Η αγορά κρυπτονομισμάτων διεκδικεί εκ νέου κεφαλαιοποίηση 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων καθώς εισρέουν 50 δισεκατομμυρία δολάρια στον κλάδο

Μετά από ημέρες υψηλής αστάθειας, η αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει μια ελαφρά ανάκαμψη, με τη συνολική κεφαλαιοποίηση να ξεπερνά τα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια σε λίγες μόνο ώρες.

Η αγορά έχει προσελκύσει εισροή περίπου 48 δισεκατομμυρίων δολαρίων από 1,97 δισεκατομμύρια δολάρια σε 2,04 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία που παρέχονται από το CoinMarketCap.


Κεφαλαιοποίηση αγοράς κρυπτογράφησης επτά ημερών. Πηγή: CoinMarketCap
Η αποτίμηση οδήγησε σε κρυπτονομίσματα υψηλής κεφαλαιοποίησης όπως το Bitcoin και το Ethereum. Για παράδειγμα, το Bitcoin κέρδισε πάνω από 2% τις τελευταίες 24 ώρες για να διαπραγματευτεί στα 43.000 $, ενώ το Ethereum αποτιμήθηκε στα 3.200 $ με το χρόνο τύπου.

Τα κέρδη δείχνουν ανοδικό κλίμα στην αγορά, λαμβάνοντας υπόψη ότι τα περισσότερα ψηφιακά νομίσματα διαπραγματεύονται στην κόκκινη ζώνη τους τελευταίους δύο μήνες. Συγκεκριμένα, η αγορά έχει χάσει τουλάχιστον 1 τρισεκατομμύριο δολάρια από την κορύφωση στα μέσα Νοεμβρίου 2021.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μια πιθανή ανάκαμψη παραμένει την τελευταία εβδομάδα μετά την άνοδο του επενδυτικού κλίματος στις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές. Η άνοδος ακολούθησε τις παρατηρήσεις του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, Τζέι Πάουελ, ότι το ίδρυμα θα έκανε τα πάντα για να σταματήσει τον πληθωρισμό από το να «εδραιωθεί».

Επιπλέον, εάν η ανάκαμψη διατηρηθεί, θα εξαλείψει την ιδέα ότι η αγορά εισέρχεται σε έναν χειμώνα κρυπτονομισμάτων.

Αν και η αστάθεια της αγοράς ξεκίνησε το 2021, καταγράφοντας σημαντικές απώλειες κεφαλαίου, οι υποστηρικτές του κλάδου υποστήριξαν ότι η διόρθωση είναι βραχυπρόθεσμη.

Η αγορά θα επωφεληθεί από το πιθανό spot Bitcoin ETF
Η ελαφρά ανάκαμψη έρχεται επίσης λόγω της δυνατότητας κυκλοφορίας νέων επενδυτικών προϊόντων που σχετίζονται με το Bitcoin, όπως το spot διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφάλαιο Bitcoin (ETF).

Αυτό προέκυψε αφού ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) Gary Gensler ζήτησε την ενεργό εποπτεία των πλατφορμών συναλλαγών κρυπτονομισμάτων. Μετά τα συναισθήματα, ο ανώτερος αναλυτής του ETF του Bloomberg, Eric Balchunas, πιστεύει ότι είναι ένας υπαινιγμός της έγκρισης ενός spot Bitcoin ETF.

Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς το προϊόν επηρεάζει την αγορά, δεδομένου ότι η SEC έχει απορρίψει αρκετές αιτήσεις.

Η πρόσφατη αστάθεια μπορεί επίσης να συνδεθεί με διάφορες πτυχές στην αγορά, με την ρυθμιστική αβεβαιότητα να βρίσκεται στην κορυφή. Σε αυτή τη γραμμή, η Ρωσία έχει γίνει η τελευταία χώρα υψηλού προφίλ που πρότεινε μια καταστολή του Bitcoin και του γενικού τομέα κρυπτονομισμάτων.

Όπως αναφέρει ο Finbold, η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας έχει προτείνει την απαγόρευση των συναλλαγών, της εξόρυξης και της χρήσης κρυπτονομισμάτων. Συγκεκριμένα, η πρόταση έρχεται αφότου το ίδρυμα ολοκλήρωσε την εργασία σε ένα έγγραφο που εκφράζει το όραμά της για τον ρόλο των κρυπτονομισμάτων στον χρηματοπιστωτικό τομέα της χώρας.

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: Justinas Baltrusaitis

Article: https://finbold.com/crypto-market-reclaims-2-trillion-capitalisation-as-50-billion-inflows-the-sector/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)