Το Bear Market θα μπορούσε να σκοτώσει το 80% των εφαρμογών DeFi, λέει ένα στέλεχος της DappRadar

Ένα στέλεχος της DappRadar είπε ότι μια εκτεταμένη bear market θα μπορούσε να έχει ισχυρό αντίκτυπο στην επιβίωση των εφαρμογών αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi). Το στέλεχος ισχυρίζεται ότι το 80% των εφαρμογών DeFi θα μπορούσε να καταστραφεί εάν το bear market παραμείνει για ένα χρόνο.

Η πλατφόρμα δεδομένων DApp DappRadar είπε ότι το 80% των DApps στον χώρο DeFi θα μπορούσε να εξαφανιστεί εάν το bear market συνεχιστεί για παρατεταμένη χρονική περίοδο. Θέτοντας αυτό το χρονικό πλαίσιο σε ένα έτος, ένα στέλεχος της πλατφόρμας είπε ότι το bear market είχε ιδιαίτερη επίδραση στον χώρο του DeFi.

Η συνολική κλειδωμένη αξία της αγοράς DeFi μειώθηκε από περίπου 237 δισεκατομμύρια δολάρια σε κάτι λιγότερο από 200 δισεκατομμύρια δολάρια παράλληλα με το κραχ της αγοράς. Οι εφαρμογές αποκεντρωμένης χρηματοδότησης, όπως η Aave και το MakerDAO, βιώνουν ιδιαίτερα δύσκολες στιγμές τον τελευταίο καιρό, καθώς και τα δύο στοιχεία ενεργητικού έχουν μεγάλη πτώση στο TVL.

Ο Pedro Herrera, ανώτερος αναλυτής δεδομένων στο tracker DappRadar, είπε για έναν χειμώνα κρυπτονομισμάτων για το DApps:

«Όσον αφορά τον χειμώνα κρυπτονομισμάτων, τα DeFi dapps δεν τον έχουν περάσει ποτέ. Έχουν βιώσει συντριβές, αλλά αυτό μοιάζει σαν προλογικό. Πιθανώς το 20% των εφαρμογών που κατέχουν το 80% της αξίας του κλάδου θα επιβιώσουν. Και μπορούσαμε να δούμε πρωτόκολλα που δεν χρησιμοποιούνται ευρέως να εξαφανίζονται».

Η συντριβή της αγοράς είχε ένα αρνητικό αποτέλεσμα στον χώρο του DeFi. Καθώς τα περιουσιακά στοιχεία μειώθηκαν σε τιμές, τα δάνεια ρευστοποιήθηκαν, επηρεάζοντας τα περιουσιακά στοιχεία στη γενική αγορά. Σε μια εποχή όπως αυτή, η επιθυμία για αλληλεπίδραση με τα πρωτόκολλα DeFi έχει πέσει.

Πώς θα είναι το 2022 για το DeFi;
Κάθε τομέας στον χώρο των κρυπτονομισμάτων περνάει δύσκολες στιγμές. Η γενική αγορά είναι πτωτική, το DeFi βλέπει χαμηλότερα νούμερα σε διάφορες μετρήσεις και ο τομέας NFT του τμήματος έχει υποστεί χακαρίσματα πρόσφατα. Ωστόσο, οι υποστηρικτές δεν ανησυχούν, καθώς τα προηγούμενα κραχ της αγοράς τους έχουν σκληρύνει σε τέτοια περιστατικά.

Το DeFi, ωστόσο, ήταν μια σημαντική εξέλιξη τα τελευταία χρόνια, με πολλούς να το αποκαλούν το μέλλον των οικονομικών. Μια μακρά ηρεμία της αγοράς θα επηρεάσει αναμφίβολα πολλά έργα, αλλά τα λίγα που επιβιώνουν θα μπορούσαν να τα πάνε καλά.

Η ιδέα της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης είναι αρκετά σημαντική ώστε όσοι βρίσκονται εκτός του χώρου έχουν αρχίσει να την λαμβάνουν υπόψη — συμπεριλαμβανομένων των ρυθμιστικών αρχών. Εάν καταφέρουν να επιβιώσουν και να αντέξουν όποια ρύθμιση έρθει στο δρόμο τους, θα μπορούσαν να βγουν καλύτερα από το 2022. Αυτό θα εξαρτηθεί από τους αριθμούς χρήσης και τα νέα χαρακτηριστικά τους, αλλά η κοινότητα κρυπτονομισμάτων εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για αυτό, ακόμα κι αν αυτή τη στιγμή περνάει μια δύσκολη περίοδο.

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: Rahul Nambiampurath

Article: https://beincrypto.com/bear-market-death-defi-apps-dappradar-executive/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)