Η Ρωσία μόλις πρότεινε μια γενική απαγόρευση του Bitcoin και των κρυπτονομισμάτων

Η Ρωσία έχει προτείνει πλήρη απαγόρευση των κρυπτονομισμάτων, που περιλαμβάνει τόσο την εξόρυξη όσο και τη χρήση κρυπτονομισμάτων. Η Κεντρική Τράπεζα της χώρας πρότεινε ότι η διαπραγμάτευση κρυπτονομισμάτων πρέπει να σταματήσει αμέσως. Στην έκθεση που παρουσιάστηκε σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου, η ρωσική κυβέρνηση μαζί με την Τράπεζα της Ρωσίας πρότειναν αυτό το ρυθμιστικό μέτρο. Αυτή η γενική απαγόρευση των κρυπτονομισμάτων συνδέθηκε με κινδύνους οικονομικής αστάθειας και αυξανόμενων παράνομων δραστηριοτήτων. Το ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο προφανώς αποτελούσε σοβαρή απειλή για την κυριαρχία της νομισματικής πολιτικής της Ρωσίας. Η Ρωσία κατέχει την τρίτη θέση στην εξόρυξη bitcoin μετά τις ΗΠΑ και το Καζακστάν.

Αυτή η πρόσφατη απαγόρευση στα κρυπτονομίσματα έρχεται αμέσως μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας για την εξασφάλιση πληροφοριών από εμπορικές τράπεζες σχετικά με ιδιωτικές μεταφορές χρημάτων. Διευκρίνισε επίσης ότι οι πληροφορίες που συλλέγονται θα περιλαμβάνουν στοιχεία ατόμων που έχουν κάνει στο παρελθόν συναλλαγές σε κρυπτονομίσματα, όχι μόνο εντός της χώρας αλλά και εκτός αυτής. Παρά το γεγονός ότι η Ρωσία νομιμοποίησε τα κρυπτονομίσματα το έτος 2020, παρέμενε πάντα σκεπτική όσον αφορά την αποδοχή των κρυπτονομισμάτων ως μέσου ανταλλαγής. Η έκθεση ανέφερε ότι αυτό το μέτρο απαγόρευσης των κρυπτονομισμάτων θα μπορούσε τελικά να είναι υπέρ των Ρώσων, καθώς αυτή η απόφαση τυχαίνει να είναι η «καλύτερη» και «βέλτιστη» που προστατεύει τη Ρωσία.

«Κρυπτονομίσματα: Τάσεις, Κίνδυνοι, Μέτρα»
Στην έκθεση, «Κρυπτονομίσματα: τάσεις, κίνδυνοι, μέτρα», ένα απόσπασμα έγραφε ότι τα κρυπτονομίσματα «προσφέρουν μια διέξοδο στους ανθρώπους να βγάλουν τα χρήματά τους από την εθνική οικονομία, υπονομεύοντάς τα έτσι και δυσκολεύοντας τις ρυθμιστικές αρχές να διατηρούν τις βέλτιστες νομισματικές πολιτικές». Η άλλη σημαντική ανησυχία που οδήγησε σε αυτήν την απαγόρευση ήταν η συνεχώς αυξανόμενη δυναμική και ασταθής φύση των κρυπτονομισμάτων μαζί με παράνομες δραστηριότητες που χρηματοδοτούνται από το ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο. Το αποκορύφωμα του οποίου ώθησε την Κεντρική Τράπεζα να διαμορφώσει νέους νόμους και κανονισμούς που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην απαγόρευση του ψηφιακού περιουσιακού στοιχείου στη Ρωσία.

Η Ρωσία εξέφρασε προηγουμένως τις ανησυχίες της σχετικά με τα κρυπτονομίσματα καθώς πίστευε ότι το περιουσιακό στοιχείο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για ξέπλυμα χρήματος και ακόμη και για χρηματοδότηση της τρομοκρατίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ρωσία έχει δείξει ενδιαφέρον για τη δημιουργία του δικού της ψηφιακού νομίσματος (CBDC), το οποίο πιστεύεται ότι θα επιτρέψει, θα εξοπλίσει και τελικά θα ενδυναμώσει τη λειτουργία των μελλοντικών τραπεζικών εργασιών στη χώρα.

Αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει τους πολίτες της Ρωσίας να επιλέξουν μια πιο γρήγορη, ευκολότερη και πιο απρόσκοπτη επιλογή πληρωμής. Η έκθεση ανέφερε επίσης ότι θα υπάρξει απαγόρευση των επενδύσεων αμοιβαίων κεφαλαίων σε κρυπτονομίσματα. Εκτός αυτού, οι θεσμικοί επενδυτές έχουν επίσης αποθαρρυνθεί από το να επενδύσουν σε κρυπτονομίσματα. Αυτή η κίνηση μπορεί να είναι ένα μεγάλο πλήγμα για τους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς της χώρας, καθώς οποιοδήποτε κρυπτονόμισμα με τη μορφή χρηματοοικονομικού περιουσιακού στοιχείου δεν θα λαμβάνεται υπόψη. Η μη συμμόρφωση με την παραπάνω εξουσιοδοτημένη απόφαση θα οδηγήσει σε αυστηρή τιμωρία όπως αναφέρεται στην αναφορά.

TOTAL_2022-01-20_14-16-10

Η ανάπτυξη της βιομηχανίας κρυπτογράφησης έχει προσελκύσει πολλή αρνητική προσοχή | Πηγή: TOTAL-CRYPTOCAP στο TradingView.com

Η απαγόρευση κρυπτονομισμάτων της Ρωσίας επεκτείνεται και στην εξόρυξη
Η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων στη Ρωσία έχει μεγάλη βάση καθώς η χώρα είναι η τρίτη μεγαλύτερη όσον αφορά την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων. Ο όγκος της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων εξακολουθεί να παραμένει ο υψηλότερος στις ΗΠΑ, ακολουθούμενο από το Καζακστάν, ωστόσο, το τελευταίο συζητά για διακοπή παροχής ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτά τα νέα σχετικά με την απαγόρευση της Ρωσίας ενδέχεται να οδηγήσουν τους λάτρεις των κρυπτονομισμάτων σε όλο τον κόσμο στον τοίχο. Η ελαχιστοποίηση της έκδοσης κρυπτονομισμάτων μαζί με γραφεία συναλλαγών χωρίς συναλλαγές, ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων και ανταλλαγές peer-to-peer θα μπορούσε να προκαλέσει κυματισμό σε ολόκληρο τον χώρο των κρυπτονομισμάτων.

Η προαναφερθείσα έκθεση προσέθεσε επίσης ότι αυτή η απαγόρευση οφείλεται και σε περιβαλλοντικούς παράγοντες καθώς δημιουργεί μη παραγωγική δαπάνη ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία υπονομεύει τον ενεργειακό εφοδιασμό κτιρίων κατοικιών, κοινωνικών υποδομών και βιομηχανικών αντικειμένων, καθώς και την περιβαλλοντική ατζέντα της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: anushsamal

Article: https://www.newsbtc.com/crypto/russia-just-suggested-a-blanket-ban-on-bitcoin-and-cryptocurrency/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)