Η ανακοίνωση ανέφερε ότι η αρχή πίσω από τη νέα υπηρεσία είναι ότι η πραγματική πληρωμή και η υποκείμενη τεχνολογία της «μετατρέπονται από ένα απαραίτητο βοηθητικό πρόγραμμα υπηρεσίας σε πραγματικό κανάλι επικοινωνίας peer-to-peer μεταξύ του εμπόρου και του καταναλωτή».
Η εφαρμογή θα επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν σταθερά νομίσματα όπως το USDC από τα κρυπτονομισματικά τους πορτοφόλια απευθείας στον λογαριασμό ενός εμπόρου, όπου διακανονίζονται σχεδόν αμέσως με πολύ χαμηλές χρεώσεις συναλλαγών.
Η επόμενη φάση της ανάπτυξής του θα επιτρέψει στους εμπόρους να στείλουν περιουσιακά στοιχεία κρυπτονομισμάτων πίσω στους καταναλωτές, «πράγμα που θα ανοίξει νέες δυνατότητες στο εμπόριο που δεν ήταν δυνατές στο παρελθόν», σύμφωνα με τον Sheraz Shere, επικεφαλής πληρωμών της Solana Labs.
Η Shere εργάστηκε στο παρελθόν στην American Express και την Google, βοηθώντας στην κυκλοφορία του Wallet και του Google Pay.
Στον κόσμο των πληρωμών
Το Solana Pay εισέρχεται σε ένα πολυσύχναστο οικοσύστημα υπαρχουσών εφαρμογών πληρωμών όπου κυριαρχούν επί του παρόντος οι τεχνολογικοί γίγαντες Apple και Google. Υπάρχει επίσης ένας αριθμός άλλων τεράστιων παικτών πληρωμών όπως η PayPal, η οποία φέρεται να δουλεύει στο δικό της token, η Venmo, η Wise, το Cash App και το Stripe.
Ωστόσο, πολύ λίγα από αυτά υποστηρίζουν κρυπτονομίσματα εγγενώς, οπότε το Solana στοχεύει να γεφυρώσει αυτό το χάσμα, ενώ υπερβαίνει την απλή πληρωμή με κρυπτονομίσματα. Ο Shere είπε:
«Οι έμποροι ήταν σε θέση να δέχονται κρυπτονομίσματα εδώ και χρόνια, αλλά η αποδοχή συνήθως σημαίνει να εγκατασταθούν σε μη σταθερά νομίσματα, να ανταλλάξουν έναν ενδιάμεσο με έναν άλλο και να κολλήσουν τετράγωνα μανταλάκια και στρογγυλές τρύπες».
Πρόσθεσε ότι οι έμποροι θα πρέπει επίσης να επωφεληθούν από τα πλεονεκτήματα των αποκεντρωμένων πληρωμών κρυπτονομισμάτων, όπως «εξοικονόμηση κόστους δικτύου, παραγωγή απόδοσης DeFi, μηδενική ευθύνη απάτης, άμεσος διακανονισμός και ιδιοκτησία της σχέσης με τον πελάτη».
Το Solana Pay θα λειτουργεί κυρίως με USDC, αλλά θα επιτρέπει επίσης και άλλα στοιχεία κρυπτονομισμάτων που σχετίζονται με το δίκτυο, όπως SOL, FTT, SRM. Οι τιμές SOL σημείωσαν άνοδο 4% την ημέρα για να φτάσουν τα 110 $ κατά τη στιγμή της γραφής, ωστόσο, το περιουσιακό στοιχείο εξακολουθούσε να διαπραγματεύεται με πτώση 58% από το υψηλότερο όλων των εποχών της 6ης Νοεμβρίου.
Δυστυχήματα απόδοσης Solana
Το Solana έχει συχνά ονομαστεί «δολοφόνος του Ethereum» λόγω της υψηλότερης απόδοσης του, αλλά έχει επίσης υποστεί μια σειρά από διακοπές δικτύου πρόσφατα, γεγονός που καθιστά αυτό το όνομα εξαιρετικά αμφισβητήσιμο.
Στα τέλη Ιανουαρίου, το δίκτυο υπέστη διακοπή 48 ωρών που προκλήθηκε από ρομπότ arbitrage που στέλνουν ανεπιθύμητα μηνύματα στο σύστημα. Αυτό ακολούθησε μια επίθεση DDOS που το χτύπησε νωρίτερα τον ίδιο μήνα. Το Σολάνα επίσης κατέρρευσε τον Σεπτέμβριο και τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους λόγω παρόμοιων προβλημάτων υπερφόρτωσης, οπότε ίσως δεν είναι ακόμα έτοιμο να “σκοτώσει το Ethereum”.
Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.
Author: Martin Young – CryptoPotato