Αυτή η εβδομάδα σε νομίσματα: Wipeout για Bitcoin, Ethereum, Solana, Dogecoin και σχεδόν όλα τα άλλα

Οι παγκόσμιες αγορές κρυπτονομισμάτων υποχώρησαν κατά 8,5% μέσα σε μια νύχτα. Αυτό είναι σωστό: σε 24 ώρες, η συνολική κεφαλαιοποίηση των κρυπτονομισμάτων σε όλο τον κόσμο έπεσε στα 1,63 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Για να το θέσουμε αυτό σε προοπτική: Αυτή τη στιγμή χθες το πρωί, το συνολικό κεφαλαιοποιητικό κεφαλαιοποίησης των κρυπτονομισμάτων εξακολουθούσε να υπερβαίνει τα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Το σημερινό wipeout είναι ενδεικτικό μιας γενικής τάσης αυτής της εβδομάδας. Σχεδόν όλα τα κορυφαία κρυπτονομίσματα σημείωσαν ελεύθερη πτώση τις τελευταίες επτά ημέρες. Ολόκληρη η αγορά κρυπτονομισμάτων είχε ένα τρομερό ξεκίνημα για το νέο έτος, αλλά τα πράγματα χειροτέρεψαν δραματικά την περασμένη εβδομάδα.

Το Bitcoin ηγέτης της αγοράς σημείωσε πτώση 16,5% την περασμένη εβδομάδα για να φτάσει στο χαμηλό των 34.420 $ στο CoinMarketCap. Μόλις χθες, ήταν χίλια δολάρια πάνω από το όριο των 40.000 $. Η τελευταία φορά που το Bitcoin έφτασε τα 35 χιλιάδες δολάρια ήταν στις 25 Ιουλίου 2021.

Το Ethereum σημείωσε απώλειες επτά ημερών 25%. Αυτή τη στιγμή διαπραγματεύεται για $2.490. Η τελευταία φορά που η τιμή του Ethereum ήταν τόσο χαμηλή ήταν στις αρχές Αυγούστου του περασμένου έτους.

Και πώς πήγαν τα altcoins;

Τρομερά. Τα κορυφαία κρυπτονομίσματα που βυθίστηκαν 30% ή περισσότερο τις τελευταίες επτά ημέρες περιλαμβάνουν: Solana (SOL), Dogecoin (DOGE), Polkadot (DOT), Avalanche (AVAX), Polygon (MATIC), Shiba Inu (SHIB) και Chainlink (LINK ). Σχεδόν κάθε κρυπτονόμισμα στα κορυφαία 35 ανά κεφαλαιοποίηση αγοράς υποχωρεί διψήφια αυτή την εβδομάδα. Οι αλυσίδες Layer 1 όπως το Oasis (ROSE) και το Fantom (FTM) είναι από τις πολύ λίγες που το έχουν ρίξει στο λουτρό αίματος.

Υπήρξαν λοιπόν εκπληκτικές απώλειες, αλλά μέχρι στιγμής, πολύ λίγες ως προφανής εξήγηση. Επιλέξτε τον παράγοντα σας: Είναι η Fed που ανακοινώνει επιθετικά μέτρα για τον περιορισμό του πληθωρισμού; είναι η δεξαμενή κρυπτονομισμάτων παράλληλα με τις μετοχές τεχνολογίας; είναι αδιαθεσία κρυπτονομισμάτων μετά από το «επάνω μόνο» για νομίσματα το 2020 και το 2021; Ολα τα παραπανω?

Ειδήσεις της εβδομάδας
Την Τετάρτη, ο Erik Thedéen, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αρχής Κινητών Αξιών και Αγορών, ζήτησε την απαγόρευση σε ολόκληρο το μπλοκ της ΕΕ των ενεργοβόρων πρωτοκόλλων εξόρυξης κρυπτονομισμάτων απόδειξης εργασίας.

Μιλώντας στους Financial Times, ο Thedéen είπε ότι η εξόρυξη Bitcoin έχει γίνει «εθνικό ζήτημα» για τη χώρα καταγωγής του, τη Σουηδία, όπου υπηρετεί επίσης ως γενικός διευθυντής της ρυθμιστικής αρχής κρατικών χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Finansinspektionen. Στις ΗΠΑ, η εξόρυξη ήταν επίσης στο μυαλό των νομοθετών σε μια ακρόαση της Βουλής για τη χρήση ενέργειας από την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων.

Το Bitcoin είναι το κορυφαίο νόμισμα στην αγορά κρυπτογράφησης. Εικόνα: Shutterstock
Bitcoin

Και δεν είναι μόνο η εξόρυξη που αντιμετωπίζει καταστολή. Αυτή την εβδομάδα, τρία κράτη -η Βρετανία, η Ισπανία και η Σιγκαπούρη- έλαβαν ενεργά μέτρα για να περιορίσουν τη διαφήμιση κρυπτονομισμάτων.

Η Βρετανία υπέβαλε νέα νομοθεσία για την προστασία των καταναλωτών από τις παραπλανητικές διαφημίσεις κρυπτονομισμάτων. Η βρετανική κυβέρνηση ελπίζει να ευθυγραμμίσει τη διαφήμιση κρυπτονομισμάτων με τη νομοθεσία για τις οικονομικές προωθητικές ενέργειες σε μια προσπάθεια να «αυξήσει την προστασία των καταναλωτών ενώ ενθαρρύνει την καινοτομία».

Εν τω μεταξύ, η Εθνική Επιτροπή Αγοράς Κινητών Αξιών της Ισπανίας επέβαλε υψηλά πρόστιμα εάν δεν τηρούνταν οι νέοι κανονισμοί διαφήμισης για τους κρυπτονομικούς επηρεαστές. Η Νομισματική Αρχή της Σιγκαπούρης (MAS) εξέδωσε επίσης μια γενική απαγόρευση της διαφήμισης κρυπτονομισμάτων.

Την Πέμπτη, η Τράπεζα της Ρωσίας εξέδωσε μια έκθεση που ζητούσε την πλήρη απαγόρευση των κρυπτονομισμάτων. Επικαλούμενη περιβαλλοντικές ανησυχίες, η κεντρική τράπεζα πρότεινε την άμεση διακοπή των εργασιών εξόρυξης στη Ρωσία και την απαγόρευση των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που χειρίζονται συναλλαγές κρυπτονομισμάτων.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC) προσέθεσε επίσης στα πτωτικά συναισθήματα αυτή την εβδομάδα. Ο πρόεδρος της SEC Gary Gensler είπε ότι η ρυθμιστική λάμψη των προβολέων της SEC θα στραφεί πλήρως προς τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων τους επόμενους μήνες. Τέλος, όσοι ελπίζουν για ένα προϊόν Bitcoin spot ETF στην Αμερική θα πρέπει να συνεχίσουν να περιμένουν. Η SEC απέρριψε την πρόταση της First Trust Advisors και της SkyBridge για το Bitcoin ETF την Πέμπτη.

Ήταν πραγματικά μια ζοφερή εβδομάδα για την κρυπτονομίσματα. Και όμως: τα NFT είναι πιο hot από ποτέ.

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: Tim Hakki

Article: https://decrypt.co/91023/crypto-wipeout-bitcoin-ethereum-solana-dogecoin?&utm_medium=referral&utm_campaign=feed&utm_source=coinmarketcap

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)