Τεχνικά και πολιτικά στελέχη της Ρωσίας καταγγέλλουν την πρόταση απαγόρευσης των κρυπτονομισμάτων

Η πρόσφατη απαγόρευση των κρυπτονομισμάτων στη Ρωσία έχει επικρίθει από πολλά μεγάλα ονόματα, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής του προσωπικού του Alexei Navalny, Leonid Volkov, και του ιδρυτή του Telegram, Pavel Durov.

Την Πέμπτη, η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας δημοσίευσε μια έκθεση που προτείνει μια γενική απαγόρευση των εγχώριων συναλλαγών και εξόρυξης κρυπτονομισμάτων. Η έκθεση ανέφερε ότι οι κίνδυνοι των κρυπτονομισμάτων είναι «πολύ υψηλότεροι για τις αναδυόμενες αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας».

Ωστόσο, φαίνεται ότι αυτή η προτεινόμενη απαγόρευση δεν είναι καθολικά αποδεκτή στη χώρα. Μια ανάρτηση του Σαββάτου από τον ιδρυτή του Telegram, Pavel Durov, ανέφερε ότι η προτεινόμενη απαγόρευση των κρυπτονομισμάτων θα «καταστρέψει έναν αριθμό τομέων της οικονομίας υψηλής τεχνολογίας». Αυτός πρόσθεσε:

«Μια τέτοια απαγόρευση αναπόφευκτα θα επιβραδύνει την ανάπτυξη των τεχνολογιών blockchain γενικά. Αυτές οι τεχνολογίες βελτιώνουν την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια πολλών ανθρώπινων δραστηριοτήτων, από τη χρηματοδότηση έως τις τέχνες».

Ενώ ο Durov παραδέχτηκε ότι «η επιθυμία να ρυθμιστεί η κυκλοφορία των κρυπτονομισμάτων είναι φυσική εκ μέρους οποιασδήποτε οικονομικής αρχής», κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «μια τέτοια απαγόρευση είναι απίθανο να σταματήσει τους αδίστακτους παίκτες, αλλά θα θέσει τέλος στα νόμιμα ρωσικά πρότζεκτ σε αυτή την περιοχή.”

Leonid Volkov: Η απαγόρευση των κρυπτονομισμάτων είναι «αδύνατη»
Εν τω μεταξύ, σε μια ανάρτηση στο Telegram την Πέμπτη, ο Βολκόφ έγραψε ότι η απαγόρευση θα ήταν σαν να «λέμε τα πράγματα με το όνομά τους».

Ο Ναβάλνι είναι ηγέτης της αντιπολίτευσης στη Ρωσία και ιδρυτής του Ιδρύματος κατά της Διαφθοράς (FBK). Τον Αύγουστο του 2020, δηλητηριάστηκε με τον νευρικό παράγοντα Novichok. Μετά την ανάρρωσή του στη Γερμανία, επέστρεψε στη Ρωσία τον Ιανουάριο του 2021 όπου συνελήφθη και έκτοτε παραμένει φυλακισμένος.

Στην ανακοίνωσή του, ο Βόλκοφ αναφέρθηκε σε δημοσίευμα της Πέμπτης του Bloomberg. Ισχυρίστηκε ότι η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) συνέβαλε στην προώθηση της απαγόρευσης, επειδή τα κρυπτονομίσματα μπορεί να χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση «μη συστημικής αντιπολίτευσης και εξτρεμιστικών οργανώσεων».

Συνέχισε προσθέτοντας ότι ήταν «σίγουρος ότι η έκδοση του Bloomberg, σε αυτή την περίπτωση, είναι 100% κοντά στην πραγματικότητα, αλλά τίποτα δεν θα συμβεί», επειδή οι Ρώσοι είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιούν κρυπτονομίσματα για να αγοράσουν φάρμακα αντί να τα δωρίσουν στη Μόσχα- με βάση τη μη κερδοσκοπική FBK.

«Τεχνικά, η απαγόρευση των κρυπτονομισμάτων είναι το ίδιο με την απαγόρευση των μεταφορών από άτομο σε άτομο (δηλαδή είναι αδύνατο)… Ναι, μπορεί να δυσκολέψουν πολύ την κατάθεση κεφαλαίων σε ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων, πράγμα που σημαίνει ότι οι ενδιάμεσες υπηρεσίες θα εμφανιστούν και  απλώς ότι θα το κάνουν αυτό μέσω ξένων δικαιοδοσιών. Ναι, το κόστος συναλλαγής θα αυξηθεί. Λοιπόν, αυτό είναι όλο, υποθέτω».

Πολλοί από τους γείτονες της Ρωσίας έχουν επίσης τηρήσει σκληρή στάση για τα κρυπτονομίσματα. Την Τετάρτη, οι πολίτες στη γειτονική χώρα Γεωργία υποχρεώθηκαν να ορκιστούν ότι θα σταματήσουν την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων. Οι κυβερνήσεις του Κοσσυφοπεδίου και του Καζακστάν προστέθηκαν πρόσφατα στη λίστα των χωρών που έχουν απαγορεύσει την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων.

Ίσως μια εξαίρεση είναι η Ρωσική γειτονική Ουκρανία, η οποία ψήφισε διάφορους νόμους για να διευκολύνει την υιοθέτηση κρυπτονομισμάτων από τη χώρα τον Σεπτέμβριο του 2021.

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: KEIRA WRIGHT

Article: https://cointelegraph.com/news/russian-tech-and-political-executives-denounce-crypto-ban-proposal?fbclid=IwAR2WC5DeYYMYyppGyt97UHajbCOfbvyiyGbzuv1VsyvUrTTaKS94UQDcRk8

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)