Η τιμή του Bitcoin αυξάνεται καθώς το Ελ Σαλβαδόρ απορρίπτει την έκκληση του ΔΝΤ να καταργήσει το BTC

Το Bitcoin άρχισε να ανεβαίνει με την είδηση ​​ότι το Ελ Σαλβαδόρ απέρριψε το αίτημα του ΔΝΤ να σταματήσει το BTC ως νόμιμο νόμισμα. Σε απάντηση, το Bitcoin αυξήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο τιμών 14 ημερών, προσθέτοντας περισσότερα από ένα τέταρτο τρισεκατομμύριο δολάρια ΗΠΑ στην αγορά κρυπτονομισμάτων.

Η τάση των τιμών ακολουθεί τον πιο αξιοθρήνητο μήνα για τα κρυπτονομίσματα από τον Μάρτιο του 2020. Εκείνη την εποχή, το Bitcoin έφτασε σε επίπεδο τιμής 5.000 δολαρίων λόγω πανικού που ξεπούλησε μετά την απειλή της πανδημίας Covid-19. Μετά από αυτό, το Bitcoin αυξήθηκε και πέτυχε το υψηλότερο επίπεδο τιμής όλων των εποχών των 69.000 $ τον Νοέμβριο του 2021.

Αλλά σύντομα μετά από αυτό, το Bitcoin ξεκίνησε μια καθοδική πορεία, φθάνοντας στο χαμηλότερο επτά μηνών των 33.000 $ στις 24 Ιανουαρίου 2022. Ωστόσο, την ίδια μέρα, το Bitcoin ξεκίνησε μια ανοδική τάση και σταδιακά έφτασε σε επίπεδο τιμής 39.000 $ την Τρίτη 01 Φεβρουαρίου, 2022, παρουσιάζοντας θετική ανάπτυξη της αγοράς κρυπτονομισμάτων.

Bitcoin Price
Η τιμή του Bitcoin έφτασε σήμερα το επίπεδο των 39.000 $. Πηγή: Tradingview.com

Η ανάκτηση της τιμής του Bitcoin ξεκίνησε αφού το Ελ Σαλβαδόρ απέρριψε το αίτημα του ΔΝΤ να αποσύρει το Bitcoin ως μέσο ανταλλαγής. Το Ελ Σαλβαδόρ είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που το κάνει αυτό μετά από πολλούς μήνες.

Αντίδραση του Ελ Σαλβαδόρ μετά την έκκληση του ΔΝΤ να απορρίψει το Bitcoin
Η απόφαση να υιοθετηθεί το Bitcoin ως επίσημο νόμισμα συναντήθηκε με σκληρή αντίσταση από πολλές κυβερνήσεις, αλλά φαίνεται ότι το Ελ Σαλβαδόρ ακολουθεί μια διαφορετική προσέγγιση. Ο υπουργός Οικονομικών Αλεχάντρο Ζελάγια λέει ότι η χώρα του βλέπει τα κρυπτονομίσματα όχι μόνο για οικονομικές συναλλαγές και επενδύσεις, αλλά αγκαλιάζει επίσης αυτή τη νέα τεχνολογική πρόοδο.

Σε μια τοπική τηλεοπτική συνέντευξη, πρόσθεσε αναφερόμενος στο ρεπορτάζ του AP.

«Οι χώρες είναι κυρίαρχα έθνη και λαμβάνουν κυρίαρχες αποφάσεις σχετικά με τη δημόσια πολιτική. Κανένας διεθνής οργανισμός δεν πρόκειται να μας αναγκάσει να κάνουμε τίποτα, απολύτως τίποτα».

Το ΔΝΤ ανέφερε πολλούς κινδύνους σχετικά με την προστασία των καταναλωτών, τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και την οικονομική ακεραιότητα ως λόγους για τους οποίους δεν υιοθετήθηκε το Bitcoin. Επιπλέον, το ΔΝΤ πρόσθεσε ότι υπάρχουν υψηλές διακυμάνσεις στις τιμές των κρυπτονομισμάτων και οι εγκληματίες μπορούν να το χρησιμοποιήσουν κατάχρηση για τις παράνομες δραστηριότητές τους.

Το ΔΝΤ είχε ήδη προειδοποιήσει το Ελ Σαλβαδόρ ότι η εμπλοκή του στο Crypto θα μπορούσε να προκαλέσει εμπόδιο στη λήψη δανείου από διεθνείς οργανισμούς.

Ο Μάρκους Σωτηρίου, Βρετανός αναλυτής ψηφιακών νομισμάτων στο GlobalBlock, είπε:

«Φαίνεται ότι το Ελ Σαλβαδόρ μπορεί να μην χρειάζεται πλέον τα αναγκαστικά δάνεια από το ΔΝΤ εκδίδοντας το καινοτόμο ομόλογο Bitcoin. Αυτό το ομόλογο τους επιτρέπει να συγκεντρώσουν κεφάλαια για να δημιουργήσουν υποδομές εξόρυξης».

Η συνεχής παγκόσμια αποδοχή κρυπτονομισμάτων και οι φήμες ότι οι χώρες της Λατινικής Αμερικής δέχονται το Bitcoin ως επίσημη πηγή ανταλλαγής αποτελούν σημαντικές ανησυχίες του ΔΝΤ.

Ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ, Nayib Bukele, μοιράστηκε ένα meme από τους Simpsons στο Twitter. Η λεζάντα του έγραφε «Σε βλέπω ΔΝΤ» και απάντησε με γέλια.

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: Dan B

Article:  https://www.newsbtc.com/news/bitcoin-price-rises-as-el-salvador-rejects-imf-call-to-ditch-btc/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)