Άνοδος του Web3: Τα Metaverse tokens αυξάνονται καθώς η τιμή της μετοχής της Meta πέφτει

Η Meta Platforms, η μητρική εταιρεία του Facebook, σημείωσε τη μεγαλύτερη μονοήμερη πτώση στην αγοραία αξία για μια εταιρεία των Ηνωμένων Πολιτειών με πτώση 26% στις τιμές των μετοχών την Πέμπτη, αφού ο τεχνολογικός γίγαντας αποκάλυψε απογοητευτικά κέρδη και μείωση των καθημερινών ενεργών χρηστών .

Η Meta άλλαξε το όνομά της από Facebook στα τέλη του 2021 για να σηματοδοτήσει τα σχέδιά της να επικεντρωθεί στο metaverse και οι αγώνες της συνέπεσαν με διψήφια ποσοστιαία κέρδη για τους αποκεντρωμένους ανταγωνιστές της, The Sandbox και Decentraland.

Η Meta ανέφερε συνολικά έσοδα 33,67 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το 4ο τρίμηνο του 2021, σε σύγκριση με 28 δισεκατομμύρια δολάρια το προηγούμενο έτος. Ωστόσο, τα καθαρά κέρδη της μειώθηκαν στα 10,28 δισεκατομμύρια δολάρια, από 11,2 δισεκατομμύρια δολάρια πριν από 12 μήνες.

Για πρώτη φορά, η Meta παρουσίασε ένα τμήμα στην έκθεση κερδών της για την επιχείρηση έρευνας και ανάπτυξης εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας, Reality Labs. Είδε ζημίες που ξεπέρασαν τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια, από 6,6 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020. Ωστόσο, είναι μόνο στα πρώτα στάδια της δημιουργίας των θεμελίων για την τεχνολογία metaverse, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης ενός απτικού γαντιού, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να «αγγίζουν» αντικείμενα στο metaverse.

Μιλώντας με την Cointelegraph, ο πρόεδρος και συνιδρυτής της Animoca Brands Yat Siu, πρότεινε ότι η απότομη πτώση της τιμής της μετοχής της Meta μπορεί να αντιπροσωπεύει μια ευρύτερη τάση στην οποία οι χρήστες αρχίζουν να αμφισβητούν το συγκεντρωτικό μοντέλο Web2:

«Είναι ένα σύστημα που δεν μοιράζεται κανένα ουσιαστικό μέρος της ιδιοκτησίας ή της αξίας του δικτύου, το οποίο τελικά θα οδηγήσει σε παρακμή καθώς οι χρήστες αναζητούν καλύτερες επιλογές».
«Καθώς οι άνθρωποι εξακολουθούν να είναι πιθανό να περνούν ακόμη περισσότερο χρόνο στο διαδίκτυο, το ερώτημα είναι πού και πώς; Αυτό είναι μια πρώιμη ένδειξη ότι απομακρύνονται από το Web 2.0 και το λογικό συμπέρασμα για το πού να πάει για έναν αυξανόμενο αριθμό είναι το Web3», πρόσθεσε.

Ο Siu υποστήριξε ότι εταιρείες Web2 όπως η Meta και η Apple «χάνουν τους καλύτερους ανθρώπους τους» από εταιρείες και πρότζεκτ Web3:

«Το Web 3 και το ανοιχτό metaverse είναι κάτι περισσότερο από έναν ακόμη κύκλο προϊόντων – είναι ένα κίνημα – και είναι δύσκολο να καταπολεμήσεις κάτι τέτοιο ως μια ενιαία εταιρεία».

Metaverse υποστηριζόμενα από κρυπτονομίσματα
Η Decentraland, μια πλατφόρμα metaverse που βασίζεται στο Ethereum, είδε την τιμή του token της, MANA, να αυξάνεται πάνω από 20% τις τελευταίες επτά ημέρες, αυξάνοντας από το χαμηλό των 2,19 $ σε πρόσφατα επίπεδα υποστήριξης γύρω στα 2,60 $.

Παρομοίως, τα SAND tokens για το The Sandbox, έναν από τους κύριους ανταγωνιστές του Metaverse της Decentraland, σημείωσαν κέρδος 17,5% σε επτά ημέρες, εισερχόμενοι το Σαββατοκύριακο στο χαμηλό των 3,31 $ πριν εκτιναχθούν σε υψηλό πάνω από $4, βλέποντας τώρα επίπεδα υποστήριξης γύρω στα $3,60.

Εκτός από το Meta, άλλοι παράγοντες επηρεάζουν τις τιμές για ΜΑΝΑ και SAND αυτή την εβδομάδα. Η Decentraland κυκλοφόρησε το Manifesto του 2022, ανακοινώνοντας μια πρωτότυπη εφαρμογή για κινητά, βελτιώσεις στην εμπειρία παιχνιδιού της, μεγαλύτερη χρησιμότητα non fungible tokens (NFT) και βελτιώσεις πρωτοκόλλου.

Η ομάδα του Sandbox ανακοίνωσε μια συνεργασία με το UniX Gaming, έναν αποκεντρωμένο αυτόνομο οργανισμό, και την κυκλοφορία περισσότερης «γης» στο metaverse του που έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη.

Η Animoca Brands κατέχει το The Sandbox και υπήρξαν ανεπιβεβαίωτες φήμες νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι η Meta θα εξαγόραζε την πλατφόρμα metaverse. Ωστόσο, ο Siu έκλεισε αμέσως αυτές τις φήμες την Πέμπτη.

Εκτός Meta, άλλες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένης της Apple και της Microsoft, μπαίνουν στον χώρο. Ο γίγαντας της ψυχαγωγίας Disney φαίνεται επίσης να προετοιμάζεται για μια μετάβαση στο metaverse, με μια πρόσφατη αγγελία εργασίας για έναν διευθυντή επιχειρηματικής ανάπτυξης που αναζητά κάποιον που «να βοηθήσει να ηγηθεί των προσπαθειών της Disney στον χώρο των NFT».

Δεν είναι αμέσως ξεκάθαρο εάν οι προσπάθειες της Disney θα μπορούσαν να σχετίζονται με το προγραμματισμένο έργο της επαυξημένης πραγματικότητας χωρίς ακουστικά, το οποίο αποκαλύφθηκε από τις καταθέσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας.

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: BRIAN QUARMBY

Article: https://cointelegraph.com/news/rise-of-web3-metaverse-tokens-surge-as-meta-s-share-price-plunges?fbclid=IwAR1TSREKI6WvPZ_hTGCxyN1oyceNGW219saIPfI2Fw3P60rLumdoY3qf9XI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)