Το Opera και το Solana ανακοινώνουν συνεργασία για την υποστήριξη dApps και Wallet στο πρόγραμμα περιήγησης

Βγείτε στην άκρη, το Brave, το Opera Browser θέλει να γίνει ο βασιλιάς των προγραμμάτων περιήγησης Web 3.

Σε μια επίσημη ανάρτηση ιστολογίου την Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου, το Opera ανακοίνωσε μια συνεργασία με το Solana Labs για να προσθέσει εγγενή υποστήριξη για το δημοφιλές blockchain, επιτρέποντάς της να τρέχει ένα εγγενές πορτοφόλι Solana μαζί με όλες τις dApps στο οικοσύστημα.

Το Σολάνα πηγαίνει στην όπερα
Η ομάδα του Opera δήλωσε στο Twitter ότι η ενσωμάτωση αναμένεται να είναι έτοιμη έως το 1ο τρίμηνο του 2022. Μέχρι τότε, οι χρήστες θα πρέπει να μπορούν να απολαμβάνουν όλα τα οφέλη του blockchain σε προγράμματα περιήγησης για επιτραπέζιους υπολογιστές και κινητά χωρίς κανέναν περιορισμό

Το Opera ενώνει τις δυνάμεις του με το @Solana!🚀 Η ενσωμάτωση θα επιτρέψει στους χρήστες του Opera Android να απολαμβάνουν απρόσκοπτη πρόσβαση στα Solana DApps παράλληλα με χαμηλές χρεώσεις και γρήγορες συναλλαγές εντός του οικοσυστήματος. Θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση μέσω της Opera το 1ο τρίμηνο του 2022.

— Όπερα (@opera) 10 Δεκεμβρίου 2021

Το ενδιαφέρον του Opera για το Solana δεν προκαλεί έκπληξη. Τουλάχιστον από το 2018, το πρόγραμμα περιήγησης ακολουθεί μια στοχευμένη προσέγγιση για την υποστήριξη κρυπτονομισμάτων, την τεχνολογία blockchain και το λεγόμενο Web 3.

Τα νέα δεν φαίνεται να ενθουσίασαν ιδιαίτερα τις αγορές. Η μετοχή τoy Opera έκλεισε τη συνεδρίαση της Παρασκευής στα 7,24 $, με πτώση -4,36%, αν και μέτρια άνοδο από τα 6,96 $ με τα οποία ξεκίνησε την εβδομάδα.

Price of Opera Stocks. Image: Tradingview

Από την πλευρά της, η τάση των τιμών του Solana δεν αντέδρασε στα νέα, διατηρώντας την πτωτική τροχιά που ξεκίνησε στις αρχές Νοεμβρίου αμέσως μετά το ATH της. Το SOL, το εγγενές διακριτικό του Solana, έκλεισε την ημέρα στα 166,97 $ για πτώση 7,86%. Τη στιγμή της γραφής, η τιμή έχει διορθωθεί στα 169,21 $, η οποία εξακολουθεί να είναι σχεδόν 35% κάτω από το ATH της και μια πτώση 14% στην εβδομαδιαία απόδοση.

Price of Solana. Image: Tradingview

Opera vs Brave: Η μάχη για το Web3
Σε αντίθεση με το Web 1, όπου οι χρήστες καταναλώνουν περιεχόμενο που παρέχεται από έναν ιστότοπο και το Web 2, όπου οι χρήστες αλληλεπιδρούν μέσω μιας κεντρικής πλατφόρμας, στο Web 3, δεν υπάρχει κεντρική οντότητα που ελέγχει τις αλληλεπιδράσεις, αλλά η επικοινωνία γίνεται μέσω τεχνολογιών όπως η αλυσίδα μπλοκ όπου τα δεδομένα ρέουν σε ένα δίκτυο χωρίς ενιαίο σημείο αστοχίας.

Μερικά παραδείγματα εξελίξεων που εστιάζονται στο Web 3 είναι τα Sapien, UjoMusic, Storj, Filecoin, Hive και Minds.

Παρά ορισμένες διαμάχες, το Brave ήταν ο αδιαμφισβήτητος βασιλιάς των κρυπτογραφικών προγραμμάτων περιήγησης για λίγο. Το πρόγραμμα περιήγησης τροφοδοτείται ακόμη και από το δικό του blockchain και το διακριτικό BAT του χρησιμεύει ως βάση για ένα ολόκληρο οικοσύστημα που στοχεύει να επανεξετάσει τη δραστηριότητα της διαφήμισης και της προώθησης περιεχομένου, ανταμείβοντας τους χρήστες για την προβολή διαφημίσεων και επιτρέποντας στην κοινότητα να επιβραβεύει τους δημιουργούς ποιοτικού περιεχομένου.

Το Opera, ωστόσο, έχει υιοθετήσει μια πιο ρεαλιστική προσέγγιση. Δεν έχουν αναπτύξει κρυπτονόμισμα, ούτε θέλουν να δημιουργήσουν μια νέα εμπειρία, αλλά το πρόγραμμα περιήγησής τους έχει προσαρμοστεί στο Web3 όσο κανένα άλλο. Εκτός από το Solana, το Opera διαθέτει ένα εγγενές πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων, υποστήριξη για Dapps και άλλα χαρακτηριστικά που είναι προσανατολισμένα στην υιοθέτηση του blockchain.

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: Felix Mollen

Article: https://cryptopotato.com/opera-and-solana-announce-partnership-to-support-dapps-and-a-wallet-in-the-browser/?fbclid=IwAR3cr7Upd_IUpWQv54yQ6uBNcoe_XFC0NCF6JMAG3Golc4OTPwzzJnVtbJ8

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)