Επίκειται εκτελεστικό διάταγμα κρυπτονομισμάτων των ΗΠΑ — 5 πράγματα που πρέπει να παρακολουθήσετε στο Bitcoin αυτήν την εβδομάδα

Το Bitcoin (BTC) ξεκινά μια νέα εβδομάδα με μεγάλη έκρηξη — αλλά όχι προς τη σωστή κατεύθυνση για τους ταύρους.

Ωστόσο, ένα πολλά υποσχόμενο Σαββατοκύριακο είδε το BTC/USD να προσελκύει προειδοποιήσεις σχετικά με ψευδείς κινήσεις τιμών “εκτός ωραρίου”, και αυτές τελικά αποδείχθηκαν επίκαιρες καθώς το εβδομαδιαίο κλείσιμο οδήγησε το ζεύγος κάτω από $1.000.

Στα 37.900 $, ακόμη και αυτό το κλείσιμο δεν ήταν αρκετό για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των αναλυτών, και έτσι συνεχίζεται η πολύ οικεία συμπεριφορά του Bitcoin κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου.

Το ερώτημα για πολλούς, λοιπόν, είναι: Τι θα αλλάξει το status quo;

Εν μέσω έλλειψης οποιασδήποτε πραγματικής ανάκαμψης της αγοράς, παρά τα σταθερά δεδομένα στην αλυσίδα, μπορεί να είναι ένας εξωτερικός παράγοντας που καταλήγει υπεύθυνος για μια ανατροπή. Το εκτελεστικό διάταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών για τη ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων αναμένεται κάποια στιγμή τον Φεβρουάριο, για παράδειγμα, ενώ ο ακριβής χρόνος είναι άγνωστος.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ είναι ένας περαιτέρω τομέας ενδιαφέροντος για τους αναλυτές, καθώς τυχόν ενδείξεις για τον πληθωρισμό, τις αυξήσεις επιτοκίων ή τη μείωση της αγοράς περιουσιακών στοιχείων θα μπορούσαν να επηρεάσουν σημαντικά τις παραδοσιακές αγορές, με τις οποίες το Bitcoin και τα altcoins παραμένουν στενά συνδεδεμένα.

Με απογοητευτικές στιγμές που χαρακτηρίζουν τον πρώτο μήνα του 2022, η Cointelegraph ρίχνει μια ματιά στην κατάσταση της αγοράς αυτή την εβδομάδα.

Εντοπίσαμε πέντε πράγματα που αξίζει να ληφθούν υπόψη κατά την επεξεργασία των επόμενων κινήσεων του Bitcoin.

Οι αρκούδες«σφυρηλατούν» στο εβδομαδιαίο κλείσιμο του BTC
Ακόμη και τα πενιχρά κέρδη στο εβδομαδιαίο κλείσιμο ήταν ένας βραχύβιος λόγος για να γιορτάσουμε για τους ταύρους του Bitcoin αυτή την Κυριακή.

Το Midnight UTC είδε ένα κερί άμεσης απόρριψης, με το BTC/USD να πέφτει στα 36.650 $ στο Bitstamp.

Όπως σημειώθηκε από τον trader, αναλυτή και οικοδεσπότη του podcast Scott Melker, ο ισχυρός όγκος συνόδευσε την κίνηση, υπογραμμίζοντας την αναξιόπιστη φύση της δράσης των τιμών το Σαββατοκύριακο όταν πρόκειται για τη δημιουργία μιας θέσης.

Όπως είπαν πολλές άλλες πηγές την περασμένη εβδομάδα, ο Melker επανέλαβε ότι πρέπει να ανακτηθούν 39.600 δολάρια για να επικρατήσει μια πιο ανοδική προοπτική.

Εξίσου ανέμπνευστος από το εβδομαδιαίο κερί ήταν ο συνάδελφος trader και αναλυτής Rekt Capital, ο οποίος σε μια νέα ενημέρωση στο Twitter είπε ότι το BTC «συνεχίζει να αγωνίζεται με αντίσταση 38.500 $».

