιά του Tatum. Πιστεύουμε ότι το NFT Express θα ανοίξει τις πόρτες για αμέτρητες επιχειρήσεις και προγραμματιστές και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που θα το αποκαλύψουμε στο κοινό».

Το NFT Express μειώνει τον χρόνο για την αγορά, το κόστος, την ασφάλεια και τα ρυθμιστικά ζητήματα που συνήθως σχετίζονται με τη δημιουργία εφαρμογών NFT.

Η πλατφόρμα ανάπτυξης που τα έφτιαξε όλα
Το Tatum είναι μια πλατφόρμα ανάπτυξης blockchain που βοηθά τους προγραμματιστές να εξοικονομήσουν χρόνο και κόστος παρέχοντας ένα ενοποιημένο πλαίσιο για περισσότερα από 40 πρωτόκολλα blockchain και χιλιάδες ψηφιακά στοιχεία.

Η βάση χρηστών του έχει αυξηθεί από 4.000 προγραμματιστές σε πάνω από 18.000 προγραμματιστές τον περασμένο χρόνο. Σήμερα, φιλοξενεί πάνω από 1.000 αγορές NFT. Σε περιόδους αιχμής, οι εφαρμογές που βασίζονται στο Tatum επεξεργάζονται 1 δισεκατομμύριο δολάρια την ημέρα και κόβουν 500 NFT ανά δευτερόλεπτο. To Tatum κέρδισε τον Ευρωπαϊκό τελικό του Startup World Cup και το δικαίωμα να διαγωνιστεί στον Παγκόσμιο τελικό το 2022.

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: ANATOL HOOPER

Article: https://cointelegraph.com/news/new-feature-allows-enterprises-mint-nfts-with-minimal-coding?fbclid=IwAR2GkCDwQA6eWorsAuRyOMbZEz2vL3R_swaThLVXY-jwrMhoHv9mxetWGmQ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)