Πώς να επιλέξετε ή να αναλύσετε τα altcoins;

Τι είναι τα altcoins;
Η λέξη “altcoin” προέρχεται από τα “alt-εναλλακτικά” και “coin-νόμισμα”. Τα Altcoins αναφέρονται σε όλες τις εναλλακτικές λύσεις αντί του Bitcoin. Τα Altcoins είναι κρυπτονομίσματα που μοιράζονται χαρακτηριστικά με το Bitcoin (BTC). Για παράδειγμα, το Bitcoin και τα altcoins έχουν παρόμοιο βασικό πλαίσιο. Τα Altcoin λειτουργούν επίσης σαν συστήματα peer-to-peer (P2P) και μοιράζονται κώδικα, όπως και το Bitcoin.

Φυσικά, υπάρχουν επίσης έντονες διαφορές μεταξύ Bitcoin και altcoin. Μια τέτοια διαφορά είναι ο μηχανισμός συναίνεσης που χρησιμοποιείται από αυτά τα altcoin για την επικύρωση συναλλαγών ή την παραγωγή μπλοκ. Ενώ το Bitcoin χρησιμοποιεί τον μηχανισμό συναίνεσης απόδειξης εργασίας (PoW), τα altcoin συνήθως χρησιμοποιούν απόδειξη στοιχήματος (PoS). Υπάρχουν διαφορετικές κατηγορίες altcoin και μπορούν να οριστούν καλύτερα από τους μηχανισμούς συναίνεσης και τις μοναδικές λειτουργίες τους.

Εδώ είναι οι πιο συνηθισμένοι τύποι altcoin:

Mε βάση την εξόρυξη
Τα altcoin που βασίζονται σε εξόρυξη χρησιμοποιούν τη μέθοδο απόδειξης εργασίας, πιο γνωστή ως PoW, η οποία επιτρέπει στα συστήματα να δημιουργούν νέα νομίσματα μέσω εξόρυξης. Η εξόρυξη συνεπάγεται την επίλυση πολύπλοκων προβλημάτων για τη δημιουργία μπλοκ. Τα Monero (XMR), Litecoin (LTC) και ZCash (ZEC) είναι όλα παραδείγματα altcoin που βασίζονται σε εξόρυξη.

Σταθερά νομίσματα
Τα Stablecoins στοχεύουν στη μείωση της αστάθειας που έχει χαρακτηρίσει τις συναλλαγές και τη χρήση κρυπτονομισμάτων από την αρχή. Η αξία των stablecoin είναι, επομένως, συνδεδεμένη με την αξία ενός καλαθιού αγαθών, όπως πολύτιμα μέταλλα, νομίσματα fiat ή άλλα κρυπτονομίσματα. Το καλάθι χρησιμεύει ως αποθεματικό σε περίπτωση που το κρυπτονόμισμα αντιμετωπίσει προβλήματα. Το Dai (DAI), το USD Coin (USDC) και το Tether (USDT) είναι όλα παραδείγματα σταθερών νομισμάτων.

Security Tokens
Πιστό στο όνομά του, ένα security token είναι παρόμοιο με τους παραδοσιακούς τίτλους που διαπραγματεύονται σε χρηματιστήρια. Μοιάζουν με παραδοσιακές μετοχές και αντιπροσωπεύουν ίδια κεφάλαια, είτε με τη μορφή ιδιοκτησίας είτε με μερίσματα. Τα security tokens προσελκύουν επενδυτές λόγω της μεγάλης πιθανότητας η τιμή τους να ανατιμηθεί γρήγορα.

Memecoins
Τα memecoins ονομάζονται έτσι επειδή αντιπροσωπεύουν μια ανόητη λήψη γνωστών κρυπτονομισμάτων. Συνήθως διαφημίζονται από διασημότητες και δημοφιλείς influencers στον χώρο των κρυπτονομισμάτων. Τα δημοφιλή νομίσματα μιμιδίων Dogecoin (DOGE) και Shiba Inu (SHIB), για παράδειγμα, συχνά αυξάνουν τις τιμές τους από τον Έλον Μασκ, τον διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla και γνωστό λάτρη των κρυπτονομισμάτων.

