Το Bitcoin διατηρεί κέρδη 10% πριν από τα κρίσιμα σχόλια της Fed για την αύξηση των επιτοκίων

Το Bitcoin (BTC) διατηρήθηκε σε νέα άνοδο την Τρίτη, αφού η αναζωπύρωση του χρηματιστηρίου έκανε το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα να ανέβει πάνω από τα 37.500 δολάρια.


Διάγραμμα κεριών BTC/USD 1 ώρας (Bitstamp). Πηγή: TradingView.
Η Fed μπορεί να προκαλέσει νέα αστάθεια
Τα δεδομένα από το Cointelegraph Markets Pro και το TradingView έδειξαν ότι το BTC/USD διαπραγματεύεται πάνω από 36.000 $ την Τρίτη, με μέγιστα κέρδη 24 ωρών που ανέρχονται συνολικά στο 14% σε σύγκριση με το κατώτατο όριο της Δευτέρας.

Η συσχέτιση του Bitcoin με τις μετοχές παρέμεινε στο επίκεντρο ενόψει του νέου ανοίγματος της Wall Street και των βασικών πληροφοριών σχετικά με τα επιτόκια από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς (FOMC) της Fed πρόκειται να συνεδριάσει την Τετάρτη και οποιαδήποτε είδηση ​​σχετικά με τα επιτόκια θα μπορούσε να έχει άμεσες επιπτώσεις τόσο για τις παραδοσιακές αγορές όσο και για τις αγορές κρυπτονομισμάτων.

«Η αυριανή συνεδρίαση της FED FOMC θα μπορούσε να σημαίνει ότι θα δούμε μεγάλη αστάθεια αυτή την εβδομάδα», προβλέπει ο συνεργάτης της Cointelegraph, Michaël van de Poppe.

Οι αυξήσεις επιτοκίων σχεδιάζονται να είναι η συνέχεια της μείωσης των αγορών περιουσιακών στοιχείων της Fed, με το κλίμα του Bitcoin να χτυπά εκ των προτέρων καθώς πλησιάζει το τέλος της «εύκολης» ρευστότητας.

Ωστόσο, οι αγορές περιουσιακών στοιχείων θα πρέπει να ολοκληρωθούν έως τον Μάρτιο και η Fed έχει πει ότι οι αυξήσεις επιτοκίων δεν πρέπει να γίνουν πριν από αυτό.

«Η αναστροφή της τιμής στα κρυπτονομίσματα είναι πιθανό να εξαπλωθεί το 2022, αφού τα περιουσιακά στοιχεία ήταν το παιδί της κερδοσκοπικής πληθωριστικής υπέρβασης το 2021, αλλά το Bitcoin πρόκειται να βγει μπροστά», συνοψίζει σε μια ελπιδοφόρα προοπτική ο Mike McGlone, επικεφαλής στρατηγικής εμπορευμάτων στο Bloomberg Intelligence για BTC.

«Οι συσχετίσεις οδεύουν προς το 1 προς 1».

Διάγραμμα συσχέτισης BTC/USD έναντι S&P 500. Πηγή: Mike McGlone/Twitter
Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο McGlone είπε ότι το Bitcoin θα μπορούσε να ανακάμψει ισχυρότερα από τις μετοχές μόλις δουν μια μακροπρόθεσμη διόρθωση έως και 20%. Τώρα, πρόσθεσε ότι τα altcoin πιθανότατα θα αποτύχουν να κάνουν τόσο σταθερή επιστροφή.

Τα μεγάλα altcoins εξαφανίζονται νωρίτερα το φθινόπωρο
Όσον αφορά το θέμα των altcoin, αυτά σημείωσαν σταθερή απόδοση την ημέρα, με το Ether (ETH) να αντιστοιχεί στην πρόοδο του Bitcoin.

Το ETH/USD σημείωσε άνοδο 7,3% τη στιγμή της γραφής, διαπραγματευόμενος στα 2.420 $, έχοντας προηγουμένως φτάσει στα χαμηλά των 2.160 $ ​​- το χειρότερο από τα μέσα Ιουλίου.


Διάγραμμα κεριών ETH/USD 1 ώρας (Bitstamp). Πηγή: TradingView.

Κάποια ανάκαμψη σε σχήμα V ήταν επίσης αισθητή σε άλλα altcoins μεγάλης κεφαλαιοποίησης, συμπεριλαμβανομένων των Binance Coin (BNB) και Solana (SOL).

«Το καλό μέρος είναι ότι πλησιάζουμε όλο και πιο κοντά στο επόμενο ράλι ώθησης στα altcoins, καθώς τα περισσότερα από αυτά έχουν επανέλθει πλήρως», υποστήριξε ο van de Poppe πριν από το ράλι.

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: WILLIAM SUBERG

Article: https://cointelegraph.com/news/bitcoin-holds-onto-10-gains-ahead-of-crucial-fed-rate-hike-comments?fbclid=IwAR2WrLFuRpnhy_7G9DSmBrTIJRJQ4B3keNkl2sn5CtCZyFUQkSVmH0ZpQkU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)