Η Ινδία υιοθετεί το Crypto, εισάγει το «Crypto Tax» στον προϋπολογισμό της Ένωσης για το 2022

Η Ινδία στον προϋπολογισμό της Ένωσης για το 2022 αποφάσισε να εισαγάγει έναν «Φόρο Κρυπτονομισμάτων». Η υπουργός Οικονομικών Nirmala Sitharaman πρότεινε φόρο 30% σε οποιοδήποτε εισόδημα από τη μεταφορά εικονικών ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Δεν επιτρέπονται φορολογικές εκπτώσεις ή απαλλαγές εκτός από το κόστος απόκτησης, σύμφωνα με τον Sitharaman.

Με αυτήν την απόφαση, έχει αντιμετωπιστεί μεγάλη ασάφεια γύρω από τα κρυπτονομίσματα, διασφαλίζοντας καλύτερη σαφήνεια σχετικά με το πώς ακριβώς θα φορολογούνται τα κρυπτονομίσματα στην Ινδία.

Τα κρυπτονομίσματα στην Ινδία είχαν αποκτήσει τεράστια δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια, με πάνω από 10 crore (κρορ) επενδυτές κρυπτονομισμάτων. Η Ινδία τυχαίνει επί του παρόντος να είναι μία από τις μεγαλύτερες αγορές για ψηφιακά διακριτικά.

Η Ινδία για πολύ καιρό ήταν ασαφής σχετικά με το φορολογικό καθεστώς για τα κρυπτονομίσματα. Οι επενδυτές έχουν τώρα ένα συγκεκριμένο φορολογικό πλαίσιο στο οποίο πρέπει να αναφέρονται για αυτές τις εικονικές επενδύσεις περιουσιακών στοιχείων.

Τι ακριβώς σημαίνει αυτός ο προτεινόμενος φόρος κρυπτονομισμάτων

«Η προτεινόμενη ενότητα 115BBH επιδιώκει να προβλέψει ότι όταν το συνολικό εισόδημα ενός αξιολογούμενου περιλαμβάνει οποιοδήποτε εισόδημα από μεταβίβαση οποιουδήποτε εικονικού ψηφιακού περιουσιακού στοιχείου, ο πληρωτέος φόρος εισοδήματος θα είναι το άθροισμα του ποσού του φόρου εισοδήματος που υπολογίζεται στο εισόδημα μεταβίβασης οποιουδήποτε εικονικού ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο με συντελεστή 30% και το ποσό του φόρου εισοδήματος με τον οποίο θα χρεωνόταν ο αξιολογούμενος εάν το συνολικό εισόδημα του αξιολογούμενου είχε μειωθεί κατά το άθροισμα των εσόδων από τη μεταφορά εικονικού ψηφιακού περιουσιακού στοιχείου», αναφέρεται στην Ένωση Δημοσιονομικό μνημόνιο.

Υπάρχει αρκετή διαφάνεια όσον αφορά την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο θα φορολογούνται οι συναλλαγές κρυπτονομισμάτων, ωστόσο, οι φορολογικοί κανόνες για τη δωρεά περιουσιακών στοιχείων κρυπτονομισμάτων δεν έχουν αποκαλυφθεί ακόμη. Η Ινδία θα εισαγάγει επίσης το TDS που θα βοηθήσει κυρίως την κυβέρνηση να παρακολουθεί στενά τις συναλλαγές κρυπτoνομισμάτων.

«Η φορολογική σαφήνεια είναι μια ευπρόσδεκτη κίνηση. Συνολικά, είναι μεγάλη ανακούφιση να βλέπουμε ότι η κυβέρνησή μας υιοθετεί την προοδευτική στάση να προχωρήσει προς την κατεύθυνση της καινοτομίας. Με τη φορολογία, η κυβέρνηση νομιμοποιεί τη βιομηχανία σε μεγάλο βαθμό. Η πλειονότητα των ανθρώπων, ειδικά οι εταιρείες, που κάθονται στο περιθώριο λόγω αβεβαιοτήτων θα μπορούν πλέον να συμμετέχουν στα κρυπτονομίσματα. Συνολικά, είναι μια θετική κίνηση για τον κλάδο», δήλωσε ο Nischal Shetty, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της WazirX

Ενώ η φορολογία του 30% είναι αρκετά υψηλό ποσό, εξακολουθεί να θεωρείται θετική κίνηση από την ινδική κυβέρνηση. Πολλοί πιστεύουν επίσης ότι με τη φορολόγηση των κρυπτονομισμάτων, η Ινδία πλησιάζει από πολλές απόψεις στην υιοθεσία.

Το σχέδιο της Ινδίας να ξεκινήσει ένα CBDC
Η Nirmala Sitharaman είχε επίσης μιλήσει για την εισαγωγή ενός ψηφιακού νομίσματος της Κεντρικής Τράπεζας μαζί με τη φορολόγηση των κρυπτονομισμάτων. Αυτό ευθυγραμμίζεται με το σχέδιο του Κέντρου να αποκτήσει το δικό του ψηφιακό νόμισμα fiat, για να διασφαλίσει ότι η χρήση ιδιωτικών εικονικών νομισμάτων ως νόμιμο χρήμα δεν θα βρει τη θέση της στην Ινδία.

Η Ινδία έχει πλέον προσχωρήσει σε χώρες όπως η Κίνα και ακόμη και η Ρωσία όσον αφορά την προώθηση των CBDC. Με τις νεότερες τεχνολογίες, η Ινδία προσπαθεί να έχει τα δικά της ψηφιακά νομίσματα που θα κάνουν τις συναλλαγές ευκολότερες και απρόσκοπτες.

Η συνολική κίνηση στη φορολογία του εισοδήματος από κρυπτονομίσματα με τόσο υψηλό φορολογικό συντελεστή μπορεί να είχε ανακουφίσει πολλούς λάτρεις των κρυπτονομισμάτων καθώς η Ινδία αποφάσισε να υιοθετήσει οριστικά και νόμιμα τα κρυπτονομίσματα. Ωστόσο, αυτή η κίνηση θα μπορούσε να είναι αρκετά επιζήμια για τους traders κρυπτονομισμάτων.

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: anushsamal

Article:https://bitcoinist.com/india-adopts-crypto-introduces-crypto-tax/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)