Η Ρωσία κινείται προς την αναγνώριση των κρυπτονομισμάτων ως μορφή νομίσματος

Η ρωσική κυβέρνηση και η κεντρική τράπεζα της χώρας κατέληξαν σε συμφωνία για τη σύνταξη νομοθεσίας ή την τροποποίηση υφιστάμενων νόμων που αναγνωρίζουν τα κρυπτονομίσματα ως μορφή νομίσματος, σύμφωνα με δήλωση την Τρίτη.

Η συμφωνία είναι μια σημαντική ανατροπή αφού η Τράπεζα της Ρωσίας πρότεινε τον περασμένο μήνα την απαγόρευση των εξορυκτών και πολλών άλλων κρυπτονομισμάτων λόγω ανησυχιών ότι θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Kommersant ανέφερε για πρώτη φορά την ανακοίνωση την Τρίτη. Είναι κατανοητό ότι τα κρυπτονομίσματα πρέπει να ταξινομηθούν ως «ανάλογα νομισμάτων» και όχι ως χρηματοοικονομικά ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, η νομοθεσία θα καταρτιστεί το αργότερο έως τις 18 Φεβρουαρίου.

Ο κανονισμός της Ρωσίας θα επιδιώξει να ενσωματώσει έναν μηχανισμό για την κυκλοφορία ψηφιακών νομισμάτων στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας διασφαλίζοντας παράλληλα τον έλεγχο των ταμειακών ροών των πιστωτικών ιδρυμάτων, αναφέρει μια πρόχειρη μετάφραση ενός συνοδευτικού σχεδίου εγγράφου.

«Η θέσπιση κανόνων για την κυκλοφορία των κρυπτονομισμάτων και τα μέτρα ελέγχου θα ελαχιστοποιήσουν την απειλή για τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος και θα μειώσουν τη χρήση των κρυπτονομισμάτων για παράνομους σκοπούς, καθώς είναι αδύνατη η πλήρης απαγόρευση του τμήματος των λειτουργιών που σχετίζονται με την κυκλοφορία τους».

Η χρήση των Crypto ως νόμισμα θα είναι δυνατή μόνο μετά από κατάλληλους ελέγχους ταυτότητας μέσω του τραπεζικού συστήματος της χώρας ή αδειοδοτημένων διαμεσολαβητών, ενώ οι λειτουργίες που υπερβαίνουν τα 600.000 ρούβλια (8.016 $) πρέπει να δηλώνονται, σύμφωνα με το έγγραφο.

Η συναλλαγή εκτός αυτών των προτεινόμενων νομικών παραμέτρων θα θεωρηθεί ποινικό αδίκημα και αναμένεται να επιβληθούν πρόστιμα για την παράνομη αποδοχή κρυπτονομισμάτων ως μέσου πληρωμής.

Αξιωματούχοι δήλωσαν επίσης ότι ο κανονισμός θα διασφαλίσει την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών στο πλαίσιο ενός καθεστώτος αδειοδότησης που απευθύνεται σε παρόχους κρυπτονομισμάτων. Οι πάροχοι θα πρέπει να διαθέτουν «οικονομικούς αερόσακους» όσον αφορά τη ρευστότητα και το επαρκές κεφάλαιο.

«Η πλήρης απουσία ρύθμισης αυτού του κλάδου, καθώς και η θέσπιση απαγόρευσης, θα οδηγήσει σε αύξηση του μεριδίου της παραοικονομίας, αύξηση των υποθέσεων απάτης και αποσταθεροποίηση του κλάδου συνολικά», αναφέρει το έγγραφο. .

Υπάρχουν πρόσθετα σχέδια για την εισαγωγή μιας «υποχρέωσης» για τους συμμετέχοντες στην αγορά να εκπαιδεύουν τους πολίτες της Ρωσίας σχετικά με τους κινδύνους που συνδέονται με τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

Στη διαδικασία λήψης αποφάσεων συμμετείχαν πολλές ρωσικές ρυθμιστικές αρχές και νομοθέτες, όπως το Υπουργείο Οικονομικών, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας, το Υπουργείο Εσωτερικών, η Ομοσπονδιακή Φορολογική Υπηρεσία και άλλοι.

«Η εφαρμογή της ιδέας θα εξασφαλίσει τη δημιουργία του απαραίτητου ρυθμιστικού πλαισίου, θα βγάλει τη βιομηχανία ψηφιακών νομισμάτων από τη σκιά και θα δημιουργήσει τη δυνατότητα νόμιμων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: Sebastian Sinclair

Article: https://blockworks.co/russia-moves-to-recognize-crypto-as-a-form-of-currency/?fbclid=IwAR3Q_n_hZORoLIeSE9jwumVutsauZcH7Uhf3I1TGNR-m0OqO8ngZXkznUkI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)