«Αυτή είναι η περιοχή που χρειάζεται η BTC να κλείνει το εβδομαδιαίο κερί παραπάνω για να εξασφαλίσει ανοδική τιμή πέραν των ~39.000$», πρόσθεσε.

Με μια απογοητευτική απόδοση πίσω από αυτό, το Bitcoin επιστρέφει έτσι στο ίδιο παλιό εύρος – κάτι που ορισμένοι προειδοποιούν ότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε επανάληψη της δοκιμής χαμηλότερων επιπέδων.

“Προσωπικά ανυπομονώ για οποιαδήποτε opps για την ένωση εάν ανταλλάξουμε αυτό το εύρος 29-40k για μεγάλο χρονικό διάστημα”, επιβεβαίωσε ο δημοφιλής trader Pentoshi.

Το ταξίδι στα υψηλά περίπου 38.600 $, εν τω μεταξύ, πέτυχε να αυξήσει τα προηγούμενα αρνητικά επιτόκια χρηματοδότησης σε παράγωγα καθώς το κλίμα άλλαξε γρήγορα από την αναμονή περαιτέρω καθοδικής πορείας σε μια ανοδική συνέχιση.

Η αντιστροφή, ωστόσο, οδήγησε τα επιτόκια χρηματοδότησης σε γενικές γραμμές πίσω σε αρνητικό έδαφος, με τα περισσότερα να κυμαίνονται λίγο κάτω από τα ουδέτερα τη στιγμή της γραφής.


Γράφημα ποσοστών χρηματοδότησης BTC. Πηγή: Coinglass

Μπορεί ο S&P 500 να ανανεώσει τον χειρότερο μήνα του από τον Μάρτιο του 2020;
Ενώ το μηνιαίο κλείσιμο του Bitcoin δεν έχει ακόμη προγραμματιστεί να φέρει εκπλήξεις, οι χρηματιστηριακές αγορές μπορεί ωστόσο να προσφέρουν κάποια ανακούφιση την τελευταία στιγμή.

Με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πριν από τη συνεδρίαση τη Δευτέρα, το S&P 500, με τον οποίο το Bitcoin παρουσίασε αυξανόμενη θετική συσχέτιση τους τελευταίους μήνες, οδεύει προς τη χειρότερη μηνιαία απόδοσή του από τον Μάρτιο του 2020.

Ο S&P υποχωρεί 7% αυτόν τον μήνα, απηχώντας το ταραχώδες ξεκίνημα της χρονιάς για το Bitcoin, καθώς η πολιτική της Fed αρχίζει να δαγκώνει τον ενθουσιασμό, που συνόδευε την πρωτοφανή παροχή ρευστότητας στην αρχή της πανδημίας του κορωνοϊού.


Διάγραμμα κεριών 1 ώρας S&P 500. Πηγή: TradingView
Ενώ η Fed είναι πλέον ασαφής σχετικά με το χρονοδιάγραμμα για τις αυξήσεις επιτοκίων, οι οποίες θα πρέπει να ακολουθήσουν την απενεργοποίηση του «εύκολου χρήματος», πιο κοντά στο σπίτι, ένα άλλο πρόβλημα για τους Bitcoiners είναι στον ορίζοντα.

Το επερχόμενο εκτελεστικό διάταγμα της κυβέρνησης Μπάιντεν για τα κρυπτονομίσματα, που φαινομενικά μεταφέρθηκε για τον Φεβρουάριο, θα μπορούσε να βάλει τη γάτα ανάμεσα στα περιστέρια για άλλη μια φορά όσον αφορά το ήδη κακοποιημένο συναίσθημα.

Το φάσμα του νομοσχεδίου για τις υποδομές παραμένει για πολλούς συμμετέχοντες στην αγορά και η περαιτέρω μειονεκτική μεταχείριση του φαινομένου των κρυπτονομισμάτων θα ήταν σοβαρά ανεπιθύμητη από μια χώρα που φιλοξενεί τώρα τη μερίδα του λέοντος του ποσοστού κατακερματισμού εξόρυξης Bitcoin.

