Τα δεδομένα υποδεικνύουν ότι οι traders βλέπουν τα 46.000 $ ως την τελική γραμμή του Bitcoin στo βάλτο

Η 13η Δεκεμβρίου πιθανότατα θα μείνει στη μνήμη μας ως μια «ματωμένη Δευτέρα» αφού η τιμή του Bitcoin (BTC) έχασε την υποστήριξη των 47.000 δολαρίων και οι τιμές altcoin έπεσαν έως και 25% μέσα σε λίγα λεπτά.

Όταν έγινε η κίνηση, οι αναλυτές υπολόγισαν γρήγορα ότι η διόρθωση 8,5% του Bitcoin συνδέθηκε άμεσα με τη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς (FOMC), η οποία ξεκινά στις 15 Δεκεμβρίου.

Οι επενδυτές φοβούνται ότι η Federal Reserve θα αρχίσει τελικά να μειώνεται, κάτι που με απλά λόγια είναι μια μείωση του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων της Federal Reserve. Η λογική είναι ότι μια αναθεώρηση της τρέχουσας νομισματικής πολιτικής θα είχε αρνητικό αντίκτυπο σε περιουσιακά στοιχεία με υψηλότερο κίνδυνο. Αν και δεν υπάρχει τρόπος να εξακριβωθεί μια τέτοια υπόθεση, το Bitcoin είχε κέρδος 67% από την ημερομηνία μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου. Ως εκ τούτου, είναι λογικό για τους επενδυτές να κερδίζουν αυτά τα κέρδη πριν από τις αβεβαιότητες της αγοράς και αυτό θα μπορούσε να συνδεθεί με την τρέχουσα διόρθωση φαίνεται στην τιμή BTC.

Η τιμή του Bitcoin υποχώρησε 8,2% την περασμένη εβδομάδα, αλλά ξεπέρασε επίσης την ευρύτερη αγορά altcoin. Αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις τελευταίες 50 ημέρες, επειδή το μερίδιο αγοράς (κυρίαρχη) του κορυφαίου κρυπτονομίσματος μειώθηκε από 47,5% σε 42%. Οι επενδυτές θα μπορούσαν απλώς να έχουν καταφύγει στο Bitcoin λόγω του σχετικά μικρότερου κινδύνου από τα altcoins.

Η έκπτωση του Tether έφτασε στο 4%
Το premium ή η έκπτωση OKEx Tether (USDT) μετρά τη διαφορά μεταξύ των συναλλαγών peer-to-peer (P2P) που βασίζονται στην Κίνα και του επίσημου νομίσματος του δολαρίου ΗΠΑ. Τα στοιχεία άνω του 100% υποδηλώνουν υπερβολική ζήτηση για επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα. Από την άλλη πλευρά, μια έκπτωση 5% συνήθως υποδηλώνει έντονη δραστηριότητα πωλήσεων.


OKEx USDT peer-to-peer premium έναντι USD. Πηγή: OKEx

Ο δείκτης Tether έπεσε στο 96% στις 13 Δεκεμβρίου, κάτι που είναι ελαφρώς πτωτικό αλλά όχι ανησυχητικό για μια συνολική πτώση της κεφαλαιοποίησης της αγοράς κρυπτονομισμάτων κατά 10%. Ωστόσο, έχουν περάσει πάνω από δύο μήνες από τότε που αυτή η μέτρηση ξεπέρασε το 100%, σηματοδοτώντας την έλλειψη ενθουσιασμού από τους traders που εδρεύουν στην Κίνα.

Για να αποδειχθεί περαιτέρω ότι η πτώση των τιμών της 13ης Δεκεμβρίου επηρέασε ελαφρώς το επενδυτικό κλίμα, οι συνολικές ρευστοποιήσεις κατά τη διάρκεια του 24ώρου ήταν 400 εκατομμύρια δολάρια.


Συνολικές ρευστοποιήσεις συναλλαγών παραγώγων στις 13 Δεκεμβρίου. Πηγή: Coinglass.com

Το πιο σημαντικό είναι ότι μόνο 300 εκατομμύρια δολάρια συμβάσεων μακράς μόχλευσης τερματίστηκαν αναγκαστικά λόγω ανεπαρκούς περιθωρίου. Αυτός ο αριθμός φαίνεται ασήμαντος σε σύγκριση με το κραχ της 3ης Δεκεμβρίου, όταν έκλεισαν οι θέσεις των αγοραστών με μόχλευση 2,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Δεν υπάρχει υπερβολική ζήτηση από τις αρκούδες Bitcoin, αυτή τη στιγμή
Για να αποδείξουν περαιτέρω ότι η δομή της αγοράς κρυπτoνομισμάτων δεν επηρεάστηκε έντονα από την απότομη πτώση των τιμών, οι traders θα πρέπει να αναλύσουν τα αέναα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης. Αυτά τα συμβόλαια έχουν ενσωματωμένο επιτόκιο και συνήθως χρεώνουν μια προμήθεια κάθε οκτώ ώρες για να εξισορροπηθεί ο κίνδυνος της ανταλλαγής.

Ένα θετικό ποσοστό χρηματοδότησης υποδηλώνει ότι τα longs (αγοραστές) απαιτούν μεγαλύτερη μόχλευση. Ωστόσο, η αντίθετη κατάσταση συμβαίνει όταν τα shorts (πωλητές) απαιτούν πρόσθετη μόχλευση, και αυτό προκαλεί το αρνητικό επιτόκιο χρηματοδότησης.


Ποσοστό χρηματοδότησης διαρκούς μελλοντικής εκπλήρωσης Bitcoin 8 ωρών. Πηγή: Coinglass

Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα περισσότερα κρυπτονομίσματα υπέστησαν σημαντικές απώλειες στις 13 Δεκεμβρίου, η συνολική δομή της αγοράς κράτησε καλά. Αν υπήρχε υπερβολική ζήτηση για shorts που στοιχημάτιζαν σε πτώση της τιμής του Bitcoin κάτω από τα 46.000 δολάρια, η αέναη χρηματοδότηση οκτάωρων συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης θα είχε πέσει κάτω από το 0,05%.

Η διαπραγμάτευση Tether με έκπτωση 4% στις αγορές που εδρεύουν στην Κίνα, 300 εκατομμύρια δολάρια σε εκκαθαρίσεις μακροχρόνιων συμβολαίων και ένα ουδέτερο επιτόκιο χρηματοδότησης δεν είναι σημάδι μιας bear market. Αν δεν αλλάξουν σημαντικά αυτά τα βασικά στοιχεία, δεν υπάρχει λόγος να ζητήσετε 42.000 $ ή χαμηλότερες τιμές Bitcoin.

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: MARCEL PECHMAN

Article: https://cointelegraph.com/news/data-suggests-traders-view-46-000-as-bitcoin-s-final-line-in-the-sand

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)