Οι φάλαινες Bitcoin ναυάγουν τις αρκούδες, αυτό συνέβη την τελευταία φορά που ήταν ενεργές

Οι φάλαινες Bitcoin έχουν ενεργοποιηθεί για άλλη μια φορά. Ενώ η δραστηριότητα των φαλαινών είναι φυσιολογική και αναμενόμενη, ο ρυθμός με τον οποίο αγοράζουν και συσσωρεύουν νομίσματα μπορεί να υποδηλώνει περαιτέρω κίνηση στην αγορά. Δεδομένου ότι αυτοί οι επενδυτές ελέγχουν έναν αρκετά μεγάλο όγκο ώστε να επηρεάσει την τιμή του bitcoin, η παρακολούθηση κάθε κίνησής τους μπορεί να είναι επωφελής, καθώς φαίνεται να παρακάμπτει τα δεδομένα.

Όταν οι φάλαινες αρχίζουν να μετακινούν BTC σε μεγάλους όγκους, μπορεί είτε να σηματοδοτήσει ένα pump στην αγορά είτε ένα dump. Στο ίδιο πνεύμα, μπορεί επίσης να είναι ποιος με πόσα χρήματα ασχολείται με το ψηφιακό στοιχείο. Αυτές οι διευθύνσεις που διαθέτουν 1.000 ή περισσότερα bitcoin στο υπόλοιπό τους έχουν επηρεάσει σημαντικά την κίνηση της αγοράς με την τάση συσσώρευσής τους στο παρελθόν. Τώρα, πάλι, έχουν αρχίσει να συσσωρεύουν.

Οι φάλαινες Bitcoin συσσωρεύουν
Η Santiment ανέφερε ότι οι μέγα φάλαινες bitcoin βγαίνουν από το καβούκι τους για να αποθηκεύσουν περισσότερο από το περιουσιακό στοιχείο. Αυτές οι φάλαινες που κατέχουν τουλάχιστον 1.000 BTC στα υπόλοιπά τους έχουν δεσμευτεί να αγοράσουν bitcoin με γρήγορους ρυθμούς. Σε διάστημα 7 ημερών, αυτά τα πορτοφόλια έχουν αποθηκεύσει περισσότερα από 220.000 BTC.

Αυτό έρχεται σε μια εποχή που η τιμή του bitcoin είχε πέσει και η αγορά είχε βυθιστεί σε ακραίο φόβο. Αυτό σήμαινε ότι πολλοί επενδυτές ήταν επιφυλακτικοί σχετικά με τη διάθεση χρημάτων στην αγορά. Αλλά όχι αυτές οι φάλαινες από ότι φαίνεται. Σε μια από τις πιο γρήγορες τάσεις συσσώρευσης, αυτές οι φάλαινες έχουν πλέον προσθέσει συνολικά το 1,06% της συνολικής προσφοράς του BTC σε λίγο περισσότερο από ένα μήνα.

Η Santiment σημειώνει ότι η τελευταία φορά που καταγράφηκε μια τάση ταχείας συσσώρευσης όπως αυτή ήταν πριν από δύο χρόνια, τον Δεκέμβριο του 2019.

Τι συνέβη την τελευταία φορά που συσσώρευσαν οι φάλαινες;
Όπως συμβαίνει με όλα τα ιστορικά δεδομένα, η συσσώρευση bitcoin από αυτές τις φάλαινες είχε συχνά βαθύ αντίκτυπο στην αγορά. Η αγορά τόσο μεγάλης ποσότητας BTC σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα θα έχει αναμφίβολα επιπτώσεις στην προμήθεια του ψηφιακού στοιχείου και κατ’ επέκταση στην αξία του περιουσιακού στοιχείου.

Όπως σημειώνεται στην έκθεση της Santiment, οι φάλαινες bitcoin είχαν κάνει το ίδιο πράγμα στις 23 Δεκεμβρίου 2019. Τώρα, αυτή ήταν μια κομβική στιγμή για το επόμενο bull run όπως είχε ξεκινήσει τον επόμενο χρόνο. Σημειώθηκε σημαντική άνοδος στην αξία του ενεργητικού μετά την ταχεία συσσώρευση από τις φάλαινες. Αυτό είχε δει μια ανοδική τάση που συνεχίστηκε έως ότου η αγορά εισήλθε σε ένα πλήρες bull run.

Bitcoin price chart from TradingView.com

Οι φάλαινες συσσωρεύουν BTC πριν από το ράλι του 2020 | Πηγή: BTCUSD στο TradingView.com

Αυτό δεν σημαίνει ότι ένα bull run αναμένεται να ακολουθήσει αμέσως μια τέτοια τάση συσσώρευσης. Ωστόσο, δείχνει μια ισχυρή συσχέτιση ότι μια τάση όπως αυτή όπου η προσφορά μειώνεται συμβάλλει στο να σηματοδοτήσει μια μετέπειτα ανάπτυξη για ένα περιουσιακό στοιχείο.

Σε συνδυασμό με το κλίμα της αγοράς που βγαίνει από την περιοχή φόβου στο θετικό, οι δείκτες δείχνουν προς μια συνεχή ανοδική τάση. Αν και μόνο ένα διάλειμμα πάνω από 46.000 $ θα σήμαινε ότι ο ταύρος-bull έχει ουσιαστικά πυροδοτηθεί.

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: Best Owie

Article: https://www.newsbtc.com/news/bitcoin/bitcoin-whales-wreck-bears-this-is-what-happened-last-time-they-were-active/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)