Η Federal Reserve δημοσιεύει έγγραφο συζήτησης για το CBDC, αλλά δεν κάνει συστάσεις

Το πολυαναμενόμενο έγγραφο της Federal Reserve που συζητά τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα ενός πιθανού ψηφιακού νομίσματος της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (CBDC) δεν λαμβάνει θέση για κάποια συγκεκριμένη πολιτική.

«Ανυπομονούμε να εμπλακούμε με το κοινό, τους εκλεγμένους αντιπροσώπους και ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερομένων καθώς εξετάζουμε τα θετικά και τα αρνητικά ενός ψηφιακού νομίσματος κεντρικής τράπεζας στις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε ο πρόεδρος της Fed Jerome Powell σε δήλωση.

Το έγγραφο επισημαίνει ότι ένα CBDC θα ήταν υποχρέωση μιας κεντρικής τράπεζας όπως η Fed, ενώ οι μορφές χρημάτων που χρησιμοποιούνται ήδη σε ψηφιακές συναλλαγές είναι υποχρεώσεις ιδιωτικών οντοτήτων.

Ορισμένα πλεονεκτήματα ενός CBDC θα ήταν ταχύτερες επιλογές πληρωμής μεταξύ των χωρών και θα παρείχε μια ασφαλή, ψηφιακή επιλογή πληρωμής για τα νοικοκυριά.

Μια πρόκληση για την εφαρμογή ενός CBDC θα ήταν πώς να διασφαλιστεί ότι ένα CBDC θα διατηρήσει τη νομισματική και χρηματοπιστωτική σταθερότητα καθώς και θα συμπληρώσει τα υπάρχοντα μέσα πληρωμής.

Άλλα βασικά ζητήματα πολιτικής περιλαμβάνουν τον τρόπο διατήρησης της ιδιωτικής ζωής των πολιτών και τη διατήρηση της ικανότητας καταπολέμησης της παράνομης χρηματοδότησης.

«Η αρχική ανάλυση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας υποδηλώνει ότι ένα πιθανό CBDC των ΗΠΑ, εάν δημιουργηθεί, θα εξυπηρετούσε καλύτερα τις ανάγκες των Ηνωμένων Πολιτειών με την προστασία του απορρήτου, τη διαμεσολάβηση, την ευρέως μεταβίβαση και την επαλήθευση ταυτότητας», ανέφερε η έκθεση, ενώ πρόσθεσε ότι το έγγραφο δεν προορίζεται να προωθήσει ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα πολιτικής.

Η κεντρική τράπεζα είπε ότι θα λάβει μέτρα για την ανάπτυξη μόνο εάν «η έρευνα δείξει οφέλη για τα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις και την οικονομία συνολικά που υπερβαίνουν τους καθοδικούς κινδύνους και υποδείξουν ότι το CBDC είναι ανώτερο από τις εναλλακτικές μεθόδους», ανέφερε. Επιπλέον, η Fed θα επιδιώξει CBDC μόνο εάν έχει ευρεία δημόσια και διακυβερνητική υποστήριξη.

Τα σχόλια πρέπει να υποβληθούν έως τις 20 Μαΐου 2022 χρησιμοποιώντας τη φόρμα σχολίων CBDC.
Τον Αύγουστο, ο διοικητής της Fed, Christopher Waller, δήλωσε ότι είναι «πολύ δύσπιστος» για ένα CBDC, επειδή δεν είναι πεπεισμένος ότι θα λύσει προβλήματα που δεν έχουν ήδη αντιμετωπιστεί με άλλα μέσα.

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: Liz Kiesche

Article: https://seekingalpha.com/news/3789987-federal-reserve-releases-cbdc-discussion-paper-but-makes-no-recommendations?utm_source=coinmarketcap.com&utm_medium=referral

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)