Οι αναλυτές λένε ότι η ανάκαμψη του Bitcoin στα 36.000 $ σημαίνει «ήρθε η ώρα να αρχίσετε να σκέφτεστε το κάτω μέρος»

Οι Bears εξακολουθούν να έχουν τον πλήρη έλεγχο της αγοράς κρυπτονομισμάτων στις 24 Ιανουαρίου και προς σοκ πολλών, κατάφεραν να ρίξουν την τιμή του Bitcoin (BTC) στο χαμηλό πολλών μηνών στα 32.967 $ κατά τις πρώτες ώρες συναλλαγών. Αυτή η καθοδική κίνηση γέμισε ένα κενό συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης CME που είχε απομείνει από τον Ιούλιο του 2021.

Τα δεδομένα από το Cointelegraph Markets Pro και το TradingView δείχνουν ότι το επίπεδο των 36.000 δολαρίων κατακλύζεται τις πρώτες ώρες συναλλαγών της Δευτέρας, οδηγώντας σε ξεπούλημα που έπεσε κάτω από τα 33.000 δολάρια προτού φτάσουν οι αγοραστές dip για να προσφέρουν την τιμή πίσω από τα 35.500 δολάρια.


Διάγραμμα BTC/USDT 1 ημέρας. Πηγή: TradingView
Ακολουθεί μια ματιά στο τι λένε αρκετοί αναλυτές σχετικά με τους μακροοικονομικούς παράγοντες που παίζουν στις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές και τι πρέπει να προσέξουμε τους επόμενους μήνες.

“Οι αυξήσεις επιτοκίων δεν σκοτώνουν τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου”
Για αρκετές εβδομάδες, η κυρίαρχη συζήτηση στις χρηματοπιστωτικές αγορές των ΗΠΑ ήταν η προοπτική έως και τεσσάρων αυξήσεων των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα κατά τη διάρκεια του 2022, κάτι που πολλοί άνθρωποι ισχυρίστηκαν ότι θα θέσει τέλος στην τρέχουσα ανοδική αγορά.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον οικονομικό αναλυτή και ψευδώνυμο χρήστη του Twitter Tascha, αυτή είναι μια κοινή παρανόηση, επειδή «οι αυξήσεις επιτοκίων δεν σκοτώνουν τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου».

Η Tascha είπε,

«Η αντιστροφή της ποσοτικής χαλάρωσης κάνει. Ελέγξτε τι συνέβη με τις μετοχές το 2015 και το 2018 όταν η Fed έκλεισε τη βρύση».

Περαιτέρω πληροφορίες για το tweet του Tascha δόθηκε στην ακόλουθη απάντηση από τον ψευδώνυμο χρήστη του Twitter RK Maruvada.


Μήπως ήρθε η ώρα να σκεφτούμε έναν πάτο;
Λίγη ελπίδα για τους πιστούς των κρυπτονομισμάτων έδωσε ο τεχνικός αναλυτής και δημιουργός των Bollinger Bands, John Bollinger, ο οποίος δημοσίευσε το ακόλουθο tweet υποδηλώνοντας ότι «ήρθε η ώρα να αρχίσουμε να σκέφτομαι το πάτο στα κρυπτονομίσματα».

Ενώ ο γνωστός αναλυτής πιστεύει ότι η αγορά μπορεί να βρίσκεται στη γενική περιοχή του πυθμένα, εξακολουθεί να απαιτείται προσοχή και χρειάζεται μια αναπήδηση που ακολουθείται από επανέλεγχο πριν προσπαθήσει να εισέλθει σε μια θέση long στο BTC.

Το άνοιγμα ενός Bitcoin για μεγάλο χρονικό διάστημα «φαίνεται ελκυστικό εδώ»
Μια τελική ανάλυση δόθηκε από τον μακροοικονομικό στρατηγικό και συνιδρυτή της Delphi Digital, Kevin Kelly, ο οποίος ανέφερε ότι «το μεγάλο ερώτημα τώρα είναι από πού θα προέλθει το επόμενο κύμα ζήτησης και σε ποιο επίπεδο πρέπει να φτάσουμε για να πυροδοτήσει τέτοια προσφορές;»


Διάγραμμα 1 ημέρας BTC/USD. Πηγή: TradingView
Σύμφωνα με τον Kelly, «τα 30.000 $ για το BTC είναι ένα ασφαλές στοίχημα», ειδικά λόγω της ευρέως διαδεδομένης πεποίθησης από πολλούς ότι το Bitcoin θα μπορούσε να δει «τρέξιμο έως και 70.000 $».

Αυτό θα σήμαινε ένα κέρδος 75% από τα τρέχοντα επίπεδα, τα οποία «οι μεγάλοι κατανεμητές κεφαλαίων θα έβγαζαν σάλια με την ευκαιρία να συλλάβουν» από την άποψη του Kelly, «ακόμη κι αν χρειαστεί ένας χρόνος ή περισσότερος για να πραγματοποιηθούν τέτοια κέρδη».

Ο Κέλλυ είπε,

“Γι’ αυτό πιστεύουμε ακράδαντα ότι το BTC φαίνεται ελκυστικό εδώ για όσους έχουν αρκετά μεγάλο χρονικό ορίζοντα, ειδικά σε σύγκριση με παραδοσιακές εναλλακτικές λύσεις για να παρκάρετε το κεφάλαιο σας.”

Αυτό το συναίσθημα ότι το BTC είναι σε καλό επίπεδο για μεγάλο χρονικό διάστημα επαναλήφθηκε και στο ακόλουθο tweet από τον αναλυτή κρυπτονομισμάτων και χρήστη του Twitter Will Clemente.

 

Το συνολικό ανώτατο όριο της αγοράς κρυπτονομισμάτων ανέρχεται πλέον στα 1,594 τρισεκατομμύρια δολάρια και το ποσοστό κυριαρχίας του Bitcoin είναι 41,9%.

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: JORDAN FINNESETH

Article: https://cointelegraph.com/news/analysts-say-bitcoin-s-bounce-at-36k-means-it-s-time-to-start-thinking-about-a-bottom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)