Tokens βοηθητικού προγράμματος – Utility Tokens
Τα tokens βοηθητικών προγραμμάτων χρησιμοποιούνται για την παροχή υπηρεσιών όπως ανταμοιβές, χρεώσεις δικτύου και αγορές εντός ενός δεδομένου δικτύου. Τα tokens βοηθητικών προγραμμάτων δεν προσφέρουν ίδια κεφάλαια, σε αντίθεση με τα security tokens. Το Filecoin (FIL), για παράδειγμα, είναι ένα token βοηθητικού προγράμματος που χρησιμοποιείται για την αγορά αποθηκευτικού χώρου σε ένα αποκεντρωμένο δίκτυο αποθήκευσης.

Πώς αξιολογείτε τα altcoins;
​Η θεμελιώδης ανάλυση Altcoin περιλαμβάνει την εξέταση και την αξιολόγηση όλων των διαθέσιμων πληροφοριών σε ένα altcoin. Περιλαμβάνει την εξέταση των περιπτώσεων χρήσης του κρυπτονομίσματος και του δικτύου του, καθώς και της ομάδας πίσω από το έργο, για την πλήρη κατανόηση και αξιολόγηση των καλύτερων altcoins για αγορά.

Κατά την ανάλυση των altcoin ή οποιουδήποτε κρυπτονομίσματος για αυτό το θέμα, ο στόχος είναι να κατανοήσουμε εάν το εν λόγω περιουσιακό στοιχείο είναι υπερτιμημένο ή υποτιμημένο. Τα υπερτιμημένα περιουσιακά στοιχεία θα πρέπει να αποφεύγονται, ενώ τα υποτιμημένα περιουσιακά στοιχεία είναι πιο ιδανικά. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα υπερτιμημένα περιουσιακά στοιχεία πιθανότατα θα έχουν χαμηλότερη απόδοση και θα υποχωρήσουν στην πραγματική τους αξία. Τα υποτιμημένα περιουσιακά στοιχεία, από την άλλη πλευρά, έχουν περισσότερες δυνατότητες ανάπτυξης και είναι σταθερά κερδοφόρα.

Μια ενδελεχής ανάλυση θα σας βοηθήσει να πάρετε την καλύτερη απόφαση σχετικά με τις επενδυτικές σας αποφάσεις.

Ακολουθούν ορισμένες χρήσιμες οδηγίες σχετικά με τον τρόπο ανάλυσης κρυπτονομισμάτων πριν από την επένδυση:

Βήμα 1: Αναλύστε τη λευκή βίβλο και βρείτε την πρόταση αξίας
Ο έλεγχος της λευκής βίβλου ενός διακριτικού θα παρέχει πολλές σχετικές πληροφορίες, όπως περιπτώσεις χρήσης, στόχους και το όραμα της ομάδας για το έργο. Η λευκή βίβλος πρέπει να σας δώσει μια καλή εικόνα για το πώς το altcoin θα προσφέρει αξία στους χρήστες του.

Η πρόταση αξίας για το Bitcoin, για παράδειγμα, είναι η εξής: «ένα αποκεντρωμένο ψηφιακό νόμισμα, χωρίς κεντρική τράπεζα ή ενιαίο διαχειριστή, που μπορεί να σταλεί από χρήστη σε χρήστη σε δίκτυο peer-to-peer χωρίς την ανάγκη μεσάζοντα».


Η πρόταση αξίας ενός altcoin μπορεί να σας καθοδηγήσει καθώς συνεχίζετε να αναλύετε άλλες πληροφορίες σχετικά με αυτό.

Βήμα 2: Αναζητήστε αυξανόμενη ζήτηση και σταθερή (ή μειούμενη) προσφορά
Η εξέταση της προσφοράς και της ζήτησης είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αξιολογήσετε την επόμενη επένδυσή σας σε κρυπτονομίσματα. Τώρα που έχετε αποκτήσει μια σαφή εικόνα του τρόπου με τον οποίο το altcoin προσθέτει αξία στους χρήστες του, ήρθε η ώρα να δούμε πώς πλοηγείται στην προσφορά και τη ζήτηση.