Σύμφωνα με μια αναφορά από το Bloomberg την περασμένη εβδομάδα, το διάταγμα θα πρέπει να επικεντρωθεί στους «κινδύνους και τις ευκαιρίες» που προσφέρει το κρυπτονόμισμα.

Τα σχέδια έχουν ήδη δει «πολλαπλές συναντήσεις» με αξιωματούχους, με στόχο φαινομενικά να ενοποιηθούν οι ρυθμιστικές προσεγγίσεις της κυβέρνησης στη σφαίρα των κρυπτονομισμάτων.

Τα γερασμένα χέρια γερνούν καλά
Στα παρασκήνια, η πιο παρήγορη τάση των έμπειρων κατόχων Bitcoin που προσκολλώνται στα περιουσιακά τους στοιχεία συνεχίζει να εμφανίζεται.

Δεδομένα από την εταιρεία ανάλυσης on-chain Glassnode αυτή την εβδομάδα επιβεβαιώνουν ότι ο αριθμός των νομισμάτων που κυκλοφόρησαν τελευταία φορά μεταξύ πέντε και επτά ετών έχει φτάσει σε υψηλότερο όλων των εποχών.

Αυτή η ομάδα νομισμάτων ανέρχεται πλέον σε 716.727 BTC.


Η προσφορά Bitcoin τελευταία ήταν ενεργή πριν από πέντε έως επτά χρόνια σε σύγκριση με το διάγραμμα BTC/USD. Πηγή: Glassnode/Twitter

Ταυτόχρονα, ο Ιανουάριος, μάλιστα, σημείωσε συνολική μείωση των αποθεμάτων ανταλλαγής Bitcoin παρά τις απώλειες τιμών. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Glassnode, τα μεγάλα ανταλλακτήρια έχουν πέσει περίπου 243 εκατομμύρια δολάρια μόνο αυτήν την εβδομάδα.

Προηγουμένως, η Cointelegraph ανέφερε για τη συνεχιζόμενη εξάντληση των διαθεσίμων BTC των ανταλλακτηρίων.

Ξεχωριστά στοιχεία της CryptoQuant, η οποία παρακολουθεί 21 μεγάλες πλατφόρμες συναλλαγών, επιβεβαιώνουν περαιτέρω ότι τα υπόλοιπα βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2018.


Ισοζύγιο Bitcoin έναντι γραφήματος BTC/USD. Πηγή: CryptoQuant

Το GBTC καταδύεται για να καταγράψει έκπτωση 30%.
Τα πράγματα δεν πάνε τόσο καλά για το Grayscale Bitcoin Trust (GBTC).

Παρά τα στοιχεία που δείχνουν την επανεμφάνιση θεσμικού ενδιαφέροντος για το Bitcoin τον Ιανουάριο, η ζήτηση για το κορυφαίο επενδυτικό προϊόν του κλάδου BTC συνεχίζει να μειώνεται.

Σύμφωνα με στοιχεία από την εταιρεία ανάλυσης επί της αλυσίδας Coinglass, την περασμένη εβδομάδα είδε το GBTC trade στη μεγαλύτερη έκπτωση που έχει ποτέ σε σχέση με την τιμή spot Bitcoin.


Ασφάλιστρο GBTC, συμμετοχές, διάγραμμα τιμών δείκτη. Πηγή: Coinglass

Αυτή η έκπτωση στην καθαρή αξία ενεργητικού (NAV) – οι συμμετοχές BTC του αμοιβαίου κεφαλαίου – ήταν ένα ασφάλιστρο που πλήρωναν οι επενδυτές για την έκθεση, αλλά τώρα, οι πίνακες έχουν αλλάξει εδώ και καιρό.

Στις 22 Ιανουαρίου, οι νεοεισερχόμενοι μπόρεσαν τεχνικά να αγοράσουν μετοχές GBTC σχεδόν κατά 30% κάτω από την τιμή spot της ημέρας.

