Η Morgan Stanley βλέπει αγορά Metaverse 8 τρισεκατομμυρίων δολαρίων — Μόνο στην Κίνα

Το metaverse ήταν ένας όρος με κουμπιά, με εταιρείες που κυμαίνονται από τη Meta έως τη Microsoft να το χρησιμοποιούν στα επιχειρηματικά τους σχέδια. Αλλά πρόσφατα τεράστιες επενδυτικές τράπεζες όπως η Morgan Stanley το έχουν προσθέσει επίσης στο λεξικό τους.

Ο γίγαντας της Wall Street είπε σε ένα σημείωμα προς τους επενδυτές ότι ο εκκολαπτόμενος εικονικός χώρος μόνο στην Κίνα θα γίνει μια αγορά 8 τρισεκατομμυρίων δολαρίων στο μέλλον – η ίδια αποτίμηση της επενδυτικής τράπεζας Goldman Sachs πρόσφατα προέβλεψε ότι το metaverse θα αξίζει παγκοσμίως.

Η πραγματική αξία θα μπορούσε να είναι ακόμη υψηλότερη: η Morgan Stanley είπε ότι απέκλεισε τα NFT από την αποτίμησή της στο μετασχηματισμό επειδή «ο περιορισμός στα κρυπτονομίσματα δημιουργεί αβεβαιότητα σχετικά με την πιθανή ευκαιρία «blue-sky» σε non fungible tokens». Αποκλείστηκαν επίσης νέες εταιρείες, όπως εικονικές συναυλίες και άλλα ψηφιακά συλλεκτικά αντικείμενα.

Αναλυτές στην επενδυτική τράπεζα προβλέπουν ότι η αρχική συνολική διευθυνσιοδοτούμενη αγορά (TAM) του metaverse στην Κίνα θα είναι περίπου 4 τρισεκατομμύρια δολάρια, καθώς αντικαθιστά το Διαδίκτυο για κινητά με μια πιο «καθηλωτική εμπειρία».

Μόλις το metaverse αρχίσει να διακόπτει τη δραστηριότητα εκτός σύνδεσης, όπως δοκιμές οχημάτων, επιδείξεις ακινήτων και εκπαίδευση, αυτή η ευκαιρία θα αυξηθεί στα 8 τρισεκατομμύρια δολάρια.

«Το metaverse θα γίνει η πλατφόρμα επόμενης γενιάς που θα αντικαταστήσει το κινητό Διαδίκτυο», ανέφερε το σημείωμα. «Αναμένουμε ότι η metaverse TAM θα ​​είναι επεκτατική και θα υπερβαίνει την τρέχουσα αγορά διαδικτυακής κατανάλωσης, η οποία κυριαρχείται κυρίως από το ηλεκτρονικό εμπόριο και τις δαπάνες διαδικτυακής ψυχαγωγίας».

Τα ακουστικά παρέχουν έγκαιρη έκθεση
Τα ακουστικά εικονικής πραγματικότητας προσφέρουν στους επενδυτές έγκαιρη έκθεση στο metaverse, σύμφωνα με την τράπεζα, η οποία περιέγραψε την τεχνολογία ως «εισιτήριο εισόδου στο metaverse». Αυτές περιλαμβάνουν επενδύσεις σε υλικό όπως οι Goertek, Sunny και Luxshare, μαζί με ημιαγωγούς όπως MediaTek, Will και TSMC.

Ο Garrette David, συνιδρυτής της startup Web3 Atomic Form, περιέγραψε τις αναφορές της τράπεζας για το metaverse ως «τεράστιο θετικό», προσθέτοντας ότι σηματοδοτεί θεσμική υιοθέτηση του κρυπτονομίσματος ως κατηγορίας περιουσιακών στοιχείων γενικά.

«Δεδομένης της ταχύτητας με την οποία το αναφέρουν, θα έλεγα ότι είμαστε σίγουρα mainstream», είπε ο David στο Blockworks.

«Χρειάστηκαν χρόνια στις τράπεζες για να πουλήσουν δημόσια συμφέροντα ή να σχολιάσουν τα οικονομικά στοιχεία πίσω από τα δημόσια δίκτυα και τα blockchain».

Ωστόσο, η Morgan Stanley είπε ότι η επικρατούσα υιοθέτηση του metaverse «θα διαρκέσει πολύ, δεδομένων των μεγάλων τεχνολογικών και ρυθμιστικών εμποδίων».

«Ζούμε ήδη σε έναν ψηφιακό κόσμο, ξοδεύουμε πάνω από έξι ώρες την ημέρα online, επομένως η μαζική υιοθέτηση του metaverse θα απαιτήσει σημαντικά καλύτερη εμπειρία σε σύγκριση με τις τρέχουσες προσφορές διαδικτύου για κινητά», ανέφερε το σημείωμα.

Τα πιθανά ρυθμιστικά εμπόδια περιλαμβάνουν την «αυξανόμενη εστίαση της κινεζικής κυβέρνησης στον εθισμό των ανηλίκων, την προστασία προσωπικών πληροφοριών, την ασφάλεια δεδομένων [και] το άνοιγμα του οικοσυστήματος».

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author:

Article: https://blockworks.co/morgan-stanley-sees-8-trillion-metaverse-market-eventually/?fbclid=IwAR3Fuj1qpx_JXR2sTsjbgCG5PB9KnQr8x_FED_hPq9WwzIZGAwpHVThYK9I

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)