Με απλά λόγια, το altcoin θα πρέπει να έχει κίνητρα που θα διευκολύνουν την αύξηση της ζήτησης με τέτοιο τρόπο ώστε η προσφορά να μειώνεται συνεχώς ή να είναι σταθερή. Όταν η ζήτηση ξεπερνά την προσφορά, οι τιμές ανεβαίνουν, τροφοδοτώντας έτσι ακόμη μεγαλύτερη ζήτηση.

Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πόρους όπως οι δείκτες τιμών της Cointelegraph και τα Νέα της αγοράς, καθώς και το Heatmap του Coin 360 και το CoinMarketCap.

Βήμα 3: Αξιολογήστε την ομάδα και τους ενδιαφερόμενους πίσω από το έργο
Τώρα που έχετε μια καλή κατανόηση του τι μπορεί να προσφέρει το έργο, είναι επίσης σημαντικό να αξιολογήσετε διεξοδικά την ομάδα πίσω από το έργο. Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για την ομάδα στη λευκή βίβλο του έργου, αλλά προσπαθήστε να κάνετε και ανεξάρτητη έρευνα για αυτές. Μπορείτε να δείτε τη σελίδα της ομάδας του επίσημου ιστότοπου του έργου καθώς και τα προφίλ του LinkedIn που θα έπρεπε να έχουν δημοσιοποιήσει και να έχουν πρόσβαση σε όλους.

Κάντε τις ακόλουθες ερωτήσεις όταν εξετάζετε το ιστορικό κάθε μέλους:

Έχουν δουλέψει σε άλλα αξιόπιστα και επιτυχημένα έργα στο παρελθόν;
Ποια είναι τα διαπιστευτήριά τους;
Είναι αξιόπιστα μέλη της κοινότητας κρυπτονομισμάτων και του οικοσυστήματος blockchain;
Ο στόχος είναι να βρεθεί εάν η ομάδα πίσω από το έργο είναι έμπειρη και αποτελείται από ειδικούς που γνωρίζουν τι κάνουν. Μπορείτε να ανατρέξετε σε πλατφόρμες ανάλυσης on-chain και εξερευνητές blockchain για να συμπληρώσετε την έρευνά σας σχετικά με αυτό. Μπορείτε επίσης να μυρίσετε τα προφίλ τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή να ελέγξετε το Twitter για συνομιλίες στις οποίες συμμετέχουν.

Το Ethereum, για παράδειγμα, έχει μια τόσο ισχυρή επενδυτική κοινότητα επειδή κάθε άτομο που εργάζεται στο Ethereum δημιουργεί αξία για τους κατόχους Ethereum. Παρά τα ζητήματα όπως οι υψηλές χρεώσεις και οι αργές συναλλαγές, οι προγραμματιστές, οι δημιουργοί κοινοτήτων και άλλα κορυφαία ταλέντα εξακολουθούν να θέλουν να συνεχίσουν με έργα που σχετίζονται με το Ethereum.


Πλατφόρμες όπως το AAVE και το OpenSea, για παράδειγμα, είναι χτισμένες στο Ethereum. Η λογική πίσω από τη διασφάλιση μιας ισχυρής βασικής ομάδας που υποστηρίζει το έργο είναι επειδή δημιουργεί ένα εφέ κυματισμού. Ένα έργο με μια ισχυρή ταλαντούχα ομάδα προσελκύει ακόμη πιο αξιόπιστους στοχαστές του μέλλοντος, επιτρέποντας έτσι τη δημιουργία ακόμη περισσότερων έργων και βελτιώσεων στην πλατφόρμα, όπως το Ethereum. Αυτοί οι άνθρωποι προσπαθούν να βελτιώνουν συνεχώς τις διαθέσιμες πλατφόρμες και τις πρωτοβουλίες που σχετίζονται με το έργο, δημιουργώντας έτσι ακόμα μεγαλύτερη αξία για τους κατόχους νομισμάτων.