Όπως ανέφερε η Cointelegraph, η GBTC αντιμετώπισε ένα ταχέως μεταβαλλόμενο περιβάλλον τους τελευταίους μήνες, χάρη σε έναν συνδυασμό δράσης για τις τιμές και την έναρξη των ανταλλακτηρίων διαπραγματεύσιμων κεφαλαίων (ETF). Το ίδιο το GBTC πρόκειται να γίνει ένα ETF που θα βασίζεται σε spot — αλλά μόνο με έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ.

Ο αναλυτής της αλυσίδας Jan Wüstenfeld είπε ότι παρά την έκπτωση, το GBTC δεν αντιπροσώπευε απαραίτητα έναν τρόπο για τους θεσμικούς επενδυτές να επωφεληθούν από το «εύκολο χρήμα» μακροπρόθεσμα.

“Ναι, αν πιστεύετε ότι θα μετατραπεί σε ένα spot ETF κάποια στιγμή, αλλά υπάρχουν επίσης χρεώσεις που πρέπει να λάβετε υπόψη και επίσης ότι δεν κρατάτε πραγματικά τα κλειδιά”, είπε ως μέρος μιας συζήτησης στο Twitter το Σαββατοκύριακο. .

Σε συνομιλία με τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Grayscale, Barry Silbert, ο προγραμματιστής Vijay Boyapati έφτασε στο σημείο να αποκαλέσει το GBTC «δομικό πρόβλημα για την αγορά».

Δεν φοβάσαι τελικά;
Αξιόπιστο ή όχι, κάτι συμβαίνει με το συναίσθημα του Bitcoin on-chain αυτή την εβδομάδα.

Αφού πέρασε σχεδόν όλο τον Ιανουάριο στα βάθη του «ακραίου φόβου», συνοδευόμενη από μια επανάληψη των σπάνιων χαμηλών που παρατηρήθηκαν λίγες μόνο φορές, ο δείκτης Crypto Fear & Greed Index κοιτάζει επιτέλους προς τα πάνω.

Την Κυριακή, ο Δείκτης βγήκε από τη ζώνη του «ακραίου φόβου» – μια ένδειξη μεταξύ 0 και 25 – για πρώτη φορά από τις 3 Ιανουαρίου.

Το Fear & Greed χρησιμοποιεί ένα καλάθι παραγόντων για να καθορίσει το συνολικό κλίμα της αγοράς και τα υψηλά και τα χαμηλά του εύρους έχουν απεικονίσει με ακρίβεια ακραίες τιμές.

Το ότι μπορεί τελικά να εισέλθει μια πιο θετική διάθεση είναι ένα ευπρόσδεκτο μήνυμα για τους αναλυτές, αλλά όπως πάντα, όλα εξαρτώνται από το εάν μια τέτοια ανάκαμψη είναι βιώσιμη και παραμένει αδιάκοπη από εξωτερικές εκπλήξεις.

Το πάρτι αποδείχθηκε φευγαλέο, καθώς το εβδομαδιαίο hummer κερί έστελνε τις αναγνώσεις σε «ακραίο φόβο».

Ωστόσο, με ένα σύντομο ταξίδι στο 29 – «φόβος» – ο Δείκτης απέφυγε έτσι την αμφίβολη τιμή να περάσει τον μεγαλύτερο χρόνο στη ζώνη του «ακραίου φόβου» από τότε που δημιουργήθηκε το 2018.


Crypto Fear & Greed Index. Πηγή: Alternative.me
Η άστατη φύση του συναισθήματος συνολικά, εν τω μεταξύ, δεν χάθηκε στον βετεράνο trader Peter Brandt, ο οποίος το Σαββατοκύριακο κορόιδεψε πώς έχουν αλλάξει οι προοπτικές από τότε που ξεκίνησε η διόρθωση των τιμών.

Με επίκεντρο τα υψηλά όλων των εποχών τον Νοέμβριο, ο Brandt περιέγραψε το δεύτερο μισό του 2021 ως την «Εποχή της απληστίας των λέιζερ».

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: WILLIAM SUBERG

Article: https://cointelegraph.com/news/us-crypto-executive-order-looms-5-things-to-watch-in-bitcoin-this-week

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)