Έκτακτο: Το Bitcoin μπορεί σύντομα να γίνει νόμιμο νόμισμα στην Αριζόνα

Το Bitcoin μπορεί σύντομα να γίνει νομικά αναγνωρισμένο νόμισμα σε μια πολιτεία εντός των ΗΠΑ. Η Γουέντι Ρότζερς, γερουσιαστής της πολιτείας της Αριζόνα, πρότεινε ένα νομοσχέδιο για να γίνει το Bitcoin νόμιμο χρήμα εντός της πολιτείας. Το νομοσχέδιο, εάν ψηφιστεί, θα επεκτείνει τον ορισμό του νομικού χρήματος από την πολιτεία για να συμπεριλάβει το Bitcoin. Η Rogers έχει δηλώσει προηγουμένως τη δέσμευσή της να καταστήσει το κράτος φιλικό στα κρυπτονομίσματα.

Η πολιτεία της Αριζόνα των ΗΠΑ ενδέχεται να καταστήσει το Bitcoin νόμιμο νόμισμα
Η Αριζόνα, μια πολιτεία των ΗΠΑ που είναι περισσότερο γνωστή για τα περισσότερα πάρκα και τα εθνικά μνημεία από οποιαδήποτε άλλη πολιτεία, εξετάζει το ενδεχόμενο να καταστήσει το Bitcoin νόμιμο χρήμα. Το νομοσχέδιο, το οποίο εισήχθη από τη γερουσιαστή της πολιτείας της Αριζόνα, Wendy Rogers (Εκπρόσωπος), επιδιώκει να τροποποιήσει τον ορισμό της πολιτείας για το νόμιμο χρήμα ώστε να συμπεριλάβει το Bitcoin.

Το νόμιμο νόμισμα σε αυτήν την πολιτεία αποτελείται από όλα τα ακόλουθα: οποιοδήποτε μέσο ανταλλαγής που είναι εξουσιοδοτημένο από το Σύνταγμα ή το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών για τις πληρωμές χρεών, δημόσιων τελών, φόρων και τελών… Bitcoin», αναφέρεται εν μέρει.

Η Αριζόνα θα είναι η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που θα κάνει το Bitcoin νόμιμο νόμισμα σε περίπτωση που η τροποποίηση εγκριθεί σε νόμο στην πολιτεία. Ο εισηγητής του νομοσχεδίου, ο γερουσιαστής Rogers, υποστηρίζει εδώ και καιρό το να γίνει η πολιτεία πιο φιλική στα κρυπτονομίσματα. Διορίστηκε στην Επιτροπή Μελέτης Blockchain και Cryptocurrency τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Εν τω μεταξύ, το νομοσχέδιο έρχεται σε μια στιγμή που η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει σχέδια να περιορίσει το Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, για λόγους εθνικής ασφάλειας, ο Πρόεδρος Μπάιντεν σχεδιάζει να εκδώσει ένα εκτελεστικό διάταγμα που θα αναθέσει στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να αξιολογήσουν τους κινδύνους και τις ευκαιρίες που ενέχουν τα κρυπτονομίσματα στη χώρα. Η εντολή θα καλέσει επίσης άλλες χώρες για να τους επιτρέψει να συνεργαστούν με τις ΗΠΑ στη ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων. Τι θα σημαίνει αυτή η παραγγελία, η οποία αναμένεται να έρθει την επόμενη εβδομάδα, όπως αποκάλυψε η Eleanor Terret της Fox Business, για τα σχέδια της Αριζόνα δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό.

Το Bitcoin μπορεί να διεισδύει σε περισσότερες πολιτείες στις ΗΠΑ.
Ωστόσο, αρκετές πολιτείες των ΗΠΑ έχουν δείξει πιο φιλόξενες διαθέσεις στο Bitcoin. Το Τέξας, το οποίο επί του παρόντος αναγνωρίζει νόμιμα το Bitcoin, μπορεί επίσης να εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο να κάνει το Bitcoin νόμιμο νόμισμα. Ένας υποψήφιος για κυβερνήτης του Τέξας, ο Don Huffines, αποκάλυψε ότι θέλει να μετατρέψει την πολιτεία σε «Bitcoin Citadel» καθιστώντας το Bitcoin νόμιμο νόμισμα εάν εκλεγεί στην εξουσία. Άλλες πολιτείες που μπορεί να προσέχουν την κίνηση περιλαμβάνουν τη Φλόριντα και το Ουαϊόμινγκ. Οι κυβερνήσεις αυτών των πολιτειών έχουν προσκαλέσει επενδυτές κρυπτονομισμάτων και εξορύκτες Bitcoin στο κράτος.

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: Olivia Brooke

Article:

https://coingape.com/just-in-bitcoin-may-soon-be-a-legal-tender-in-arizona/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)