Ποιες πλατφόρμες altcoin έχουν τις περισσότερες δυνατότητες;
Όταν πρόκειται για επένδυση altcoin, υπάρχει μια ποικιλία επιλογών από τις οποίες μπορείτε να διαλέξετε. Ωστόσο, είναι πάντα συνετό να γνωρίζετε ποια έχουν τις περισσότερες δυνατότητες για να διασφαλίσετε ότι θα κάνετε μια έξυπνη επένδυση.

Ethereum: Υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο το Ethereum αποκαλείται από πολλούς ως «Βασιλιάς των Altcoins». Δημιουργήθηκε το 2013 από τον Vitalik Buterin και τους συνιδρυτές του, το Ethereum είναι μια έξυπνη πλατφόρμα συμβάσεων που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία αποκεντρωμένων εφαρμογών (DApps). Οι ιδρυτές κατασκεύασαν το Solidity, τη δική του γλώσσα προγραμματισμού του Ethereum για έξυπνα συμβόλαια. Η πλειοψηφία του τρέχοντος αποκεντρωμένου χρηματοοικονομικού χώρου βασίζεται στο blockchain του Ethereum, ενώ το εγγενές διακριτικό Ether (ETH) συνεχίζει να εξελίσσεται στη χρησιμότητά του μέρα με τη μέρα.

Chainlink: Το Chainlink μεταφέρει τα έξυπνα συμβόλαια σε άλλο επίπεδο ενσωματώνοντας δεδομένα πραγματικού κόσμου. Χάρη στο Chainlink, τα έξυπνα συμβόλαια Ethereum μπορούν πλέον να πραγματοποιούν κλήσεις σε άλλες διεπαφές προγραμματισμού εφαρμογών, καθώς και να ενεργούν σε παγκόσμιες εμφανίσεις και άλλες τιμές περιουσιακών στοιχείων. Η αξία του Chainlink συνεχίζει να εκτινάσσεται στα ύψη, ενώ φέρνει στο πλοίο πολύτιμους ενδιαφερόμενους, συμπεριλαμβανομένου του πρώην CEO της Google, Eric Schmidt, ως ενός από τους συμβούλους της.

Stellar Lumens: Το Stellar στοχεύει να ενώσει τα παγκόσμια τραπεζικά συστήματα μέσω της αποκεντρωμένης πλατφόρμας της. Ως εκ τούτου, χρησιμοποιεί αποσυνδεδεμένες μεθόδους πληρωμής, όπως το Alchemy Pay και το Single Euro Payments Area. Στη συνέχεια, το δίκτυο Stellar συνδέει τέτοια συστήματα μέσω ενός αποκεντρωμένου καθολικού. Σε ανταγωνισμό με το Stellar είναι το Ripple, του οποίου το τρέξιμο με τη SEC το έχει καταστήσει ευάλωτο. Αυτό τοποθετεί το Stellar σε προνομιακή θέση να αναλάβει τα ηνία για να γίνει το κορυφαίο παγκόσμιο δίκτυο πληρωμών.

Aave: Το Aave είναι ήδη ένα από τα κορυφαία πρωτόκολλα δανεισμού σήμερα και συνεχίζει να προσφέρει ασφάλεια και ανωνυμία στους δανειολήπτες. Λόγω της δημοτικότητάς του, οι δανειολήπτες υποχρεούνται να προσφέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια από το ποσό που δανείζονται. Η εξασφάλιση διατηρείται με ασφάλεια σε μεσεγγύηση καθ’ όλη τη διάρκεια του δανείου. Σε περίπτωση αθέτησης υποχρεώσεων, ο δανειστής πληρώνεται αυτόματα μέσω του έξυπνου συμβολαίου.

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: MARCEL DEER

Article: https://cointelegraph.com/news/how-to-pick-or-analyze-altcoins?fbclid=IwAR0XeFebrPggp2qXSURsdttsugqma0v59BWLK8hXwGHpmWeJts6ieNw3G1Y

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)