Bουλευτής των ΗΠΑ θέλει να απαλειφθεί η διάταξη του νομοσχεδίου που οι υποστηρικτές των κρυπτονομισμάτων λένε ότι είναι μια πιθανή καταστροφή

Ο εκπρόσωπος της Βόρειας Καρολίνας Ted Budd υπέβαλε μια τροπολογία στον omnibus America COMPETES Act του 2022, στοχεύοντας συγκεκριμένα στη διάταξη που θα επέτρεπε στο Υπουργείο Οικονομικών να επιβάλλει «ειδικά μέτρα», συμπεριλαμβανομένης της επιτήρησης και απρόσκοπτων απαγορεύσεων, κατά «ορισμένων διαβιβάσεων κεφαλαίων».

Όπως ανέφερε η Cointelegraph, στελέχη της ομάδας υπεράσπισης κρυπτονομισμάτων Coin Center είχαν στρέψει νωρίτερα τα φώτα της δημοσιότητας στη διάταξη, που εισήγαγε ο εκπρόσωπος του Κονέκτικατ Τζιμ Χάιμς, η οποία θα καταργούσε τους υπάρχοντες ελέγχους – όπως η απαίτηση δημόσιας διαβούλευσης και χρονικών περιορισμών για εντολές ειδικών μέτρων – την εξουσία του Υπουργείου Οικονομικών να απαγορεύει μονομερώς τις χρηματοοικονομικές συναλλαγές. Εάν εγκριθεί με την τρέχουσα μορφή της, η διάταξη θα έφερνε ένα σημαντικό πλήγμα όχι μόνο στη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων αλλά και στην «απόρρητο και τη δέουσα διαδικασία γενικά», όπως δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του Coin Center, Jerry Brito.

Ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής Τεντ Μπαντ επανέλαβε αυτό το επιχείρημα σε μια δήλωση που έγραφε:

“Το Υπουργείο Οικονομικών δεν θα πρέπει να έχει μονομερή εξουσία να λαμβάνει σαρωτικές οικονομικές αποφάσεις χωρίς να παρέχει πλήρη ορθή διαδικασία λήψης κανόνων. Αυτή η δρακόντεια διάταξη δεν θα βοηθούσε την Αμερική να ανταγωνιστεί την Κίνα, θα χρησιμοποιούσε το βαρύ βιβλίο της Κίνας για να καταπνίξει την οικονομική καινοτομία στη χώρα μας .”
Σε ένα tweet που ακολούθησε, ο Budd χαρακτήρισε την εν λόγω διάταξη «μαζικό λάθος».

Η ενσωμάτωση νέων κανόνων που θα μπορούσαν να επηρεάσουν δυσμενώς τη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων σε τεράστια, “must pass” νομοθετήματα είναι μια πρακτική που ήρθε για πρώτη φορά στο προσκήνιο πέρυσι με την προσθήκη, χωρίς δημόσια συζήτηση, ενός εξαιρετικά αμφιλεγόμενου ορισμού του “ψηφιακού περιουσιακού στοιχείου broker” στον νόμο για τις επενδύσεις υποδομής και τις θέσεις εργασίας που υπεγράφη αργότερα σε νόμο.

Η κύρια εστίαση του νόμου America COMPETES Act του 2022 2.912 σελίδων είναι η επίλυση προβλημάτων της εφοδιαστικής αλυσίδας, προκειμένου να διατηρηθούν οι τομείς της παραγωγής και της τεχνολογίας των Ηνωμένων Πολιτειών διεθνώς ανταγωνιστικοί. Ωστόσο, το εκτεταμένο νομοσχέδιο περιλαμβάνει επίσης μια σειρά από φαινομενικά άσχετα μέτρα και εξουσιοδοτήσεις δαπανών, όπως απαγόρευση πωλήσεων πτερυγίων καρχαρία, μέτρα κατά της παρενόχλησης στην επιστήμη και νέες υποχρεώσεις για τις διαδικτυακές αγορές.

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: KIRILL BRYANOV

Article: https://cointelegraph.com/news/u-s-congressman-wants-to-scrub-bill-provision-that-crypto-advocates-say-is-a-potential-disaster

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)